Candidat: Gheorghe Sajin, PSRM

Criuleni 17 octombrie 2019 513

Gheorghe Sajin, 50 de ani, este candidatul PSRM la funcţia de primar al comunei Cimişeni, raionul Criuleni. Are studii medii. În 2004 a fondat împreună cu soţia întreprinderea „Oxalen Lux” SRL, un magazin alimentar amplasat în s. Cimişeni, pe care-l administrează până în 2018.În 2018 a suspendat activitatea magazinului, întreprinderea însă nu este lichidată. Din 2005 până în 2013 a fost membru al PCRM şi a fost consilier local în primăria Cimişeni pe durata a două mandate din partea acestui partid. În 2017 a aderat la PSRM. Este veteran al războiului din Afganistan.

Integritatea în gestionarea averii și intereselor personale 

În declaraţia de avere şi interese personale depusă la Consiliul Electoral de Circumscripție, în campania pentru alegerile generale locale din 2019 candidatul indică venituri obţinute din pensia de veteran al războiului din Afganistan pe durata a doi ani, în sumă de 43 560 lei (circa 1800 lei pe lună).

Candidatul mai declară două vile, dar solicitat pentru precizări, ne-a spus că e vorba de case de locuit, una  - înregistrată pe numele său, cu o suprafaţă de 120 m.p, procurată în 2008. Cea de-a doua este înregistrată pe numele soţiei, are o suprafaţă de 53 m. p.  şi a fost procurată în 1999. Candidatul nu indică valoarea locuinţelor.

La compartimentul bunuri mobile, acesta declară un autoturism Opel Zafira, fabricat în 2003, procurată în 2014, estimat la 120 000 lei.

Întrebat cum supravieţuieşte familia cu doar o pensie de 1800 lei pe lună,  Sajin a declarat că soţia munceşte de mai mulţi ani peste hotare şi în aceste condiţii familia nu duce lipsuri.

Integritatea în gestionarea funcției publice sau de partid

Nu există informații despre eventuale încălcări admise de către candidat în exercitarea funcțiilor publice și/sau de partid.

Cazier judiciar

Nu există informații despre antecedente penale sau contravenționale ale candidatului.

Acest articol apare în cadrul proiectului Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019”, implementat de API cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Criuleni

Candidat: Alexandru Zolotco, candidat independent

Alexandru Zolotco, 39 de ani, candidează independent la funcţia de primar al or. Criuleni.  În 2002 a absolvit Academia de Studii Economice din Bucureşti, specialitatea economist. Timp de opt ani a muncit în Marea Britanie.

17 octombrie 2019
695
Criuleni

Candidat: Gheorghe Sajin, PSRM

Gheorghe Sajin, 50 de ani, este candidatul PSRM la funcţia de primar al comunei Cimişeni, raionul Criuleni. Are studii medii. În 2004 a fondat împreună cu soţia întreprinderea „Oxalen Lux” SRL, un magazin alimentar amplasat în s. Cimişeni, pe care-l administrează până în 2018.

17 octombrie 2019
514
Criuleni

Profil candidat: Lidia Tentiuc, USB

Lidia Tentiuc, 55 de ani, candidează din partea partidului Uniunea Salvați Basarabia, la fotoliul de primar al s. Măgdăcești, Criuleni.

18 octombrie 2019
443
Criuleni

Candidat: Marian Golovei, Blocul ACUM

Marian Golovei, 41 de ani, este candidatul Blocului ACUM la funcția de primar al s. Cimișeni, Criuleni. În 2002 a absolvit Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testimițanu”, specialitatea Asistență medicală generală. Până în 2006 a activat în calitate de felcer, iar din 2006 până în prezent activează în calitate de medic la IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă.

14 octombrie 2019
473