Candidat: Iurie Bucun, Blocul ACUM

Ocnița 31 octombrie 2019 1694

Iurie Bucun este candidatul Blocului ACUM la funcția de primar al comunei Clocușna, raionul Ocnița. In tutul intâi de scrutin, la 20 octombrie 2019, el a acumulat 34, 75% din voturi, iar contracandidatul său, actualul primar Ruslan Goreacii, 35,25%. Numai 5 voturi a făcut diferența dintre cei doi.Iurie Bucun este in prezent consilier local la Clocușna, fiind ales i anul 2015 pe lista PLDM. Acum candidează in componența Blocului ACUM.

Integritatea in gestionarea averii si intereselor personale

Iurie Bucun lucrează, potrivit declarației sale de avere pentru anul 2017, colector de lapte pentru o intreprindere de lactate de la Bălți. In 2017 a câștigat aproape 37 de mii de lei din această activitate, alte 158 de lei obținându-i din indemnizația de consilier local.  Candidatul deține un teren extravilan dobândit in anul 2001, două case de locuit, una de 42 de metri pătrați, dobândită in anul 2005, și alta de 61,9 metri pătrați, dobândită in anul 2015. Candidatul declară că le-a procurat pe ambele. Tot in anul 2015 a dobândit, prin donație, un spațiu comercial/de producție cu suprafața de 272 de metri pătrați, care ar valora 150 728 de lei.

Candidatul are trecute in declarația de avere și două tractoare, produse in anii 1987 și 1985, și un autoturism Volkswagen Jetta din 1980.

Integritatea in gestionarea funcției publice și cazier judiciar

Nu există informații referitoare la eventuale abateri comise de Iurie Bucun in exercitarea funcției publice sau despre eventuale antecedente penale sau contravenționale ale candidatului.

Acest articol apare în cadrul proiectului „Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019”, implementat de API cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației SorosPreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Ocnița

Candidat: Ruslan Goreacii, independent

Primarul satului Clocușna, raionul Ocnița, Ruslan Goreacii, candidează independent pentru al treilea mandat. La 20 octombrie 2019 el a obținut un scor de 35,25 % față de Iurie Bucun, candidatul Blocului ACUM, care a acumulat 34, 75% din voturi. In anul 2015 el făcea parte din PLDM, insă acum candidează independent.

27 octombrie 2019
1620
Ocnița

Profil electoral: Igor Lucașciuc, candidatul Blocului A...

Igor Lucașciuc este candidatul Blocului ACUM pentru funcția de primar al orașului Ocnița.

19 octombrie 2019
1246
Ocnița

Profil electoral: Victor Artamaniuc, candidatul PSRM pe...

Viceprimarul orașului Ocnița, Victor Artamaniuc, este candidatul Partidului Socialiștilor pentru primăria din această localitate.

19 octombrie 2019
1323
Ocnița

Profil electoral: Eugeniu Cușnir, candidatul PDM pentru...

Eugeniu Cușnir, candidatul Partidului Democrat pentru funcția de primar al orașului Ocnița, este militar în rezervă și deține funcția de șef-adjunct al Oficiului teritorial Edineț al Cancelariei de Stat. A fost numit în funcția respectivă de către fostul premier, Pavel Filip. La ultimele scrutine electorale a fost reprezentantul Partidului Democrat în Consiliul electoral local.

19 octombrie 2019
1158
Ocnița

Profil electoral: Andrei Ţopa, candidatul PCRM pentru f...

Vicepreședintele raionului Ocnița, Andrei Țopa, este candidatul Partidului Comuniștilor pentru funcția de primar al acestei localităţi.

19 octombrie 2019
1189