Profil electoral: Eugeniu Cușnir, candidatul PDM pentru funcția de primar al orașului Ocnița

Ocnița 19 octombrie 2019 1109

Eugeniu Cușnir, candidatul Partidului Democrat pentru funcția de primar al orașului Ocnița, este militar în rezervă și deține funcția de șef-adjunct al Oficiului teritorial Edineț al Cancelariei de Stat. A fost numit în funcția respectivă de către fostul premier, Pavel Filip. La ultimele scrutine electorale a fost reprezentantul Partidului Democrat în Consiliul electoral local.Potrivit Declarației de avere și interese personale semnată de Cușnir pentru anul 2018, acesta a avut venituri de 156,4 mii de lei din salariu. Candidatul este fondator a două firme, SRL E-grup și SRL Z-grup, de la care a avut anul trecut un venit de 221,1 mii de lei.

Totodată, Cușnir a mai avut venituri din pensie, care au constituit 78,8  mii de lei.

Candidatul a raportat trei apartamente, dintre care două i-au fost donate.

Familia Cușnir mai deține două automobile, un Nissan X-Trail, fabricat în 2004, pe care l-ar fi procurat în 2009 cu 9 mii de lei, și un Citroen Berlingo, fabricat în 2003, care ar fi costat doar o mie de lei. Democratul a mai declarat că a împrumutat în 2017 de la cele două firme ale sale 840 de mii de lei, datorie pe care urmează să o restituie în 2020. 

Nu există informații privind atragerea la răspundere penală sau contravențională a candidatului.

Sursa: Anticorupție.md

Acest articol apare în cadrul campaniei Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019, implementat de CIJM şi API, cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Ocnița

Profil electoral: Victor Artamaniuc, candidatul PSRM pe...

Viceprimarul orașului Ocnița, Victor Artamaniuc, este candidatul Partidului Socialiștilor pentru primăria din această localitate.

19 octombrie 2019
1264
Ocnița

Profil electoral: Andrei Ţopa, candidatul PCRM pentru f...

Vicepreședintele raionului Ocnița, Andrei Țopa, este candidatul Partidului Comuniștilor pentru funcția de primar al acestei localităţi.

19 octombrie 2019
1133
Ocnița

Candidat: Iurie Bucun, Blocul ACUM

Iurie Bucun este candidatul Blocului ACUM la funcția de primar al comunei Clocușna, raionul Ocnița. In tutul intâi de scrutin, la 20 octombrie 2019, el a acumulat 34, 75% din voturi, iar contracandidatul său, actualul primar Ruslan Goreacii, 35,25%. Numai 5 voturi a făcut diferența dintre cei doi.

31 octombrie 2019
1655
Ocnița

Profil electoral: Igor Lucașciuc, candidatul Blocului A...

Igor Lucașciuc este candidatul Blocului ACUM pentru funcția de primar al orașului Ocnița.

19 octombrie 2019
1195
Ocnița

Candidat: Ruslan Goreacii, independent

Primarul satului Clocușna, raionul Ocnița, Ruslan Goreacii, candidează independent pentru al treilea mandat. La 20 octombrie 2019 el a obținut un scor de 35,25 % față de Iurie Bucun, candidatul Blocului ACUM, care a acumulat 34, 75% din voturi. In anul 2015 el făcea parte din PLDM, insă acum candidează independent.

27 octombrie 2019
1571