Profil electoral: Igor Lucașciuc, candidatul Blocului ACUM pentru funcția de primar al orașului Ocnița

Ocnița 19 octombrie 2019 1194

Igor Lucașciuc este candidatul Blocului ACUM pentru funcția de primar al orașului Ocnița.Lucașciuc, de profesie jurist, este șef-adjunct al Stației Ocnița a Căii Ferate din Moldova. Până nu demult a lucrat prin cumul șef al oficiului din Ocnița al Companiei de asigurări Acord Grup.

Cu opt ani în urmă a fost consilier raional din partea PDM.

În perioada electorală pentru alegerile parlamentare din februarie 2019, Igor Lucașciuc a fost persoană de încredere din partea PDM.

Igor Lucașciuc a declarat pentru CIJM că nu cunoaște despre faptul că a fost desemnat de PDM persoană de încredere.

Solicitat de reportului CIJM, Lucaşciuc a comunicat că nu deține afaceri, locuiește cu chirie, iar singura sa avere este un automobil fabricat în 1993.

Nu există informații privind atragerea la răspundere penală sau contravențională a candidatului.

Sursa: Anticorupție.md

Acest articol apare în cadrul campaniei Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019, implementat de CIJM şi API, cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Ocnița

Profil electoral: Victor Artamaniuc, candidatul PSRM pe...

Viceprimarul orașului Ocnița, Victor Artamaniuc, este candidatul Partidului Socialiștilor pentru primăria din această localitate.

19 octombrie 2019
1263
Ocnița

Profil electoral: Eugeniu Cușnir, candidatul PDM pentru...

Eugeniu Cușnir, candidatul Partidului Democrat pentru funcția de primar al orașului Ocnița, este militar în rezervă și deține funcția de șef-adjunct al Oficiului teritorial Edineț al Cancelariei de Stat. A fost numit în funcția respectivă de către fostul premier, Pavel Filip. La ultimele scrutine electorale a fost reprezentantul Partidului Democrat în Consiliul electoral local.

19 octombrie 2019
1109
Ocnița

Candidat: Ruslan Goreacii, independent

Primarul satului Clocușna, raionul Ocnița, Ruslan Goreacii, candidează independent pentru al treilea mandat. La 20 octombrie 2019 el a obținut un scor de 35,25 % față de Iurie Bucun, candidatul Blocului ACUM, care a acumulat 34, 75% din voturi. In anul 2015 el făcea parte din PLDM, insă acum candidează independent.

27 octombrie 2019
1571
Ocnița

Candidat: Iurie Bucun, Blocul ACUM

Iurie Bucun este candidatul Blocului ACUM la funcția de primar al comunei Clocușna, raionul Ocnița. In tutul intâi de scrutin, la 20 octombrie 2019, el a acumulat 34, 75% din voturi, iar contracandidatul său, actualul primar Ruslan Goreacii, 35,25%. Numai 5 voturi a făcut diferența dintre cei doi.

31 octombrie 2019
1655
Ocnița

Profil electoral: Andrei Ţopa, candidatul PCRM pentru f...

Vicepreședintele raionului Ocnița, Andrei Țopa, este candidatul Partidului Comuniștilor pentru funcția de primar al acestei localităţi.

19 octombrie 2019
1133