Profil electoral: Andrei Ţopa, candidatul PCRM pentru funcția de primar al orașului Ocnița

Ocnița 19 octombrie 2019 1132

Vicepreședintele raionului Ocnița, Andrei Țopa, este candidatul Partidului Comuniștilor pentru funcția de primar al acestei localităţi.Țopa este absolvent al Institutului Agricol, în 1979, și al Academiei de Administrare Publică de pe lângă Guvernul Republicii Moldova, în 1998. A deținut mai multe funcții, inclusiv inginer ameliorator, vicepreședinte de colhoz, instructor de partid și preceptor fiscal. A fost vicepreședinte al raionului Ocnița în perioada 2004-2011, apoi a revenit în funcție la 24 iulie 2015.

Este prim-secretarul CR Ocnița al PCRM. La alegerile din februarie 2019, Andrei Țopa a fost candidatul PCRM pe circumscripția nr.2 Ocnița.

În declarația de avere și interese personale pentru 2017-2018, Țopa a trecut venituri în mărime de circa 331 de mii de lei, din salariu și pensie. Vicepreședintele raionului Ocnița deține cinci terenuri arabile și trei loturi intravilane, un apartament, un garaj, ce i-a revenit prin decizia Consiliului local, o casă de locuit moștenită în 1996 și două construcții.

Țopa conduce un automobil de model Saab, achiziționat în 2017 contra sumei de 30 de mii de lei. În 2016, Țopa a contractat un credit în valoare de aproape 80 de mii de lei, pe care trebuie să-l întoarcă timp de cinci ani, cu o rată a dobânzii de 9,5%.

Nu există informații privind atragerea la răspundere penală sau contravențională a candidatului.

Sursa: Anticorupție.md

Acest articol apare în cadrul campaniei Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019, implementat de CIJM şi API, cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Ocnița

Candidat: Iurie Bucun, Blocul ACUM

Iurie Bucun este candidatul Blocului ACUM la funcția de primar al comunei Clocușna, raionul Ocnița. In tutul intâi de scrutin, la 20 octombrie 2019, el a acumulat 34, 75% din voturi, iar contracandidatul său, actualul primar Ruslan Goreacii, 35,25%. Numai 5 voturi a făcut diferența dintre cei doi.

31 octombrie 2019
1654
Ocnița

Profil electoral: Eugeniu Cușnir, candidatul PDM pentru...

Eugeniu Cușnir, candidatul Partidului Democrat pentru funcția de primar al orașului Ocnița, este militar în rezervă și deține funcția de șef-adjunct al Oficiului teritorial Edineț al Cancelariei de Stat. A fost numit în funcția respectivă de către fostul premier, Pavel Filip. La ultimele scrutine electorale a fost reprezentantul Partidului Democrat în Consiliul electoral local.

19 octombrie 2019
1109
Ocnița

Candidat: Ruslan Goreacii, independent

Primarul satului Clocușna, raionul Ocnița, Ruslan Goreacii, candidează independent pentru al treilea mandat. La 20 octombrie 2019 el a obținut un scor de 35,25 % față de Iurie Bucun, candidatul Blocului ACUM, care a acumulat 34, 75% din voturi. In anul 2015 el făcea parte din PLDM, insă acum candidează independent.

27 octombrie 2019
1570
Ocnița

Profil electoral: Victor Artamaniuc, candidatul PSRM pe...

Viceprimarul orașului Ocnița, Victor Artamaniuc, este candidatul Partidului Socialiștilor pentru primăria din această localitate.

19 octombrie 2019
1263
Ocnița

Profil electoral: Igor Lucașciuc, candidatul Blocului A...

Igor Lucașciuc este candidatul Blocului ACUM pentru funcția de primar al orașului Ocnița.

19 octombrie 2019
1194