Profil electoral: Victor Artamaniuc, candidatul PSRM pentru funcția de primar al orașului Ocnița

Ocnița 19 octombrie 2019 1263

Viceprimarul orașului Ocnița, Victor Artamaniuc, este candidatul Partidului Socialiștilor pentru primăria din această localitate.Artamaniuc este de profesie pedagog. În anul 1979 a absolvit Institul Pedagogic „Aleco Russo” din Bălți. Activitatea profesională și-a început-o la Căușeni, în calitate de profesor, după care a fost director-adjunct, apoi director la şcoala din orașul Căușeni. În anul 1989 a fost numit instructor la Comitetul Executiv Raional Ocnița. Din anul 1990 până în anul 1999 a fost primar al satului Bârnova. Din anul 2015 activează în calitate de viceprimar al orașului Ocnița.

La alegerile locale din vara anului 2015 a candidat pe lista Partidului Nostru al lui Renato Usatîi și a câștigat un mandat de consilier în Consiliul orășenesc. La 29 septembrie 2015, a renunțat la mandat în favoarea funcției de viceprimar.

Potrivit Declarației de avere și interese personale semnată de Artamaniuc pentru anul 2018, acesta a avut venituri de 76,7 mii de lei din salariul de viceprimar. Candidatul a raportat în proprietate patru terenuri pentru construcții și trei terenuri agricole, toate obținute în perioada anilor 1999-2002. Familia Artamaniuc mai deține o casă de locuit cu suprafața de 168 de metri pătrați, estimată la 89 de mii de lei, primită moștenire în 2004. Candidatul a mai raportat o mașină Volkswagen Golf, fabricată în 1995, pe care a procurat-o în 2007 cu 80 de mii de lei.

Nu există informații privind atragerea la răspundere penală sau contravențională a candidatului.

Sursa: Anticoruție.md

Acest articol apare în cadrul campaniei Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019, implementat de CIJM şi API, cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Ocnița

Profil electoral: Eugeniu Cușnir, candidatul PDM pentru...

Eugeniu Cușnir, candidatul Partidului Democrat pentru funcția de primar al orașului Ocnița, este militar în rezervă și deține funcția de șef-adjunct al Oficiului teritorial Edineț al Cancelariei de Stat. A fost numit în funcția respectivă de către fostul premier, Pavel Filip. La ultimele scrutine electorale a fost reprezentantul Partidului Democrat în Consiliul electoral local.

19 octombrie 2019
1109
Ocnița

Candidat: Ruslan Goreacii, independent

Primarul satului Clocușna, raionul Ocnița, Ruslan Goreacii, candidează independent pentru al treilea mandat. La 20 octombrie 2019 el a obținut un scor de 35,25 % față de Iurie Bucun, candidatul Blocului ACUM, care a acumulat 34, 75% din voturi. In anul 2015 el făcea parte din PLDM, insă acum candidează independent.

27 octombrie 2019
1571
Ocnița

Profil electoral: Igor Lucașciuc, candidatul Blocului A...

Igor Lucașciuc este candidatul Blocului ACUM pentru funcția de primar al orașului Ocnița.

19 octombrie 2019
1195
Ocnița

Candidat: Iurie Bucun, Blocul ACUM

Iurie Bucun este candidatul Blocului ACUM la funcția de primar al comunei Clocușna, raionul Ocnița. In tutul intâi de scrutin, la 20 octombrie 2019, el a acumulat 34, 75% din voturi, iar contracandidatul său, actualul primar Ruslan Goreacii, 35,25%. Numai 5 voturi a făcut diferența dintre cei doi.

31 octombrie 2019
1655
Ocnița

Profil electoral: Andrei Ţopa, candidatul PCRM pentru f...

Vicepreședintele raionului Ocnița, Andrei Țopa, este candidatul Partidului Comuniștilor pentru funcția de primar al acestei localităţi.

19 octombrie 2019
1133