Candidat: Victor Cibotari, Blocul ACUM

Rezina 3 octombrie 2019 623

Victor Cibotari, candidatul Blocului ACUM la funcţia de primar al orașului Rezina la alegerile din 20 octombrie 2019, vine din lumea afacerilor, dar are și reputaţie de activist civic. Pedagog de profesie, conform primelor studii, la vârsta de 56 ani este student în anul patru la Faclutatea de Drept al Universităţii de Stat din Moldova. Un timp a fost susţinător al Mişcării Antimafie.Candidatul este originar din s. Saharna Nouă, dar de mai mulţi ani locuieşte în or. Rezina. A absolvit Colegiul pedagogic din Orhei şi timp de patru ani, până a fi înrolat, a fost învăţător la clasele primare.  Revenit din armată, s-a ocupat de activitate antreprenorială.

Mai întâi s-a ocupat de importul şi exportul de mărfuri. Apoi, în a. 1993, a fondat o întreprindere individuală , pe care o gestionează  până în prezent. Totodată administrează şi un SRL fondat de fiul său. Este președinte al Asociației întreprinzatorilor din raionul Rezina “Antres”. De câţiva ani administrează site-ul grupului “Rezina în pericol”, o sursă de informaţie care s-a declarat în opoziţie faţă de guvernarea democrat-comunistă a raionului Rezina. Grupul declară drept scop al său monitorizarea activității autorităților raionale pentru a informa populaţia despre conflictele acesteia cu legea.

Integritatea în gestionarea averilor și intereselor personale

Conform declaraţiei de venituri şi interese depuse la CEC, în ultimii doi ani, din activitatea antreprenorială, Victor Cibotari a avut un venit de 93 109 de lei, iar soţia – 117 011 de lei. Familia Cibotari are în proprietate un apartament de 46,9 m2 în or. Rezina, peocurat în anul 2016 şi care valorează 185 mii de lei, dar şi o casă de 62 m2 în s. Buciuşca, donată de părinţi, cu valoarea de 120 mii de lei.

Integritatea în gestionarea funcției publice sau de partid

În ultimii opt ani, Victor Cibotari, împreună cu alţi activişti civici din Rezina, au iniţiat procese judiciare împotriva Consiliului orășenesc,  atacând mai multe decizii privind modul de repartizare și înstrăinare a bunurilor imobile din domeniul  public. Procuratura  raională a fost chemată în judecată pentru reacţie neadecvată, în opinia actualului candidat, la cererile oamenilor, iar Politia - pentru procese-verbale considerate neântemeiate și întocmite la comandă. Dosarele împotriva Politiei le-a castigat, nu și pe cele împotriva Consiliului orășenesc Rezina. Dosarele  împotriva procurorilor de asemenea le-a pierdut la Curtea de Apel.

Victor Cibotari a adresat petiții și plângeri către Procuratura Generala, CNI, MAI, unele făcute în baza investigaţiilor publicate în ziarul CUVÂNTUL. Unele petiții s-au soldat cu intentarea de dosare penale, dar care încă nu au ajuns în instanța de judecată.

Cazier judiciar

Nu există informații despre antecedente penale sau contravenționale ale candidatului.

Acest articol apare în cadrul proiectului Promovarea votului informat şi conştient la alegerile locale generale 2019, implementat de Asociația Presei Independente cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Rezina

Candidat: Victor Cibotari, Blocul ACUM

Victor Cibotari, candidatul Blocului ACUM la funcţia de primar al orașului Rezina la alegerile din 20 octombrie 2019, vine din lumea afacerilor, dar are și reputaţie de activist civic. Pedagog de profesie, conform primelor studii, la vârsta de 56 ani este student în anul patru la Faclutatea de Drept al Universităţii de Stat din Moldova. Un timp a fost susţinător al Mişcării Antimafie.

03 octombrie 2019
624
Rezina

Candidat: Elena Macrii, PCRM

Elena Macrii s-a născut în 1972 şi locuieşte în s. Saharna Nouă. Mai mulţi ani a lucrat vânzătoare la un magazin din sat. În ultimii doi ani nu a fost angajată în câmpul muncii. Între timp a finalizat studiile de asistent social, dar nu activează in acest domeniu. La alegerile locale generale din 20 octombrie 2019 pretinde la funcţia de primar al comunei Saharna Nouă, formată din trei localităţi: Saharna nouă, Saharna, Buciuşca.

18 octombrie 2019
376
Rezina

Candidat: Victor Macrii, PSRM

Victor Macrii, 58 de ani, domiciliat în s. Buciuşca, este tehnician în telecomunicaţii și lucrează în calitate de controlor la SA RED Nord. El va concura în turul II al alegerilor locale pentru funcţia de primar al comunei Saharna Nouă, Rezina, alături de Maria Macrii, actuala primară a comunei, cu două mandate consecutive la activ. Victor Macrii reprezintă Partidul Socialiștilor.

31 octombrie 2019
673
Rezina

Candidat: Maria Macrii, independentă

Maria Macrii, originară din s. Cărpineni, Hânceşti, contabilă de profesie, este actuala primară a satului Saharna Nouă, fiind la al doilea mandat. Ea locuiește aici de circa două decenii. A lucrat contabilă în gospodăria agricolă din sat, la primărie, apoi secretară a Consiliului local.

18 octombrie 2019
472