CNI, acuzată că intenționează să discrediteze un demnitar

Interese la vedere 25 iunie 2013 446

Adunarea Populară din Găgăuzia acuză Comisia Națională de Integritate (CNI) că încearcă să-l discrediteze pe președintele Adunării Populare din Găgăuzia (APG),Dmitri Constantinov.CNI a constatat că șeful legislativului local de la Comrat ar fi încălcat regimul incompatibilității funcției prin faptul că, deși a fost ales președinte al APG, și-a păstrat funcția de administrator în mai multe firme pe care le deține. Pentru a verifica aceste informații, comisia permanentă juridică din cadrul APG a inițiat o investigație proprie, stabilind că, deși după numirea sa în funcția de președinte al Adunării Populare și-a păstrat calitatea de administrator al companiei „Kavincom”, acesta nu a fost remunerat, iar cea de-a doua firmă în care figurează în calitate de administrator, SRL „Kotonda-Com”, încă nu are nici măcar cod fiscal.

Membrii comisiei juridice au ajuns la concluzia că CNI operează cu informații false și nedemonstrate, fără a se ghida de principiul prezumției nevinovăției, ignorând  drepturile și competențele autorităților din Găgăuzia, dar și legislația locală a regiunii.
„CNI citează selectiv legislația în vigoare a Republicii Moldova și a Găgăuziei, scoțând din context numai acele citate care pot dăuna imaginii Adunării Populare a Găgăuziei. Acest fapt demonstrează caracterul părtinitor al acțiunilor CNI”, a declarat pentru găgăuzinfo.md șeful comisiei juridice din APG,  Ivan Burgudji.
În raportul oficial al comisiei juridice din APG se menționează că, reieșind din caracterul superficial al investigațiilor realizate de CNI, se poate bănui că această Comisie a avut drept scop compromiterea lui Constantinov.

Contactat de portalul Moldova Curată, vicepreședintele CNI, Victor Strătilă, a declarat că instituția pe care o reprezintă a acționat în conformitate cu legislația R. Moldova.

„Domnul Constantinov era obligat să-și declarate toate interesele, dar nu a indicat că este fondator al unor companii”, a explicat Strătilă.

Mariana RațăPreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Interese la vedere

De 14 ani primar, iar soţia – de la contabil-şef la per...

În primăria comunei Chiţcanii Vechi din raionul Teleneşti, perceptorul fiscal Rodica Taburceanu este soţia primarului localităţii, Alexandru Taburceanu. Soţii lucrează împreună în aceeaşi instituţie de 14 ani, în tot acest timp soţia fiind subalterna soţului.

25 iulie 2013
466
Interese la vedere

Cazul primarului orașului Ialoveni, discutat astăzi la...

La şedinţa de astăzi a Comisiei Naționale de Integritate (CNI) vor fi discutate cazurile a 4 persoane cu funcții publice despre care a scris Moldova Curată. Este vorba despre Gheorghe Caracuian, primar al orașului Ialoveni, Victor Bogatico, primar al orașului Râșcani, Valentina Garașciuc, şefa Serviciului Relaţii Funciare şi Cadastru (SRFC) din cadrul Consiliului Raional Râşcani, și Ștefan Urâtu, vicepreședinte al Comisiei Electorale Centrale (CEC). Ei sunt bănuiți de încălcarea regimului conflictului de interese, iar reprezentantul CEC – de încălcarea regimului juridic al declarării veniturilor și proprietății, pentru anul 2012, și celui al incompatibilităților și restricțiilor funcției deținute.

22 mai 2014
319
Interese la vedere

Noul deputat liberal urmează să aleagă dacă merge în Pa...

Vicepreședintele raionului Criuleni, Oleg Ogor, devenit de curând deputat pe lista Partidului Liberal, după plecarea din Legislativ a lui Veaceslav Untilă, se află în prezent în situație de incompatibilitate, pe care urmează să o rezolve, potrivit legislației, în 30 de zile. Solicitat de Moldova Curată, Ogor a spus că deocamdată nu a decis definitv dacă va rămâne în administrația locală la Criuleni sau va alege mandatul de deputat. Însă a menționat că va face alegerea în termenul acordat de lege. 

26 septembrie 2016
395
Interese la vedere

Soţul - primar, soţia – administratoare a unei întrepri...

20 decembrie 2015
466