CNI, acuzată că intenționează să discrediteze un demnitar
Adunarea Populară din Găgăuzia acuză Comisia Națională de Integritate (CNI) că încearcă să-l discrediteze pe președintele Adunării Populare din Găgăuzia (APG),Dmitri Constantinov.
CNI a constatat că șeful legislativului local de la Comrat ar fi încălcat regimul incompatibilității funcției prin faptul că, deși a fost ales președinte al APG, și-a păstrat funcția de administrator în mai multe firme pe care le deține. Pentru a verifica aceste informații, comisia permanentă juridică din cadrul APG a inițiat o investigație proprie, stabilind că, deși după numirea sa în funcția de președinte al Adunării Populare și-a păstrat calitatea de administrator al companiei „Kavincom”, acesta nu a fost remunerat, iar cea de-a doua firmă în care figurează în calitate de administrator, SRL „Kotonda-Com”, încă nu are nici măcar cod fiscal.
Membrii comisiei juridice au ajuns la concluzia că CNI operează cu informații false și nedemonstrate, fără a se ghida de principiul prezumției nevinovăției, ignorând drepturile și competențele autorităților din Găgăuzia, dar și legislația locală a regiunii.
„CNI citează selectiv legislația în vigoare a Republicii Moldova și a Găgăuziei, scoțând din context numai acele citate care pot dăuna imaginii Adunării Populare a Găgăuziei. Acest fapt demonstrează caracterul părtinitor al acțiunilor CNI”, a declarat pentru găgăuzinfo.md șeful comisiei juridice din APG, Ivan Burgudji.
În raportul oficial al comisiei juridice din APG se menționează că, reieșind din caracterul superficial al investigațiilor realizate de CNI, se poate bănui că această Comisie a avut drept scop compromiterea lui Constantinov.
Contactat de portalul Moldova Curată, vicepreședintele CNI, Victor Strătilă, a declarat că instituția pe care o reprezintă a acționat în conformitate cu legislația R. Moldova.
„Domnul Constantinov era obligat să-și declarate toate interesele, dar nu a indicat că este fondator al unor companii”, a explicat Strătilă.
Mariana Rață
Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.
Adaugă comentariu
Articole relaționate:
CNI confirmă conflictul de interese în cazul ministrulu...
Comisia Naţională pentru Integritate (CNI) confirmă existenţa unui conflict de interese în care este implicat ministrul Mediului, Gheorghe Şalaru şi o organizaţie fondată anterior de fiul acestuia, Andrei, care a beneficiat de 1,5 mil. lei din Fondul Ecologic Naţional. Comisia a examinat acest caz după apariţia unui material la tema respectivă publicat de TRIBUNA
Doi magistrați au obligat Primăria să le dea apartamen...
Unii judecători din Chișinău profită de lege și cer locuințe gratuite de la stat, chiar dacă au apartamente sau case somptuoase care le depășesc vădit veniturile. Responsabilii de la Primărie afirmă că magistrații obligă prin judecată autoritățile locale să îi asigure cu spațiu locativ. Chiar dacă înainte de a le fi eliberat un bon de repartiție, judecătorii trebuie să prezinte documente care demonstrează că nu dețin alte spații locative, în cel puțin două cazuri descoperite de Moldova Curată, această regulă a fost neglijată.
Un primar din Soroca este acuzat de comportament violen...
Primarul satului Bulboci, raionul Soroca, nimerește în atența poliției deja a doua oară în ultimele 3 săptămâni pentru comportament violent. În primul caz, primarul a fost amendat pentru că ar fi lovit un copil, iar în al doilea - ar fi bătut un adult. Ultimul incident a avut loc pe 9 mai și poliția încă îl investighează.
S.A. Termocom, sute de mii de lei pentru rudele şefului
După ce şi-a angajat fiica şi ginerele la instituţia publică pe care o conduce, directorul SA „Termocom” din Chişinău, Mihai Cernei, a găsit o modalitate de a vira bani din contul întreprinderii în buzunarul celor doi. Deşi primarul capitalei Dorin Chirtoacă l-a ameninţat încă la începutul lunii aprilie curent cu demisia, iar Centrul Naţional Anticorupţie a pornit o anchetă, Cernei continuă să diriguiască treburile la „Termocom”. Consiliul de Administraţie al SA „Termocom” urmează să ia o decizie vizavi de aceste acuzaţii până la mijlocul lunii mai.
Noul deputat liberal urmează să aleagă dacă merge în Pa...
Vicepreședintele raionului Criuleni, Oleg Ogor, devenit de curând deputat pe lista Partidului Liberal, după plecarea din Legislativ a lui Veaceslav Untilă, se află în prezent în situație de incompatibilitate, pe care urmează să o rezolve, potrivit legislației, în 30 de zile. Solicitat de Moldova Curată, Ogor a spus că deocamdată nu a decis definitv dacă va rămâne în administrația locală la Criuleni sau va alege mandatul de deputat. Însă a menționat că va face alegerea în termenul acordat de lege.
Aici așteptăm comentariul tău!