CNI va verifica averea ministrului Mediului după un articol de pe Moldova Curată

Arhiva 19 iunie 2014 79
Valentina Tapis

Comisia Națională de Integrtate a decis la ședința de joi, 19 iunie, să inițieze un control în privința noului ministru al Mediului, Valentina Țapiș, care este bănuită că nu și-a inclus toate veniturile și proprietățile în declarația pentru anul 2012. Controlul vine în urma unui articol publicat de Moldova Curată în luna mai, când Valentina Țapiș deținea funcția de ministru adjunct al Mediului.Funcționara locuiește într-o casă cu trei nivele din suburbia Codru a municipiului Chișinău, pe care o împarte cu familia fratelui său, dar deține și o casă alăturată, pe care nu a indicat-o în declarația de avere. Valentina Țapiș a declarat pentru Moldova Curată că în această locuință stă tatăl său, în vârstă de 80 de ani, și că ea nu știa că este trecută în acte pe numele său.

De asemenea, ea a recunoscut că a omis din declarația de avere valoarea cadastrală a
acestor imobile și a apartamentului pe care îl deține pe strada Albișoara, chiar dacă legislația o cere. CNI urmează să verifice și acest lucru sub aspectul indicării de date incomplete sau inexistente.

Cristina Dumbrăvan, consultantă în cadrul Serviciului de Presă al CNI, a declarat pentru Moldova Curată că va fi investigat și faptul că Valentina Țapiș a indicat un venit obținut de la Inspectoratul Ecologic de Stat în paralel cu venitul din funcția de viceministru al Mediului. Astfel, ea este suspectată că ar fi deținut o activitate remunerată în paralel cu cea de ministru, alta decât cea didactică, științifică sau de creație.

Valentina Țapiș are 50 de ani și a devenit ministru al Mediului pe 6 iunie 2014, după demisia șefului său, ministrul Gheorghe Șalaru, căruia Partidul Liberal-Reformator i-a retras sprijinul politic. Până atunci ea a deținut funcția de viceministru al Mediului.

      Viorica Manole


Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Arhiva

Preşedintele CNI: „Vom rămâne la sapă de lemn, dacă nu...

Persoanele cu funcţii de răspundere în serviciul public ar putea avea posibilitatea, începând cu anul viitor, să-şi declare veniturile şi proprietăţile în formă electronică, printr-un program special numit „E-integritate”. Specialiştii afirmă că această modalitate va elimina erorile comise fără intenţie sau cu bună ştiinţă de către subiecţi, deoarece programul va include câmpuri de date obligatorii. Dacă acestea nu vor fi completate, declaraţia nu va putea fi recepţionată. Preşedintele Comisiei Naţionale de Integritate (CNI) spune însă declararea electronică va fi posibilă de la anul viitor doar în situaţia în care deputaţii vor vota proiectele de lege care presupun reformarea CNI, dar şi modificarea formularului de declarare a averilor şi intereselor personale.

13 martie 2015
47
Arhiva

Profil electoral: Marina Capsamun, candidată independen...

Marina Capsamun candidează independent la șefia primăriei din satul Avdarma, UTA Găgăuzia.

20 octombrie 2019
99
Arhiva

Testele la poligraf – efectuate la aparate necertificat...

Cadrul legal general privind testarea la poligraf, dar și legislația specifică referitoare la unele instituții care trebuie să testeze personalul la ”detectorul de minciuni”, trebuie să fie modificate, consideră experții reuniți în cadrul unei dezbateri organizate de Asociația Presei Independente și portalul Moldova Curată, la tema “Testarea la poligraf: un deceniu de eșecuri sau de reușite?”.

21 februarie 2018
56
Arhiva

Democratul Mihai Olărescu a revenit în funcția de preșe...

Democratul Mihai Olărescu a fost ales astăzi, 25 noiembrie 2019, în funcția de președinte al raionului Cimișlia, poziție pe care a deținut-o și anterior. Pentru Mihai Olărescu au votat 7 consilieri raionali de la democrați, 7 socialiști, doi de la Partidul Șor și unul independent. În anii 2015-2017 Mihai Olărescu a mai deținut această funcție, iar firma la care lucrase până la preluarea președinției raionului, a câștigat în acea perioadă mai multe concursuri de achiziții publice organizate de Consiliul Raional Cimișlia.

25 noiembrie 2019
104
Arhiva

Democrata care a lăsat capitala pentru o funcție de con...

31 decembrie 2015
59
Arhiva

Profil candidat: Boris Volosatîi

Integritatea în activitatea politică

14 februarie 2019
75