Confirmat de ANI: fostul deputat democrat Corneliu Dudnic s-a aflat în incompatibilitate de funcții

Integritate 8 iulie 2020 3692Corneliu Dudnic, care a făcut parte din fracțiunea Partidului Democrat în Parlamentul precedent (2015-2018), a avut, pe durata mandatului, și calitatea de administrator al unei firme. După ce Moldova Curată a scris despre asta, ANI s-a autosesizat și, în urma controlului, a constatat că parlamentarul se afla și în conducerea unei federații de sport, ceea ce ar fi, la fel, incompatibil cu mandatul de deputat. Corneliu Dudnic a atacat deja actul ANI în instanță.

În articolul publicat de Moldova Curata.md anul trecut, se relata că atunci când a venit în Legislativ, în luna septembrie 2015, Corneliu Dudnic nu a renunțat la funcția de administrator al firmei ”Vancor-Trans” SRL, pe care a fondat-o în anul 2006.

Atunci, fostul deputat democrat a precizat pentru Moldova Curata.md că nu a admis o incompatibilitate de funcții, deoarece firma ”Vancor-Trans” SRL nu mai avea activitate economică. ”Această firmă nu duce nici o evidență timp de 12 ani, așa că nu are nici o activitate. Am încercat să o închid de mai mult timp de când am venit în Parlament, dar erau mai multe complicații de ordin tehnico-juridic. Iată de ce a rămas așa”, a declarat el atunci.

În actul de constatare emis de ANI este menționat însă că fostul ales al poporului a admis dublă stare de incompatibilitate, deținând, pe lângă mandatul de deputat, și funcțiile de prim-vicepreședinte al unei federații de judo și de administrator al firmei ”Vancor-Trans” SRL.

Avocatul lui Corneliu Dudnic, Anatolie Donciu, fostul președinte al fostei Comisii Naționale de Integritate (CNI), a declarat și el pentru Moldova Curată că Dudnic nu avea nici un venit de la această firmă, deși în acte figura ca administrator.

Corneliu Dudnic a contestat actul ANI în instanța de judecată, iar în prezent dosarul se află la Judecătoria Chișinău. Dacă magistrații vor confirma că fostul deputat a admis o incompatibilitate de funcții, acestuia îi va fi aplicată interdicția de a exercita o funcție publică sau de demnitate publică, dar și  funcția electivă de deputat,  pentru un termen de 3 ani. ANI a informat că inspectorul de integritate care s-a ocupat de caz a sesizat  Procuratura Generală în legătură cu acest caz.

Lilia ZahariaPreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Interese la vedere

Primăria Sângera a încheiat contracte de milioane de le...

Mai mult de şapte milioane de lei vor ajunge din bugetul Primăriei oraşului Sângera din municipiul Chişinău pe contul unei firme fondată de către primarul Valeriu Poiată. Firma a fost selectată în cadrul concursului de achiziţii publice pentru a efectua diferite lucrări în localitățile care fac parte din oraşul Sângera.

05 decembrie 2014
112
Avere la vedere

Viceminiștri fără locuințe, verificați astăzi de Comis...

Declarațiile de avere pentru anul 2012 depuse de șapte viceminiștri și de câțiva angajați ai Departamentului Instituțiilor Penitenciare vor fi discutate astăzi, 8 mai, în carul ședinței Comisiei Naționale de Integritate (CNI). Membrii CNI au decis să examineze declarațiile viceminiștrilor după ce Moldova Curată a publicat un articol în care am arătat că oficialii nu au indicat nicio locuință în actele completate în anul 2013.

08 mai 2014
102
Alte materiale

Directoarea adjunctă a ANSC: 1/4 din valoarea achiziții...

Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC) primește anual sute de contestații din partea agenților economici care sunt nemulțumiți de modul în care instituțiile statului organizează licitații publice. Dintr-un total de 10 miliade de lei, cât constituie bugetul anual al achizițiilor publice în Republica Moldova, anul trecut au fost contestate proceduri care vizează bunuri sau lucrări în valoare de 2,5 miliarde de lei, a declarat Irina Gutnic, director general adjunct al ANSC, într-un interviu pentru Moldova Curată. În câteva sute de proceduri, în valoare de peste 660 de milioane de lei, ANSC a depistat încălcări ale legislației și a oprit achizițiile.  

24 noiembrie 2019
43
Interese la vedere

De 14 ani primar, iar soţia – de la contabil-şef la per...

În primăria comunei Chiţcanii Vechi din raionul Teleneşti, perceptorul fiscal Rodica Taburceanu este soţia primarului localităţii, Alexandru Taburceanu. Soţii lucrează împreună în aceeaşi instituţie de 14 ani, în tot acest timp soţia fiind subalterna soţului.

25 iulie 2013
143
Interviu video

Mircea Roșioru: Reforma și adoptarea noii Legi a Procur...

Președintele Consiliului Superior al Procurorilor a explicat într-un interviu pentru Moldova Curată beneficiile pe care le-ar putea aduce în funcționarea procuraturilor adoptarea noii legi a procuraturii, avizată de Comisia de la Veneția. Mircea Roșioru nu exclude că unii procurori ar fi putut fi influențați în luarea unor decizii, dar afirmă că el personal nu a primit vreodată, în 14 ani de activitate, vreo indicație de la deputați, miniștri sau alți politicieni.

07 aprilie 2015
93
Interese la vedere

Posibil conflict de interese la Primăria Măgdăcești

Primăria comunei Măgdăceşti din raionul Criuleni, a cumpărat cu 1,6 milioane de lei clădirea fostei şcoli din sat de la soțul primăriței. Edificiul se afla de mai mulți ani în paragină, dar a fost achiziționat pentru a construi acolo încă o grădiniță pentru copiii din localitate. 

22 august 2018
135