Confirmat de ANI: fostul deputat democrat Corneliu Dudnic s-a aflat în incompatibilitate de funcții

Integritate 8 iulie 2020 3903Corneliu Dudnic, care a făcut parte din fracțiunea Partidului Democrat în Parlamentul precedent (2015-2018), a avut, pe durata mandatului, și calitatea de administrator al unei firme. După ce Moldova Curată a scris despre asta, ANI s-a autosesizat și, în urma controlului, a constatat că parlamentarul se afla și în conducerea unei federații de sport, ceea ce ar fi, la fel, incompatibil cu mandatul de deputat. Corneliu Dudnic a atacat deja actul ANI în instanță.

În articolul publicat de Moldova Curata.md anul trecut, se relata că atunci când a venit în Legislativ, în luna septembrie 2015, Corneliu Dudnic nu a renunțat la funcția de administrator al firmei ”Vancor-Trans” SRL, pe care a fondat-o în anul 2006.

Atunci, fostul deputat democrat a precizat pentru Moldova Curata.md că nu a admis o incompatibilitate de funcții, deoarece firma ”Vancor-Trans” SRL nu mai avea activitate economică. ”Această firmă nu duce nici o evidență timp de 12 ani, așa că nu are nici o activitate. Am încercat să o închid de mai mult timp de când am venit în Parlament, dar erau mai multe complicații de ordin tehnico-juridic. Iată de ce a rămas așa”, a declarat el atunci.

În actul de constatare emis de ANI este menționat însă că fostul ales al poporului a admis dublă stare de incompatibilitate, deținând, pe lângă mandatul de deputat, și funcțiile de prim-vicepreședinte al unei federații de judo și de administrator al firmei ”Vancor-Trans” SRL.

Avocatul lui Corneliu Dudnic, Anatolie Donciu, fostul președinte al fostei Comisii Naționale de Integritate (CNI), a declarat și el pentru Moldova Curată că Dudnic nu avea nici un venit de la această firmă, deși în acte figura ca administrator.

Corneliu Dudnic a contestat actul ANI în instanța de judecată, iar în prezent dosarul se află la Judecătoria Chișinău. Dacă magistrații vor confirma că fostul deputat a admis o incompatibilitate de funcții, acestuia îi va fi aplicată interdicția de a exercita o funcție publică sau de demnitate publică, dar și  funcția electivă de deputat,  pentru un termen de 3 ani. ANI a informat că inspectorul de integritate care s-a ocupat de caz a sesizat  Procuratura Generală în legătură cu acest caz.

Lilia ZahariaPreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

2021

Președintele raionului Dubăsari, Grigore Filipov, a fos...

Magistrații de la Judecătoria Criuleni au emis o încheiere prin care l-au restabilit în funcție pe Grigore Filipov, președintele raionului Dubăsari, suspendat acum o lună de o parte din consilierii raionali.

18 februarie 2021
367
Avere la vedere

Noul director al AGEPI, care va ridica lunar 45 de mii...

Noul director al Agenției de Stat pentru Proprietate Intelectuală (AGEPI), Octavian Apostol, în vârstă de 30 de ani, va avea un salariu de aproximativ 45 000 lei pe lună, sumă pe care o ridica lunar și fosta directoare, Lilia Bolocan. Asta înseamnă peste 2 mii de euro. Pentru comparație, salariul mediu pe economie constituie în prezent aproape 5000 de lei sau 220 de euro. Suma este de aproape 9 ori mai mare chiar și decât salariul primului-ministru. Apostol consideră că directorul unei instituții precum e AGEPI trebuie să aibă un salariu mare, pentru a preveni actele de corupție la care ar putea fi expus.

29 septembrie 2015
325
Avere la vedere

Ministrul de Interne și-a ascuns în 2011 veniturile

Ministrul în exercițiu al Afacerilor Interne, Dorin Recean, a ascuns în declarația de avere pentru anul 2011 conturi bancare deschise la mai multe bănci.

29 aprilie 2013
251
Interese la vedere

Soţia primarului - contabilă la primărie

Primarul comunei Jora de Mijloc din raionul Orhei şi-a angajat soţia la primărie în funcţia de contabil. Conducătorul localităţii susţine că a făcut acest lucru, deoarece instituţia ducea lipsă de cadre.

12 decembrie 2013
291