Deputatul care dăruiește firme în Romania

Avere la vedere 21 noiembrie 2016 1108
Până anul trecut, deputatul Corneliu Dudnic a fost proprietarul unic al unei firme de transport internațional înregistrate la Constanța

Deputatul democrat Corneliu Dudnic, care a venit în Parlament în iulie 2015, după ce Vlad Plahotniuc și-a depus mandatul, a rămas anul trecut fără afacerea sa din România. El deține acolo o firmă specializată în transportul rutier de mărfuri, „Nik Trade Company”, înregistrată în anul 2008, cu sediul la Constanța. Potrivit informației din catalogul „Pagini aurii” din România, la sfârșitul anului 2015 compania avea 11 angajați. Capitalul subscris al firmei era 200 de lei românești, iar cifra de afaceri, la 31 decembrie 2015, a fost de 2 114 286 lei românești.



Deputatul a trecut această firmă în declarația pe venituri și proprietăți pentru anul 2014, însă nu a declarat și veniturile obținute din activitatea ei. În 2015, firma nu mai apare în declarație. „Nu apare pentru că, dacă v-ați informat bine, ar fi trebuit să vedeți că s-au schimbat fondatorii, încă în ianuarie 2015. Eu nu mai am nici o legătură cu această firmă”, ne-a declarat deputatul. La întrebarea de ce nu a indicat veniturile obținute din înstrăinarea ei, el a răspuns că nu a avut venituri: „Am cadonat firma, nu am obținut niciun venit. Am cedat-o altei persoane. Ce, nu am dreptul?”.

„Firma din Moldova nu funcționează”

Corneliu Dudnic deține o firmă și în Republica Moldova, „Vancor-Trans”. Aceasta a fost fondată în anul 2006, iar genurile de activitate trecute în Registrul Camerei Înregistrării de Stat sunt dintre cele mai diverse: de la comerțul cu produse alimentare și agricole până la organizarea activităților de transport. 

Nici din activitatea acestei firme Dudnic nu declară vreun venit. „Ea nu funcționează, de aceea nu am declarat”, ne-a răspuns. Cu toate acestea, deputatul în vârstă de 34 de ani arată în declarația pentru anul 2015 faptul că deține două autoturime scumpe: o Skoda de 351 de mii de lei și un Audi de 725 de mii de lei, ambele cumpărate în anul 2015, a căror valoare depășește veniturile sale legale, singurele declarate - salariul de la Parlament. Singurul venit pe care îl declară pentru anul 2015 - jumătate din care a fost deputat - doar salariul de la Parlament - 32 937 de lei. Întrebat din ce bani și cumpărat mașinile scumpe - valoarea ambelor depășind un milion de lei, deputatul a răspuns că a avut bani de la nunta sa, pe care a făcut-o în anul 2013. 

Corneliu Dudnic este originar din raionul Vulcănești, care face parte din autonomia găgăuză. El este judocan, fost sportiv de performanță. De profesie este economist. Anterior, a deținut funcția de director interimar al Direcției construcții a autonomiei găgăuze. La alegerile din luna noiembrie 2014 el a candidat pe poziția 26 a listei electorale a Partidului Democrat din Moldova.  

Viorica Manole



Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Avere la vedere

Donciu și-a făcut publică în sfârșit averea

Președintele Comisiei Naționale de Integritate (CNI), Anatolie Donciu, autoritatea care verifică declarațiile de avere și de interese ale demnitarilor, și-a plasat în sfârșit propriile declarații de avere și de proprietate pe site-ul instituției pe care o conduce.

16 mai 2013
1067
Avere la vedere

Viceministrul Mediului, Valentina Țapiș, nu și-a declar...

Viceministrul Mediului, Valentina Țapiș, deține o avere impunătoare în suburbia Codru a Chișinăului, însă nu a indicat-o pe toată în declarația de venituri și proprietăți. Astfel, din cele două case, una cu 3 etaje și alta cu un etaj, situate una lângă alta și înregistrate la ”Cadastru” pe numele Valentinei Ţapiş, doar una a fost declarată. Mai mult, spre curțile celor două case nu poți pătrunde, întrucât familia a îngrădit o parte din spațiul public.

08 mai 2014
1307
Avere la vedere

Un primar din raionul Ungheni, trimis la Procuratură

Serghei Gorea, primarul comunei Petrești din raionul Ungheni, riscă să fie cercetat de procurori pentru fals în declaraţia de avere pentru anul 2013. Membrii Comisiei Naţionale de Integritate (CNI) au constatat că alesul local nu a declarat cinci terenuri agricole, o clădire de producere, un automobil, venitul soției de aproximativ 3000 de lei, venitul fiicei de circa 1000 de lei și șase conturi bancare. Primarul menţionează că o parte din bunurile nedeclarate nu-i aparţin lui, ci familiei sale.

30 ianuarie 2015
1293
Avere la vedere

Un funcţionar din raionul Râşcani a luat un camion în...

Fostul director al Societăţii pe Acţiuni „Drumuri Râşcani”, Petru Tomuz, pe când era conducătorul acestei instituţii publice, a închiriat de la soţia sa un camion, plătindu-i circa 190 de mii de lei din bugetul public. Deşi Comisia Naţională de Integritate (CNI) a constatat că a fost încălcat regimul juridic al conflictului de interese, fostul funcţionar nu va fi pedepsit, deoarece instituţiile de control interpretează legea în mod diferit.

25 martie 2014
1239
Avere la vedere

Doi președinți de raion cu câte 3 apartamente fiecare

Președintele raionului Cantemir, Andrei Ciobanu, și cel al raionului Soroca, Mihai Mîțu, dețin câte trei apartamente, dar și alte bunuri imobile pe care susțin că le-au achiziționat din veniturile legale obținute fie din afaceri, fie din funcții publice deținute anterior.

28 august 2015
1184
Avere la vedere

Silvia Volosatâi ar putea fi verificată de Procuratură...

Comisia Națională de Integritate (CNI) a constatat că șefa Direcției construcții capitale din cadrul Ministerul Sănătății, Silvia Volosatâi, ar fi comis fals în declarația de avere. CNI s-a autosesizat în urma unui articol publicat pe Moldova Curată și a demarat un control. Joi, 18 decembrie, CNI a examinat rezultatele controlului și a decis să trimită dosarul la Procuratura Generală. Astfel, procurorii urmează să verifice acțiunile Silviei Volosatâi pentru a vedea dacă acestea se încadrează în art. 352 Cod Penal (fals în declarații).

19 decembrie 2014
1526