Silvia Volosatâi ar putea fi verificată de Procuratură pentru fals în declarația de avere

Avere la vedere 19 decembrie 2014 676

Comisia Națională de Integritate (CNI) a constatat că șefa Direcției construcții capitale din cadrul Ministerul Sănătății, Silvia Volosatâi, ar fi comis fals în declarația de avere. CNI s-a autosesizat în urma unui articol publicat pe Moldova Curată și a demarat un control. Joi, 18 decembrie, CNI a examinat rezultatele controlului și a decis să trimită dosarul la Procuratura Generală. Astfel, procurorii urmează să verifice acțiunile Silviei Volosatâi pentru a vedea dacă acestea se încadrează în art. 352 Cod Penal (fals în declarații).Moldova Curată a scris că Silvia Volosatâi deține o firmă specializată în lucrări de construcții, însă nu a declarat niciun venit din activitatea ei. Asta chiar dacă în anul 2012 firma a efectuat lucrări în valoare de aproape 2 milioane de lei. În timpul controlului, CNI a constat o serie de alte încălcări de lege pentru anul 2013. ”O diferență vădită în valoare de 142 305,15 lei dintre venitul total declarat pentru anul 2013 și cheltuielile conform rulajelor bancare în același an a fost stabilită în cazul Silviei Volosatîi”, se spune în comunicatul emis de Comisie. Instituția a mai constatat că funcționara nu a declarat 3 imobile, 8 terenuri agricole, 2994 acțiuni în cadrul unei societăți comerciale, 4 conturi bancare, dar și un credit de 2 milioane de lei, contractat de către soțul său, și un automobil al acestuia.

Solicitată de Moldova Curată, Silvia Volosatâi a spus că află pentru prima dată de constatările Comisiei: ”Și acum ce vreți? Eu am spus ce am avut de spus o dată și din cauza voastră am ajuns unde am ajuns. Nu am ce comenta”.

Silvia Volosatâi este soția directorului Liceului ”Gheorghe Asachi” din Chișinău, Boris Volosatâi, care s-a aflat și el în vizorul CNI anul trecut. Moldova Curată a arătat că el nu a depus declarația de avere pentru anul 2012, așa ca a fost citat la CNI și amendat, după care a depus-o cu întârziere.

Viorica ManolePreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Avere la vedere

Rectorul de la Medicină, moșier la Drochia, cu ajutorul...

Rectorul Universității de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testimițanu”, academicianul Ion Ababii, deține 86 de terenuri agricole cu o suprafață totală de peste 100 de hectare în satul său natal, Ochiul Alb, Drochia, cumpărate începând cu anul 2008. Acolo, potrivit primarului satului, rectorul are și o gospodărie agricolă, ce îi poartă numele. Loturile au fost cumpărate în suprafețe mici, majoritatea de până la un hectar, și au fost consolidate. 

11 mai 2015
521
Avere la vedere

Actualul vice-ministru al Economiei și fostul director...

Actualul vice-ministru al Economiei, Vitalie Iurcu, până nu demult director al Întreprinderii de Stat Moldtelecom, deține o casă și un autoturism de lux și este implicat în mai multe afaceri, scrie Ziarul de Gardă. Potrivit jurnaliștilor publicației, o bună parte din aceste averi Iurcu le-a adunat în perioada în care a fost director al Moldtelecom, adică în anii 2009—2015.

11 septembrie 2015
1013
Avere la vedere

Cazul Arnăut: jurnaliștii și CNI au reușit ce nu au reu...

Judecătorul Curții de Apel Chișinău, Sergiu Arnăut, riscă să fie cercetat penal pentru că nu a declarat casa de câteva milioane de lei, în care locuiește împreună cu fiul său și cu soția, de care în acte este divorțat. La ședința din 5 ianuarie 2015, Comisia Națională de Integritate (CNI), bazându-se pe imaginile difuzate de Jurnal TV în care se arată că Arnăut muncește împreună cu fiul său în curtea casei și iese cu mașina de acolo, a constatat că magistratul se folosește de acest imobil luxos, deci trebuia să îl declare ca bun pe care îl are în folosință.

11 februarie 2015
549
Avere la vedere

Deputatul Valeriu Saharneanu riscă să fie cercetat PENA...

Comisia Națională de Integritate (CNI) a constatat la 30 ianuarie curent că deputatul liberal-reformator Valeriu Saharneanu și-a ascuns o parte din proprietăți atunci când a întocmit declarația de avere. De asemenea, a încălcat norma legală și ministrul Finanțelor Anatol Arapu care a mers cu mașina de serviciu la nunta unui coleg din Guvern.

30 ianuarie 2014
689