Silvia Volosatâi ar putea fi verificată de Procuratură pentru fals în declarația de avere

Avere la vedere 19 decembrie 2014 349

Comisia Națională de Integritate (CNI) a constatat că șefa Direcției construcții capitale din cadrul Ministerul Sănătății, Silvia Volosatâi, ar fi comis fals în declarația de avere. CNI s-a autosesizat în urma unui articol publicat pe Moldova Curată și a demarat un control. Joi, 18 decembrie, CNI a examinat rezultatele controlului și a decis să trimită dosarul la Procuratura Generală. Astfel, procurorii urmează să verifice acțiunile Silviei Volosatâi pentru a vedea dacă acestea se încadrează în art. 352 Cod Penal (fals în declarații).Moldova Curată a scris că Silvia Volosatâi deține o firmă specializată în lucrări de construcții, însă nu a declarat niciun venit din activitatea ei. Asta chiar dacă în anul 2012 firma a efectuat lucrări în valoare de aproape 2 milioane de lei. În timpul controlului, CNI a constat o serie de alte încălcări de lege pentru anul 2013. ”O diferență vădită în valoare de 142 305,15 lei dintre venitul total declarat pentru anul 2013 și cheltuielile conform rulajelor bancare în același an a fost stabilită în cazul Silviei Volosatîi”, se spune în comunicatul emis de Comisie. Instituția a mai constatat că funcționara nu a declarat 3 imobile, 8 terenuri agricole, 2994 acțiuni în cadrul unei societăți comerciale, 4 conturi bancare, dar și un credit de 2 milioane de lei, contractat de către soțul său, și un automobil al acestuia.

Solicitată de Moldova Curată, Silvia Volosatâi a spus că află pentru prima dată de constatările Comisiei: ”Și acum ce vreți? Eu am spus ce am avut de spus o dată și din cauza voastră am ajuns unde am ajuns. Nu am ce comenta”.

Silvia Volosatâi este soția directorului Liceului ”Gheorghe Asachi” din Chișinău, Boris Volosatâi, care s-a aflat și el în vizorul CNI anul trecut. Moldova Curată a arătat că el nu a depus declarația de avere pentru anul 2012, așa ca a fost citat la CNI și amendat, după care a depus-o cu întârziere.

Viorica ManolePreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Avere la vedere

Familia Timofti a câștigat aproape 665 de mii de lei în...

Declarația de avere pentru anul 2012 a președintelui Nicolae Timofti a fost publicată astăzi pe site-ul Comisiei Naționale de Integritate. Din document aflăm că președintele are un depozit de 254 de mii de lei la Banca de Economii pentru care a primit dobândă de 9 314 lei în anul trecut, iar indemnizația care i-a fost achitată atunci când a părăsit funcția de președinte al Consiliului Superior al Magistraturii în favoarea celei de șef de stat a fost de 325 500 de lei.

18 iunie 2013
309
Avere la vedere

Viceministrul Mediului, Valentina Țapiș, nu și-a declar...

Viceministrul Mediului, Valentina Țapiș, deține o avere impunătoare în suburbia Codru a Chișinăului, însă nu a indicat-o pe toată în declarația de venituri și proprietăți. Astfel, din cele două case, una cu 3 etaje și alta cu un etaj, situate una lângă alta și înregistrate la ”Cadastru” pe numele Valentinei Ţapiş, doar una a fost declarată. Mai mult, spre curțile celor două case nu poți pătrunde, întrucât familia a îngrădit o parte din spațiul public.

08 mai 2014
345
Avere la vedere

Magistrat cu Mercedes pe datorie

Anatolie Ţurcanu, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a împrumutat 200 de mii de lei ca să-şi cumpere un Mercedes. Magistratul susţine că a luat banii de la sora sa care locuieşte de mai mulţi ani în Israel.

17 martie 2015
345
Avere la vedere

Viceminiștri bogați și cu afaceri prospere au acceptat...

07 octombrie 2015
307