Drumul spre casa directorului Apă-Canal este blocat ilegal

Arhiva 2 octombrie 2013 939
Indicatorul rutier instalat ilegal, fost scos

Moldova Curată a publicat, la 26 septembrie curent, un articol care scotea în vileag faptul că, în satul Goianul Nou din comuna Stăuceni, municipiul Chişinău, accesul pe strada unde locuieşte Constantin Becciev, directorul de la ,,Apă-Canal Chişinău”, este blocat din ambele direcţii. Într-o parte stau trei blocuri de beton, iar în cealaltă, la colţul străzii, e plasat indicatorul rutier „acces interzis”. Inspectoratul Naţional de Patrulare (INP) s-a autosesizat în baza acestui articol şi, în aceeaşi zi, indicatorul, care era instalat ilegal, a fost scos. În schimb, drumul din partea de la deal a casei lui Constantin Becciev a rămas încă blocat cu acele plăci de beton. Primarul de Stăuceni susţine că plăcile nu vor fi scoase.



Valentin Sâtnic, primarul de Stăuceni, afirmă că blocurile de beton au fost puse de-a curmezişul străzii "pentru a nu fi murdărit drumul" şi nu vor fi scoase de acolo, fiindcă acestea protejează porţiunea asfaltată. „Eu am dat acordul ca drumul să fie blocat. Pe acolo trec tractoare, combine, iar asfaltul se fărâmă şi păcat de munca omului! Eu nu înţeleg, vă încurcă cumva pe dumneavoastră acele blocuri?”, s-a arătat indignat primarul de Stăuceni. Valentin Sâtnic susţine că nu a eliberat o autorizaţie de blocare a drumului, iar înţelegerea cu directorul de la ,,Apă-Canal Chişinău” a fost una verbală. Constantin Becciev, însă, ne-a declarat că drumul nu a fost blocat de el, ci de vecini.

Blocurile de beton din apropierea casei lui Constantin Becciev

Oleg Bâcu, şeful Secţiei de sistematizare a circulaţiei rutiere din cadrul INP, afirmă că drumul este blocat ilegal, iar în cazul respectiv poate fi sancţionat primarul din Stăuceni. Menţionăm că Legea drumurilor defineşte drumul public ca unul de utilitate publică destinat circulaţiei rutiere şi pietonale, el fiind proprietate publică. „Căile de acces la drumurile publice se amenajează în conformitate cu certificatul de urbanism şi se execută în baza proiectelor aprobate şi autorizaţiilor de construire, eliberate de autorităţile administraţiei publice locale în conformitate cu procedura şi cerinţele stabilite prin lege, cu acordul organelor centrale de specialitate”. Totodată, în lege mai este stipulat faptul că amenajarea, construcţia, întreţinerea şi exploatarea căilor de acces la drumurile publice sunt în sarcina celor care le au în administrare, folosinţă sau proprietate.


Lilia Zaharia



Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Arhiva

Electorala 2019: un candidat socialist a fost amendat p...

Alexandr Minizianov este candidatul Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) pe circumscripția uninominală nr. 5, or. Glodeni. În ultimii ani, el a fost vizat în câteva procese contravenționale. În unul dintre ele, Inspecția Muncii a stabilit că Minizianov a încălcat mai multe prevederi ale legislației referitoare la angajarea forței de muncă.

20 februarie 2019
826
Accesul la informații pe înțelesul tuturor

Accesul la informație este mai presus ca imunitatea lui...

Curtea de Apel Chișinău a decis ieri, în procesul de judecată intentat președintelui Igor Dodon de către fotoreporterul Constantin Grigoriță, că șeful statului nu poate beneficia de imunitatea acordată de lege în cazurile când litigiul vizează accesul la informații de interes public. Constantin Grigoriță, membru al Asociației Presei Independente (API), l-a acționat în judecată pe Igor Dodon pentru îngrădirea accesului la conferințele de presă organizate de Președinție. Prima instanță a considerat că șeful statului are imunitate și nu poate fi acționat în judecată, așa că a respins cererea jurnalistului. Instanța de apel a calificat ca neîntemeiată decizia magistraților de la Judecătoria Chișinău și a notat că jurnalistul nu contestă opiniile exprimate de către Preşedintele ţării, ci contestă îngrădirea neîntemeiată a accesului la informaţie, chestiune care nu se încadrează în imunitatea respectivă.

17 noiembrie 2017
1345
Arhiva

Profil candidat: Alexandr Nesterovschi

Integritate în activitatea politică

16 februarie 2019
1165
Arhiva

Guma renunță la mandatul de deputat

Deputatul democrat Valeriu Guma a anunțat astăzi că renunță la mandatul de deputat pentru a pune capăt speculațiilor și acuzațiilor care i se aduc că ar încerca să se acopere cu imunitate parlamentară pentru a scăpa de pedeapsa la care a fost condamnat de Curtea Supremă de Justiție din România.

13 februarie 2014
802
Arhiva

Masa rotundă: “Testarea la poligraf: un deceniu de eșec...

Asociația Presei Independente (API) și portalul MoldovaCurata.md vă invită la masa rotundă “Testarea la poligraf: un deceniu de eșecuri sau  de reușite?”. Evenimentul va avea loc luni, 19 februarie 2018, ora 14.00, în sala de conferințe a Hotelului „Jolly Alon” (mun. Chișinău, str. Maria Cebotari 37).

08 februarie 2018
765
Arhiva

Familia deputatei Ivanov: Casă de lux în construcţie şi...

Fami­lia depu­ta­tei Vio­leta Iva­nov şi-a ridi­cat o casă cu două nive­luri în Chi­şi­nău. Deşi acum o săp­tămână declara pre­sei că fiica sa, Mar­ga­rita, ajunsă în atenţia opi­niei publice pen­tru foto­gra­fi­ile de lux pe care le posta pe reţe­lele de soci­a­li­zare, nu are, „cu părere de rău, casă”, datele ofi­ci­ale demon­strează con­tra­riul. Minora este, în acte, pro­pri­e­tara tere­nu­lui pe care părinţii şi-au ridi­cat casa de lux, dar şi stă­pâna vechiu­lui imo­bil de pe acel teren, demo­lat între timp. Tot­o­dată, fami­lia ale­sei popo­ru­lui ges­tio­nează, de peste un dece­niu, două tere­nuri în Chi­şi­nău, folo­site ca şi par­cări, pe care le închi­ri­ază de la Pri­mă­ria Chi­şi­nău con­tra 20 de lei pen­tru o sin­gură zi.

08 aprilie 2016
941