Drumul spre casa directorului Apă-Canal este blocat ilegal

Arhiva 2 octombrie 2013 1004
Indicatorul rutier instalat ilegal, fost scos

Moldova Curată a publicat, la 26 septembrie curent, un articol care scotea în vileag faptul că, în satul Goianul Nou din comuna Stăuceni, municipiul Chişinău, accesul pe strada unde locuieşte Constantin Becciev, directorul de la ,,Apă-Canal Chişinău”, este blocat din ambele direcţii. Într-o parte stau trei blocuri de beton, iar în cealaltă, la colţul străzii, e plasat indicatorul rutier „acces interzis”. Inspectoratul Naţional de Patrulare (INP) s-a autosesizat în baza acestui articol şi, în aceeaşi zi, indicatorul, care era instalat ilegal, a fost scos. În schimb, drumul din partea de la deal a casei lui Constantin Becciev a rămas încă blocat cu acele plăci de beton. Primarul de Stăuceni susţine că plăcile nu vor fi scoase.



Valentin Sâtnic, primarul de Stăuceni, afirmă că blocurile de beton au fost puse de-a curmezişul străzii "pentru a nu fi murdărit drumul" şi nu vor fi scoase de acolo, fiindcă acestea protejează porţiunea asfaltată. „Eu am dat acordul ca drumul să fie blocat. Pe acolo trec tractoare, combine, iar asfaltul se fărâmă şi păcat de munca omului! Eu nu înţeleg, vă încurcă cumva pe dumneavoastră acele blocuri?”, s-a arătat indignat primarul de Stăuceni. Valentin Sâtnic susţine că nu a eliberat o autorizaţie de blocare a drumului, iar înţelegerea cu directorul de la ,,Apă-Canal Chişinău” a fost una verbală. Constantin Becciev, însă, ne-a declarat că drumul nu a fost blocat de el, ci de vecini.

Blocurile de beton din apropierea casei lui Constantin Becciev

Oleg Bâcu, şeful Secţiei de sistematizare a circulaţiei rutiere din cadrul INP, afirmă că drumul este blocat ilegal, iar în cazul respectiv poate fi sancţionat primarul din Stăuceni. Menţionăm că Legea drumurilor defineşte drumul public ca unul de utilitate publică destinat circulaţiei rutiere şi pietonale, el fiind proprietate publică. „Căile de acces la drumurile publice se amenajează în conformitate cu certificatul de urbanism şi se execută în baza proiectelor aprobate şi autorizaţiilor de construire, eliberate de autorităţile administraţiei publice locale în conformitate cu procedura şi cerinţele stabilite prin lege, cu acordul organelor centrale de specialitate”. Totodată, în lege mai este stipulat faptul că amenajarea, construcţia, întreţinerea şi exploatarea căilor de acces la drumurile publice sunt în sarcina celor care le au în administrare, folosinţă sau proprietate.


Lilia Zaharia



Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Arhiva

APEL privind necesitatea iniţierii unei investigaţii i...

Organizaţiile societăţii civile îşi exprimă profunda îngrijorare privind modalitatea în care este investigat furtul de 1 milliard dolari SUA din sistemul bancar al Republicii Moldova, în urma căruia cetăţenii ţării au fost deposedaţi de bunuri publice în valoare de 13% din PIB, moneda naţională a fost depreciată, au fost falimentate intenţionat 3 bănci şi s-a atentat la integritatea fluxurilor financiar-bancare, aflate sub supravegherea Băncii Naţionale a Moldovei de către grupuri obscure, punând astfel în pericol securitatea naţională, bancară, economică şi financiară a Republicii Moldova.

09 august 2016
773
Arhiva

Profil candidat: Maxim Melnic

Maxim Melnic (35 de ani), șef de direcție la SA Regia Apă Canal, Soroca, este candidatul Partidului Șor pe circumscripția uninominală nr. 7 din mun. Soroca. Născut în or. Soroca, Melnic a absolvit Universitatea Liberă Internaţională din Moldova, obţinând licenţa în Business şi administraţie.  Până în ianuarie 2018, când a devenit membru al Partidului Şor, a figurat în câteva partide: PLDM, Partidul Forţa Poporului şi PPEM.

05 februarie 2019
1185
Arhiva

Vicepretorul sectorului Ciocana, care a admis o incompa...

Igor Moraru, unul dintre vicepretorii sectorului Ciocana din municipiul Chişinău, se află în incompatibilitate de funcții, deoarece deține și un mandat de consilier local în comuna Bubuieci din municipiu. Recent, Comisia Naţională de Integritate (CNI) a stabilit că Igor Moraru nu și-a soluționat incompatibilitatea în termen de o lună, așa cum prevede legea. În consecință, el ar putea fi demis din funcția de vicepretor.

12 iunie 2016
908
Arhiva

Cu reputația pătată, a devenit membru al Consiliului Co...

Fostul consilier municipal prins cu mită în 2009, Emil Guțu, ar fost ales vineri, 12 iulie, membru şi vicepreşedinte al Consiliului Concurenței. 

12 iulie 2013
1016
Arhiva

Profil candidat: Andrei Dînga

Integritate în activitatea politică

18 februarie 2019
1755
Arhiva

Doar doi candidați vor susține proba scrisă a concursul...

Victor Strătilă și Teodor Cîrnaț, candidați la funcția de președinte al Autorității Naționale de Integritate (ANI), vor susține proba scrisă a concursului. A treia persoană, Lilian Chișcă, s-a retras din concursul pentru această funcție și a optat doar pentru poziția de vicepreședinte.

21 septembrie 2017
805