Eleonora Graur solicită dreptul la replică: ”Am obținut rezultate frumoase în conducerea raionului”

Arhiva 4 mai 2018 356
Eleonora Graur, președinta raionului Rezina.

La sfârșitul lunii aprilie curent, portalul Moldova Curată și ziarul ”Cuvântul” de la Rezina au publicat o investigație jurnalistică în care se vorbea despre vila-pensiune din România pe care o deține Alexandra Graur, cumnata președintei raionului Rezina Eleonora Graur. Autoarea investigației este reportera portalului Moldova Curată, Lilia Zaharia. În procesul documentării, nici Alexandra Graur și nici Eleonora Graur – ambele angajate la stat, nu au vrut să discute cu autoarea, care le-a întrebat și telefonic, și în scris, din ce surse a fost achiziționată pensiunea și cui aparține de facto această afacere. După publicarea investigației însă, președinta de raion a expediat ziarului regional ”Cuvântul” un text despre care spune că ar fi dreptul ei la replică.Alexandra Graur este funcționar public la Agenția de Servicii Publice din Republica Moldova și ar fi reușit, cu salariul de bugetar, să cumpere pensiunea ”Floare de Colț” din comuna Mănăstirea Humorului, situată la 60 km de oraşul Suceava. Un locuitor din Rezina ne-a spus că această pensiune ar aparține familiei președintei raionului, iar Alexandra Graur ar figura doar în acte ca proprietară.

Mesajul trimis de Eleonorei Graur, însă demnitara nu a mai răspuns.

În timpul scrierii investigației, Eleonora Graur a fost sunată de mai multe ori, dar de fiecare dată spunea că nu poate răspunde la întrebări pentru că e foarte ocupată.

Solicitare ignorată două luni

La 3 martie curent întrebările i-au fost expediate în scris președintei raionului. Redacția o întreba despre bunurile indicate în declarația de avere pentru anul 2016 și despre legătura familiei sale cu pensiunea din România.

Eleonora Graur așa și nu a răspuns la întrebări, iar la 6 aprilie curent a fost contactată din nou. Și de această dată s-a eschivat să răspundă, dar a precizat scurt: ”Eu nu am nici o legătură cu această vilă. Am văzut că mi-ați trimis o scrisoare (n.r. ”solicitare de informații”), însă eu vă voi răspunde în scris la toate întrebările în curând”.

Nici după publicarea investigației, Eleonora Graur nu a răspuns la acele întrebări, dar a expediat ziarului regional ”Cuvântul” o scrisoare cu următorul conținut: „Toate veniturile și proprietățile mele și ale familiei mele sunt transparente și verificabile. De la preluarea mandatului de președinte al raionului Rezina am făcut publică orice informație pe acest subiect, conform legislației. Toți cei interesați pot găsi informații despre veniturile, averea și interesele mele pe site-ul Autorității Naționale de Integritate www.ani.md.

Precizez foarte clar că nu dețin bunuri în afara țării. Nu am nici o legătură cu vreo proprietate aflată în România sau în altă țară pe numele altor persoane. E total incorect să mi se atribuie bunuri deținute în străinătate de către rude ale mele. Menționez de asemenea că nu am datorii la stat, toate taxele și impozitele fiind plătite la zi. Țin mult ca informațiile greșite să fie corectate în acest ziar. Consider că am o reputație bună printre rezineni, c am demonstrat preocupare pentru problemele cetățenilor și că am obținut rezultate frumoase la conducerea raionului Rezina”.

Semnatara scrisorii, Eleonora Graur, nu menționează care informație din investigație ar fi greșită și ar trebui, în opinia sa, corectată.

Portalul Moldova Curată precizează că informațiile expuse în investigație sunt veridice și documentate și solicită Eleonorei Graur să răspundă la întrebările expediate, chiar dacă termenul legal de furnizare a informației a fost depășit.

Lilia Zaharia


 

Solicitare prin care Eleonora Graur cere dreptul la replică.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Arhiva

Un consilier al lui Igor Dodon a fost numit în funcție,...

Consilierul președintelui Igor Dodon pentru relații interetnice, Serghei Mișin, numit în funcție acum 4 luni, este, în prezent, subiectul unei cauze penale pornite de Procuratura Anticorupție, după ce o fostă clientă care l-a angajat ca avocat, l-a acuzat că a mințit-o timp de doi ani și jumătate. O investigație publicată vineri de Ziarul de Gardă arată că Serghei Mișin și-ar fi mințit clienta despre existența unui litigiu în instanță și despre pronunțarea unor hotărâri judecătorești în favoarea sa. Până la urmă, el i-a restituit banii pentru pretinsele servicii (15 mii de lei), dar femeia a ratat termenele de adresare în judecată și astfel a pierdut, practic, banii pe care i-a investit în construcția unui apartament.

03 mai 2019
492
Arhiva

Șefa Direcției Cultură a autonomiei găgăuze: „Nu am act...

Șefa Direcției Cultură a Executivului autonomiei găgăuze, Marina Semionova, despre care jurnaliștii din regiune au scris că ar avea o activitate paralelă cu cea de funcționar public, susține că nu defășoară activități de antreprenoriat. Ea afirmă că într-adevăr a prestat servicii de regizare și moderare a ceremoniilor până a veni în funcția publică, adică acum un an și jumătate. Portalul regional Nokta.md a publicat un video preluat de pe Facebook, în care ar apărea Marina Semionova moderând o nuntă. Un expert anticorupție spune că legislația ar permite funcționarilor prestarea unor servicii în afara orelor de program. Portalul Moldova Curată va sesiza Autoritatea Națională de Integritate să verifice această situație.

09 august 2018
317
Arhiva

Ministrul de Interne, cu locuință de lux donată de pări...

Noul ministru al Afacerilor Interne, Pavel Voicu, locuiește într-o casă scumpă, amplasată in suburbia Durlești a capitalei, pe care părinții săi, care locuiesc in satul Măcărești, r-l Ungheni, i-au donat-o 7 ani in urmă. Despre asta scrie Ziarul de Gardă, care a analizat patrimoniul și veniturile membrilor Guvernului Ion Chicu.

22 noiembrie 2019
478
Arhiva

Profil candidat: Valerian Cristea

Integritatea în activitatea politică

20 februarie 2019
457