Familia deputatei Ivanov: Casă de lux în construcţie şi teren închiriat de la stat cu 20 de lei pe zi
Familia deputatei Violeta Ivanov şi-a ridicat o casă cu două niveluri în Chişinău. Deşi acum o săptămână declara presei că fiica sa, Margarita, ajunsă în atenţia opiniei publice pentru fotografiile de lux pe care le posta pe reţelele de socializare, nu are, „cu părere de rău, casă”, datele oficiale demonstrează contrariul. Minora este, în acte, proprietara terenului pe care părinţii şi-au ridicat casa de lux, dar şi stăpâna vechiului imobil de pe acel teren, demolat între timp. Totodată, familia alesei poporului gestionează, de peste un deceniu, două terenuri în Chişinău, folosite ca şi parcări, pe care le închiriază de la Primăria Chişinău contra 20 de lei pentru o singură zi.
Jurnaliştii de la Ziarul de Gardă au descoperit că actuala deputată ar fi minţit când a declarat în presă că fiica ei nu are casă. Potrivit publicaţiei, în 2008, Vasile Ivanov, bunelul Margaritei Ivanov, îi dona o casă de 66 m.p. cu tot cu terenul pentru construcţii. „Ambele bunuri se conţin în declaraţiile de avere pe anul 2013 şi 2014 ale deputatei. Astăzi, la această adresă se înalţă însă o altă casă, cu două niveluri şi mansardă, aproape finalizată. Oamenii din zonă afirmă că socrul deputatei s-a mutat cu traiul într-o suburbie a oraşului, iar construcţia casei familiei Ivanov, iniţiată acum un an şi jumătate, a fost gestionată de soţul alesei poporului, Serghei Ivanov”, notează ZdG.
Deputata deţine şi un apartament, declarat în 2013 şi 2014, de 73 m.p. pe str. Iazului din Chişinău. Imobilul a fost obţinut de aceasta încă în 1995. Deşi deputata susţine că locuieşte la bloc, locatarii din str. Iazului susţine că aleasa poporului, de aproape doi ani nu mai stă în apartamentul pe care-l indică în declaraţiile de avere, precizând că acesta este astăzi oferit în chirie.
Totodată, Serghei Ivanov, angajat al ÎI „Ionel-Ivanov”, are o firmă cu capital de numai 0 lei. „ÎI „Ionel-Ivanov”, deşi datele de la Camera Înregistrării de Stat arată că are un capital social de 0 lei, iar în decursul activităţii nu a prezentat niciun raport financiar, deţine, în arendă, încă din anul 2000, două terenuri publice cu o suprafaţă totală de 30 de ari. Aflate în vecinătate, cele două loturi de teren sunt utilizate de întreprindere ca parcări. 15 lei costă pentru a-ţi lăsa maşina în una din cele două parcări gestionate de ÎI „Ionel-Ivanov”. Un simplu calcul arată că, dacă cele două parcări ar găzdui, împreună, cel puţin 100 de maşini, atunci, anual, întreprinderea fondată de soacra deputatei Ivanov ar avea un venit de jumătate de milion de lei. Anual, însă, cel puţin până în martie 2016, întreprinderea a vărsat în bugetul Primăriei Chişinău câte 7.546 de lei pentru închirierea celor două terenuri, echivalentul a 20 de lei pentru o zi. Printr-o hotarâre a Serviciului Fiscal de Stat din 2003, ÎI „Ionel-Ivanov” a fost scutită de plata TVA”, este menţionat în investigaţie.
Violeta Ivanov a fost aleasă deputată în Parlament în 2009, pe listele PCRM, partid pe care-l reprezintă din 2007, pe când a fost viceministră, iar ulterior, ministră a Ecologiei şi Resurselor Naturale în perioada guvernării comuniste. La sfârşit de 2015, împreună cu alţi 13 camarazi de partid, a părăsit fracţiunea PCRM, formând, împreună cu deputaţii PD, Platforma Social-Democrată Pentru Moldova.
Articolul integral poate fi citit pe site-ul www.zdg.md.
Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.
Adaugă comentariu
Articole relaționate:
Director de programe Transparency International Ucraina...
Viktor Nestulia, director de programe Transparency International Ucraina, a explicat în cadrul unui interviu pentru portalul Moldova Curată cum funcționează sistemul electronic de achiziții publice din țara sa, renumitul ProZorro, și cum s-a reușit economisirea unui miliard de euro odată cu implementarea lui. Un sistem similar este testat în prezent și în Republica Moldova, iar expertul ucrainean explică ce măsuri mai trebuie să aplice autoritățile de la Chișinău. În opinia lui, pe lângă un sistem transparent în domeniul achizițiilor publice, este important ca instituțiile de drept să fie eficiente.
Noii miniștri Mircea Buga și Vladimir Grosu au avut an...
Declarațiile de avere ale noilor miniștri de la Sănătate și Justiție, Vladimir Grosu și Mircea Buga, arată că anul trecut ei au avut lunar, din salariu și premii, venituri pentru care alți angajați în domeniul public i-ar invidia - în jur de 20 de mii de lei. Astfel, Mircea Buga vine la minister la un salariu de aproape două ori mai mic decât cel pe care îl ridica anul trecut, la Compania Națională de Asigurări în Medicină. El are și o firmă prosperă, administrată de soția sa. Vladimir Grosu a ridicat, în medie, 17 mii de lei lunar de la Ministerul Justiției și a avut și alte venituri din activitatea didactică.
Președintele Judecătoriei Bălți: pe hârtie - beneficiar...
Președintele Judecătoriei Bălți, Dumitru Gherasim, indică în declarația de avere pentru anul 2015 sume de bani obținute din depozite bancare, 4 autoturisme, un apartament, un garaj și două spații pentru oficii. Întrebat dacă într-adevăr deține toată această avere, Dumitru Gherasim răspunde că, de fapt, nu are depozite bancare și nici mașini.
Protestatari cu probleme de integritate
În dimineaţa zilei de 12 ianuarie curent, mai mulţi locuitori ai raionului Nisporeni au participat la un protest în fața sediului Consiliului Raional, scandând că doresc desemnarea unui premier şi instalarea unui Guvern. La manifestație a fost prezent şi preşedintele raionului Nisporeni, dar şi fostul primar al urbei – ambii membri ai Partidului Democrat (PDM). Cei doi s-au aflat anterior în atenţia portalului Moldova Curată: Ion Artene, preşedintele raionului, şi Ion Gangan, fostul primar, nu au indicat în declaraţiile de avere firmele pe care le dețin familiile lor.
(VIDEO) Ministrul Justiției: Presa nu mai este o sursă...
Presa nu mai este o sursă de informare veridică, de aceea Autoritatea Națională de Integritate (ANI) nu se va mai putea sesiza din materialele din mass-media, a declarat ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, în cadrul unui interviu pentru Moldova Curată. El a argumentat în acest mod excluderea mijloacelor de informare în masă din legea referitoare la ANI, ca surse din care inspectorii de integritate se vor putea sesiza pentru a face controale.
Aici așteptăm comentariul tău!