Maia Sandu promite măsuri anticorupție mai drastice la BAC-ul din 2014

Arhiva 24 octombrie 2013 1149

Decizia de micșorare a vacanțelor elevilor va fi revăzută. Ministrul Educației, Maia Sandu, promite că, în contextul discuțiilor care vizează proiectul Codului Educației, se va reveni la subiectul vacanțelor. 



„Îmi pare rău că a trebuit să micșorăm vacanța în acest an și să supărăm atâta lume. Problema este că Legea Învățământului în vigoare prevede 35 de săptămâni pentru durata procesului de studii și, până schimbăm legea, trebuie să ne conformăm. Dar, în contextul discuțiilor pe marginea proiectului Codului Educației, o să revenim la acest subiect”, a promis oficialul în cadrul live-chatului de astăzi de pe Moldova Curată.

Pe de altă parte, ministrul îi atenționează pe viitorii absolvenți că BAC-ul din anul viitor va fi și mai dur decât cel din 2013. „ Vom folosi iarăși camerele de supraveghere la BAC și vom întreprinde și alte măsuri care să ne permită să organizăm o evaluare corectă”, a precizat Maia Sandu, fără a oferi mai multe detalii.

Ministrul s-a referit în cadrul live-chatului și la inițiativa autorităților găgăuze de a înlocui cursul de „limbă și literatură română” cu cel de „limbă și literatură moldovenească”.

„În cazul inițiativei de a schimba denumirea disciplinelor școlare, doar Ministerul Educației poate face acest lucru la recomandarea Consiliului Național pentru Curriculum. Oricare alte inițiative sunt ilegale și ministerul nu va putea elibera acte de studii pentru cei care au studiat alte discipline”, a punctat Maia Sandu.

După ce a fost antenționată de un cititor al portalului nostru că viceminiștrii Educației nu își fac publice declarațiile de venit, Maia Sandu a recunoscut că i-a scăpat acest lucru, dar le va recomanda să își publice declarațiile de avere.

Mariana Rață



Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Arhiva

Judecătorii, la control

Judecătorii din R. Moldova vor fi obligaţi să-şi verifice starea de sănătate o dată la cinci ani, iar candidaţii la funcţiile de judecător vor trece un examen medical până la derularea concursului pentru suplinirea funcţiei. Un ordin în acest sens a fost înregistrat în Registrul actelor juridice de către Oleg Efrim, ministrul Justiţiei, la 19 iunie curent.

27 iunie 2013
1016
Arhiva

Profil candidat: Ghenadie Ladaniuc

Integritatea în activitatea politică

03 februarie 2019
919
Arhiva

Profil candidat: Ion Ceban

Integritatea în activitatea politică

19 ianuarie 2019
1750
Arhiva

Un procuror a rămas fără funcție din cauză că a încerca...

Procurorul din Procuratura sectorului Râșcani al municipiul Chișinău, Oleg Oală, a fost demis acum câteva zile pentru o serie de abateri disciplinare. Printre acestea - faptul că ar fi încercat să înfluențeze, din poziția sa de procuror, asupra administrației S.A. ”Autogara Nord” să favorizeze circulația a două microbuze de pe ruta Chișinău-Bălți, deținute de soția sa. Procurorul a confirmat că soția sa deține două vehicole de model Mercedes Sprinter, pe care le dă în arendă Întreprinderii de Stat ”Servicii Transport Auto”, dar a afirmat că nu a solicitat avantaje.

01 octombrie 2015
1283
Arhiva

CNI a depistat conflict de interese în cazul a cinci pe...

Primarul comunei Ghidighici, municipiul Chişinău, ex-procurorul general, ministru Sănătăţii, directorul general al S.A. „Termocom”, primarul comunei Ignăţei, raionul Rezina, ex-directorul Agenţiei „Moldsilva” – sunt persoanele în activitatea cărora Comisia Naţională de Integritate (CNI) a constatat conflict de interese. În cazul în care actele de constatare ale CNI nu vor fi contestate în instanţa de judecată, acești foști și actuali demnitari vor fi sancţionați pentru nedeclararea conflictului de interese.

03 iunie 2013
903
Arhiva

Integritatea persoanelor de pe listele electorale, o aș...

Liste noi, nume vechi. O mare parte a numelor de pe listele partidelor care candidează la alegerile din 30 noiembrie sunt deja bine cunoscute Comisiei Naționale de Integritate (CNI) sau chiar instituțiilor de drept. Moldova Curată a analizat profilul de integritate al primelor 20 de persoane de pe listele a cinci partide, care, potrivit sondajelor de opinie, vor trece pragul electoral, deci vor avea reprezentanți în Parlament.

27 noiembrie 2014
1203