Maia Sandu promite măsuri anticorupție mai drastice la BAC-ul din 2014

Arhiva 24 octombrie 2013 324

Decizia de micșorare a vacanțelor elevilor va fi revăzută. Ministrul Educației, Maia Sandu, promite că, în contextul discuțiilor care vizează proiectul Codului Educației, se va reveni la subiectul vacanțelor. „Îmi pare rău că a trebuit să micșorăm vacanța în acest an și să supărăm atâta lume. Problema este că Legea Învățământului în vigoare prevede 35 de săptămâni pentru durata procesului de studii și, până schimbăm legea, trebuie să ne conformăm. Dar, în contextul discuțiilor pe marginea proiectului Codului Educației, o să revenim la acest subiect”, a promis oficialul în cadrul live-chatului de astăzi de pe Moldova Curată.

Pe de altă parte, ministrul îi atenționează pe viitorii absolvenți că BAC-ul din anul viitor va fi și mai dur decât cel din 2013. „ Vom folosi iarăși camerele de supraveghere la BAC și vom întreprinde și alte măsuri care să ne permită să organizăm o evaluare corectă”, a precizat Maia Sandu, fără a oferi mai multe detalii.

Ministrul s-a referit în cadrul live-chatului și la inițiativa autorităților găgăuze de a înlocui cursul de „limbă și literatură română” cu cel de „limbă și literatură moldovenească”.

„În cazul inițiativei de a schimba denumirea disciplinelor școlare, doar Ministerul Educației poate face acest lucru la recomandarea Consiliului Național pentru Curriculum. Oricare alte inițiative sunt ilegale și ministerul nu va putea elibera acte de studii pentru cei care au studiat alte discipline”, a punctat Maia Sandu.

După ce a fost antenționată de un cititor al portalului nostru că viceminiștrii Educației nu își fac publice declarațiile de venit, Maia Sandu a recunoscut că i-a scăpat acest lucru, dar le va recomanda să își publice declarațiile de avere.

Mariana RațăPreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Arhiva

Profil candidat: Inna Șupac

Integritatea în activitate politică

01 februarie 2019
489
Arhiva

(VIDEO) Ministrul Justiției: Presa nu mai este o sursă...

Presa nu mai este o sursă de informare veridică, de aceea Autoritatea Națională de Integritate (ANI) nu se va mai putea sesiza din materialele din mass-media, a declarat ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, în cadrul unui interviu pentru Moldova Curată. El a argumentat în acest mod excluderea mijloacelor de informare în masă din legea referitoare la ANI, ca surse din care inspectorii de integritate se vor putea sesiza pentru a face controale.

12 august 2016
306
Arhiva

Profil candidat: Maria Albot

Integritatea în activitatea politică

20 ianuarie 2019
567
Arhiva

Profil candidat: Constantin Boeștean

Integritate în activitatea politică

31 ianuarie 2019
822