Maia Sandu promite măsuri anticorupție mai drastice la BAC-ul din 2014

Arhiva 24 octombrie 2013 1308

Decizia de micșorare a vacanțelor elevilor va fi revăzută. Ministrul Educației, Maia Sandu, promite că, în contextul discuțiilor care vizează proiectul Codului Educației, se va reveni la subiectul vacanțelor. 



„Îmi pare rău că a trebuit să micșorăm vacanța în acest an și să supărăm atâta lume. Problema este că Legea Învățământului în vigoare prevede 35 de săptămâni pentru durata procesului de studii și, până schimbăm legea, trebuie să ne conformăm. Dar, în contextul discuțiilor pe marginea proiectului Codului Educației, o să revenim la acest subiect”, a promis oficialul în cadrul live-chatului de astăzi de pe Moldova Curată.

Pe de altă parte, ministrul îi atenționează pe viitorii absolvenți că BAC-ul din anul viitor va fi și mai dur decât cel din 2013. „ Vom folosi iarăși camerele de supraveghere la BAC și vom întreprinde și alte măsuri care să ne permită să organizăm o evaluare corectă”, a precizat Maia Sandu, fără a oferi mai multe detalii.

Ministrul s-a referit în cadrul live-chatului și la inițiativa autorităților găgăuze de a înlocui cursul de „limbă și literatură română” cu cel de „limbă și literatură moldovenească”.

„În cazul inițiativei de a schimba denumirea disciplinelor școlare, doar Ministerul Educației poate face acest lucru la recomandarea Consiliului Național pentru Curriculum. Oricare alte inițiative sunt ilegale și ministerul nu va putea elibera acte de studii pentru cei care au studiat alte discipline”, a punctat Maia Sandu.

După ce a fost antenționată de un cititor al portalului nostru că viceminiștrii Educației nu își fac publice declarațiile de venit, Maia Sandu a recunoscut că i-a scăpat acest lucru, dar le va recomanda să își publice declarațiile de avere.

Mariana Rață



Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Arhiva

Grabă în Parlament: mâine se va examina în şedinţa ple...

Nici nu a reuşit Autoritatea Naţională (ANI) de Integritate să devină funcţională pentru a putea sancţiona funcţionarii şi demnitarii care admit falsuri intenţionate în declaraţiile de avere, că aleşii poporului se grăbesc să voteze iniţiativa legislativă de amnistiere fiscală. La numai câteva zile de la înregistrarea în Legislativ, acest proiect de lege este inclus pe agenda şedinţei Parlamentului din 16 decembrie curent. Experţii spun că aceasta ar fi o iniţiativă special gândită pentru  funcţionarii care ar fi dobândit bunuri în mod ilicit.

15 decembrie 2016
1258
Arhiva

Profil candidat: Domnica Manole

Integritatea în activitatea politică

31 ianuarie 2019
1681
Arhiva

Profil candidat: Eleonora Graur

Integritatea în activitatea politică

22 ianuarie 2019
2472
Arhiva

Viorel Morari: Mi-am stabilit un termen: până la 1 augu...

Procurorul Anticorupție, Viorel Morari, ales recent pentru un mandat de 5 ani, a vorbit, în cadrul unui interviu pentru Moldova Curată, despre cum planifică să reorganizeze Procuratura Anticorupţie şi despre angajarea unor noi procurori. El a declarat că accederea în funcţia de Procuror Anticorupţie este o provocare profesională şi că îşi acordă termenul de până la 1 august 2016 pentru a obţine primele rezultate. „În caz contrar, eu primul o să-mi pun întrebarea dacă este cazul să mă mențin în funcție după 1 august”, a adăugat Viorel Morari.

17 mai 2016
972
Arhiva

Niciun minister nu a sesizat CNA cu privire la cazuri d...

Corupţia a constituit o preocupare permanentă pe plan intern, fapt care a impus autorităţile publice şi diverse grupuri sociale active să promoveze procese şi mecanisme de prevenire şi de combatere a fenomenului. Acestea au pornit de la declaraţii generale formulate în discursuri şi în alte intervenţii publice ale oficialilor de cel mai înalt rang şi au continuat prin campanii de educare civică şi de propagare a intoleranţei faţă de acest fenomen.

05 martie 2014
1041
Arhiva

Doar doi candidați vor susține proba scrisă a concursul...

Victor Strătilă și Teodor Cîrnaț, candidați la funcția de președinte al Autorității Naționale de Integritate (ANI), vor susține proba scrisă a concursului. A treia persoană, Lilian Chișcă, s-a retras din concursul pentru această funcție și a optat doar pentru poziția de vicepreședinte.

21 septembrie 2017
1014