Doi deputaţi şi trei judecători, din nou în vizorul CNI

Arhiva 3 octombrie 2013 1077

În şedinţa de joi, 3 octombrie 2013, a Comisiei Naţionale de Integritate (CNI), vor fi examinate declaraţiile de avere depuse de către doi deputaţi şi trei judecători. Astfel, pe numele deputaţilor Vladimir Hotineanu şi al lui Nicolae Juravschi vor fi emise acte de iniţiere a controlului averilor acestora. Acte de constatare privind eventualele încălcări efectuate în timpul declarării proprietăţilor vor fi emise pe numele magistraţilor: Tudor Micu, judecător al Curţii de Apel Chişinău; Liuba Pruteanu, vicepreşedinte al Judecătoriei sectorului Buiucani al municipiul Chşinău şi Nicolae Gordilă, judecător al Curţii Supreme de Justiţie (CSJ).



De asemenea, în şedinţă va fi examinată şi o eventuală încălcare a regimului juridic al declarării veniturilor şi proprietăţii de către Marina Şişcovschi, şef de secţie din cadrul Direcţiei evidenţă şi documentare procesuală a CSJ.

Membrii CNI vor emite şi un act de constatare privind eventuala încălcare a regimului juridic al conflictului de interese de către Vera Tăbăcaru, director al Centrului Medicilor de Familie din Nisporeni. Despre aceasta, Moldova Curată a relatat că şi-ar fi angajat rudele în cadrul instituţiei pe care o conduce. Totodată, la şedinţa CNI vor fi analizate două contestaţii asupra actelor de constatare în privinţa procurorului Gheorghe Nogai şi a ex-judecătorului Valeriu Arhip.

Precizăm că actul de constatare a conflictului de interese sau a incompatibilităţii rămâne definitiv după expirarea termenului de 15 zile lucrătoare, în cazul în care nu a fost contestat, sau drept urmare a unei hotărâri judecătoreşti irevocabile.

Lilia Zaharia



Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Arhiva

Angajații comisiilor parlamentare vor avea câștiguri ma...

Angajații comisiilor parlamentare ar putea deține funcții în organele de administrare de la întreprinderile de stat şi de la societăţile pe acţiuni cu capital de stat, potrivit unor amendamente efectuate la legislația actuală la finele anului trecut.

20 ianuarie 2014
1101
Arhiva

Secretariatul Parlamentului refuză în mod repetat să p...

Motivul invocat şi de această dată de către angajaţii Legislativului e că informaţia solicitată conţine date cu caracter personal şi că oferirea acesteia ar însemna „imixtiune în viaţa privată”. Experţii în finanţe publice, dar şi unii jurnalişti condamnă această atitudine a funcţionarilor şi spun că prin asemenea răspunsuri este sfidată legea.

03 aprilie 2017
955
Arhiva

Prima condamnare la închisoare, pentru acte de corupți...

Președintele Federației Naționale a Sindicatelor din Agricultură și Alimentație (FNSAA) „Agroindsind”, Sergiu Bernevec, a fost condamnat marți, 2 mai 2017, la 9 ani de închisoare cu executare pentru abuz de serviciu și delapidarea averii străine. Adjunctul acestuia, Sergiu Boța, a fost condamnat și el la 8 ani de închisoare cu executare, pentru un singur capăt de acuzare - delapidarea averii străine. Cei doi nu au fost însă încarcerați, deoarece sentința, dată de prima instanță, nu este executorie, urmând ca un titlu executoriu să fie emis după decizia Curții de Apel în acest proces. 

02 mai 2017
1157
Arhiva

Profil candidat: Oleg Savva

Integritatea în activitatea politică

20 ianuarie 2019
1710
Arhiva

Dezbatere publică „Activitatea de comunicare a Comisie...

Asociaţia Presei Independente (API) şi portalul web www.moldovacurata.md vă invită la dezbaterea publică „Activitatea de comunicare a Comisiei Naţionale de Integritate (CNI): actualitate şi strategii de viitor”.

14 februarie 2014
1139
Arhiva

Procesul de judecată în cazul Valentin Crudu vs ME decu...

„Clientul meu a fost demis din funcţie ilegal, iar dacă va câştiga judecata, el va fi restabilit în funcţie la Ministerul Educaţiei”. Declaraţia a fost făcută la 4 iunie curent, în cadrul unui club de discuţii, organizat de Amnesty International Moldova, de către avocatul Vitalie Nagacevschi. Acesta este apărătorul lui Valentin Crudu, fostul şef al Direcţiei generale învățământ preșcolar, primar și secundar-general a Ministerului Educaţiei.

07 iunie 2013
2144