Mihail Ciubaciuc a demisionat și și-a depus declarația de avere

Averi nedeclarate și conflicte de interese 9 august 2019 3577

Colonelul Mihail Ciubaciuc, prim-adjunct al Comandantului, şef al Statului Major al Trupelor de Carabinieri, a plecat din funcție. În declarația de avere el indică 4 autoturisme, unele dintre care au o valoare mult sub prețul de piață. Ciubaciuc a explicat pentru Moldova Curată că a indicat prețul cu care le-a cumpărat, adică cel din acte.



Mihail Ciubaciuc a declarat pentru Moldova Curată că a depus cerere de demisie la data de 1 august: ”Din inițiativă proprie, merg la odihna binemeritată”.

Astăzi, 9 august, el și-a depus declarația de avere și interese personale, conform procedurii la eliberarea din funcție. În document el indică salariul și pensia sa, un teren care i-a fost donat în anul 2009 și un apartament cu supafața de 67,3 metri pătrați, cumpărat în anul 1990.

Mașini de câteva mii de lei în declarația de avere

La capitolul bunuri mobile, Mihail Ciubaciuc arată că deține 4 autoturisme. ”În realitate, sunt doar trei mașini. A patra, Chery QQ din 2005, a fost vândută, dar încă apare în baza de date”, a explicat fostul șef al Statului Major al Trupelor de Carabinieri.

Celelalte trei mașini au fost cumpărate din anul 2014 până în 2018. Unul dintre ele, Toyota Yaris produs în 2007 și cumpărat în 2014, ar avea prețul de 6500 de lei. ”Am indicat suma cu care am cumpărat această mașină. Eu am dat comandă, mi-au adus-o de peste hotare. Cum se întâmplă? Ei le găsesc puțin lovite, fie la o aripă, fie în altă parte. Eu am reparat-o și o folosesc, o țin, nu e pentru vânzare”, ne-a explicat Mihail Ciubaciuc. Despre altă mașină, care, la fel, are în declarația sa de avere un preț mai mic decât cel de piață – o Dacia Dokker din 2013 și cumpărată în 2018 cu 15000 de lei (nici o mie de euro) - Ciubaciuc spune același lucru: ”Cu cât am cumpărat-o, atât am scris. Fix atât am dat pe ea. Da, prețurile de piață au mai crescut, astea sunt prețurile din documente”. Întrebat ce face o familie cu trei mașini, Ciubaciuc a răspuns că una este a soției, una a fiului, și alta a fiicei.

Mihail Ciubaciuc a activat zeci de ani în cadrul Departamentului Instituțiilor Penitenciare (DIP) și Ministerului de Interne, de unde s-a pensionat. În luna octombrie 2015 el a fost numit în funcția de șef al Direcției generale securitate publică a IGP, iar înainte de asta a fost șef al Detașamentului cu destinație specială „Pantera” al DIP.

Fiul său, Maxim Ciubaciuc, este șef al Secției contracarare contrabandă al Inspectoratului Național de Investigații.

Viorica Zaharia



Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

2019

Deocamdată, nici un ONG nu vrea să evalueze politicile...

Guvernul anunță deja a treia oară concurs de achiziții publice pentru servicii de evaluare a politicilor publice în domeniile anticorupție și integritate. Pentru că după primul concurs câștigătorul s-a retras, la al doilea – nu a mai aplicat nici un ONG, Cancelaria de Stat a anunțat un concurs repetat. Dacă nu se vor găsi participanți, banii rezervați de Guvern pentru aceste servicii, 3 750 000 de lei,  vor trebui restituiți în buget.

24 martie 2019
1180
2019

Învestigație ZdG: Șefi pe viață la FMF: Afacerea „Fotba...

Fotbalul din R. Moldova, condus în ultimii 22 de ani de fostul fotbalist Pavel Cebanu, nu a cunoscut, în perioada independenței statului, vreo performanță notabilă. Cu mici excepții, R. Moldova, atât la nivelul echipelor naționale, cât și la nivelul echipelor de club, a fost ciuca bătăilor în toate competițiile la care a luat startul.

05 aprilie 2019
1207
2019

Un nou conflict de interese la primăria căușeni. Primar...

Primarul orașului Căușeni, Grigore Repeșciuc, investigat în prezent de ANI pentru că a încheiat o serie de contracte cu firmele familiei sale, ar putea fi supus unui control și pentru un alt conflict de interese. Acum s-a aflat că în vara anului trecut el și-a angajat ginerele la Primărie.

31 ianuarie 2019
1338
2019

Ruslan Codreanu: ”Vadim Brânzaniuc a demonstrat în jumă...

Primarul general interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu, care a emis joi, 16 mai 2019, un ordin prin care l-a numit pe Vadim Brânzaniuc în funcția de pretor al sectorului Buiucani, a explicat pentru Moldova Curată motivele numirii. Brânzaniuc a fost vizat acum trei ani într-o anchetă jurnalistică privind locuința luxoasă pe care și-a construit-o în doi ani și ajutorul de la stat pe care l-a primit pentru a-și plăti un credit. Codreanu spune că pentru el au contat acțiunile lui Brânzaniuc din ultimele 6 luni și că nu el este persoana care să verifice averea subalternului său.

17 mai 2019
1306
2019

Președinta organizației de femei Buiucani a PDM a deven...

Tatiana Golban, președinta organizației femeilor democrate a sectorului Buiucani, a fost numită zilele trecute șefă interimară a Direcției Educație, Tineret și Sport a sectorului Buiucani din municipiul Chișinău. Șeful adjunct al Direcției municipale Educație, care a numit-o în funcție, afirmă că decizia nu are nici o legătură cu activitatea politică a Tatianei Golban.

22 mai 2019
1660
2019

Dosar înghețat la procuratură într-un caz de presupusă...

De aproape trei ani, Procuratura Anticorupție are în gestiune o cauză penală pornită conform unui articol la care, cel puțin până acum, procurorii ”au apelat” mai rar: îmbogățire ilicită. Persoana vizată – directoarea Institutului de Științe ale Educației și fosta viceministră a Educației pe vremea guvernării democrate, Lilia Pogolșa.

05 septembrie 2019
3420