Președinta organizației de femei Buiucani a PDM a devenit șefă-interimară la Direcția Educație Buiucani

Averi nedeclarate și conflicte de interese 22 mai 2019 552
Democrata Tatiana Golban, noua șefă-interimară a Direcției Educație Buiucani

Tatiana Golban, președinta organizației femeilor democrate a sectorului Buiucani, a fost numită zilele trecute șefă interimară a Direcției Educație, Tineret și Sport a sectorului Buiucani din municipiul Chișinău. Șeful adjunct al Direcției municipale Educație, care a numit-o în funcție, afirmă că decizia nu are nici o legătură cu activitatea politică a Tatianei Golban.În ultimele două săptămâni, la Direcția Educație Buiucani s-au schimbat 3 directori. S-a întâmplat după ce, la 23 aprilie 2019, Judecătoria Chișinău l-a restabilit în funcție pe Ion Vrânceanu, demis anterior pentru că fusese urmărit penal într-un dosar de corupție. La 13 mai Ion Vrânceanu a fost reanagajat, executându-se astfel decizia instanței.

Pentru a-i face loc lui Ion Vrânceanu, persoana care ocupa funcția de director, Veronica Solomițchi, a fost demisă. ”Când am revenit din concediu de boală mi s-a spus că raporturile de muncă au fost încetate, iar dl Vrânceanu era angajat”, ne-a spus Veronica Solomițchi.

Extras din declarația de venituri și interese a Tatianei Golban pentru anul 2018

Vrânceanu însă, nu a lucrat nici o săptămână, întrucât la 18 mai a fost demis din nou.

”Am demis-o atunci fără motive pe Veronica Solomițchi, ca să pot executa hotărârea judecății. Altfel aș fi fost penalizat. Cât despre Ion Vrânceanu, motivele demisiei sunt în hotărârea Curții Supreme de Justiție pe dosarul său. Pentru informație, el a fost restabilit în funcție, dar nu achitat”, a spus pentru Moldova Curată Valeriu Mârza, directorul adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport Chișinău, care conduce instituția pe durata concediului directoarei Rodica Guțu.

UPDATE: În replică, după publicarea articolului, Ion Vrânceanu ne-a expediat următorul comentariu la cele declarate de Valeriu Mârza: 

”Nu are dreptul juridic și moral dnul V. Mirza să comenteze o decizie de judecată care îmi aparține, ce decide o instanță superioară. Cât privește dreptul moral, chiar și profesional, dumnealui, venind dintr-un sistem care nu are comun cu învațământul, poate să îmi facă mie o apreciere de ordin profesional, care am trecut toate treptele vieții profesionale, de la profesor până la șef de Direcție. Am avut un colectiv de conducători profesionali cu care am condus împreună acest sector, unde au fost redeschise gradinițe, școli, iar principalul aspect - nu am avut cazuri ieșite din comun, pentru ce le mulțumesc mult. În ultimii zece ani nu am avut nicio sancțiune administrativă sau disciplinară. Repetat, vă informez că am fost victima fostei conduceri, iar noua conducere nu mă dorește din considerentul - spun modest, dar sunt pregătit mai bine cu abilități profesionale mai mari. Vă rog mult s-a studiati rezultatele Curții de Conturi pag. 44-48, Nr.361-367 din 21 octombrie 2016”.  

Fostă candidată PDM la alegerile parlamentare, devenită șefă interimară de Direcție

După demisia lui Ion Vrânceanu, în funcția de șefă-interimară a Direcției Educație Buiucani a fost numită Tatiana Golban, profesoară de biologie și chimie și directoare adjunctă a Liceului ”Onisifor Ghibu” din Chișinău. Valeriu Mârza spune că aceasta este o soluție temporară, până la decizia Curții de Apel în litigiul de restabilire în funcție a lui Ion Vrânceanu. Ulterior se va organiza un concurs pentru această funcție.

”Noi am rugat-o foarte frumos, având în vedere că ea activează în sector de foarte mulți ani, să ne scoată din impas în situația asta”, a explicat Valeriu Mârza numirea Tatianei Golban. El spune că nu știe și nu îl interesează activitatea politică a noii șefe. ”La noi toată țara e membru de partid, chiar nu mă interesează acest lucru. Mă interesează persoana să fie competentă și să lucreze”, a spus șeful adjunct al DGETS. Întrebat de ce nu a fost numită înapoi Veronica Solomițchi, Valeriu Mârza a răspuns că ”procedural nu era corect” și că ”nu au fost temeiuri” pentru asta.

Tatiana Golban declară un Mercedes care ar costa 159 de lei

Tatiana Golban este profesoară de biologie și chimie, are 41 de ani și până acum a fost directoare adjunctă a Liceului Onisifor Ghibu din Chișinău, așa cum reiese din datele biografice depuse de ea la CEC, în campania pentru alegerile din 2019. Ea a candidat cu numărul 26 pe lista națională a PDM și face parte din Consiliul Național Politic al acestei formațiuni.

În declarația de avere depusă pentru anul 2018, Tatiana Golban indică faptul că familia sa deține 1/3 dintr-un apartament cu suprafața de 153 de metri pătrați, 3 terenuri agricole, două autoturisme Mercedes și un camion de aceeași marcă.

Toate vehicolele sunt fabricate în anul 2002 și procurate în anii 2013 și 2014. Unul dintre autoturisme, Mercedes E270, ar fi costat 70 de mii de lei (în jur de 3 500 de euro), iar al doilea, Mercedes GLK 220... 159 de lei.

Nu am putut afla dacă această sumă este rezultatul unei greșeli sau e suma reală cu care a fost cumpărată mașina, întrucât Tatiana Golban nu ne-a răspuns la telefonul de serviciu timp de jumătate de zi, chiar dacă asistenta din anticameră ne-a spus că ea este în birou și i-a transmis că o căutăm. Dacă Tatiana Globan va vrea să comenteze subiectul, Moldova Curată îi va acorda această posibilitate.

Viorica Zaharia

Veronica Solomițchi, Ion Vrânceanu și Tatiana Golban - șefii din ultimele două săptămâni ale Direcției Educație BuiucaniPreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

2019

Un nou conflict de interese la primăria căușeni. Primar...

Primarul orașului Căușeni, Grigore Repeșciuc, investigat în prezent de ANI pentru că a încheiat o serie de contracte cu firmele familiei sale, ar putea fi supus unui control și pentru un alt conflict de interese. Acum s-a aflat că în vara anului trecut el și-a angajat ginerele la Primărie.

31 ianuarie 2019
473
2019

Firma cuscrului premierului Filip, favorită la obținere...

Firma cuscrului primului ministru Pavel Filip, specializată în prelucrarea și exportul fructelor uscate, beneficiază de subvenții de milioane de lei de la stat în ultimii ani, după ce cele două familii au devenit rude. Asta arată o investigație a portalului Anticorupție.md.

06 iunie 2019
398
2019

(FOTO/VIDEO) Familia lui Igor Dodon utilizează trei aut...

Familia prezidențială circulă de mai mulți ani cu câteva automobile care nu se regăsesc, însă, în declarația de avere a șefului statului, Igor Dodon. Acestea au fost văzute de mai multe ori, în diferite perioade ale anului, oprind în fața casei sau intrând în curtea casei președintelui, care se găsește în sectorul Buiucani al capitalei și pentru a cărei achiziționare Igor Dodon a declarat anterior că a accesat un credit imobiliar. Președinția însă, solicitată de MoldovaCurata.md, nu recunoaște că șeful statului ar folosi alte mașini decât cele declarate oficial. MoldovaCurata.md a constatat că două dintre mașini au fost donate Partidului Socialiștilor în 2016, în campania electorală prezidențială.

29 decembrie 2019
9932
2019

Mihail Ciubaciuc a demisionat și și-a depus declarația...

Colonelul Mihail Ciubaciuc, prim-adjunct al Comandantului, şef al Statului Major al Trupelor de Carabinieri, a plecat din funcție. În declarația de avere el indică 4 autoturisme, unele dintre care au o valoare mult sub prețul de piață. Ciubaciuc a explicat pentru Moldova Curată că a indicat prețul cu care le-a cumpărat, adică cel din acte.

09 august 2019
1873