Profil candidat: Ghenadie Ladaniuc

Integritatea în activitatea politică
Ghenadie Ladaniuc, locul 30 în lista electorală a Partidului „Șor” pe circumscripția națională și candidatul formațiunii în circumscripție uninominală nr 8, Florești, este „temporar neangajat în câmpul muncii”. Conform informațiilor pe care le-a indicat în documentele depuse la Comisia Electorală Centrală, Ladaniuc este de meserie „montor-electric pentru deservirea aparatelor industriale”, deși în lista publicată de Partidul Șor, acesta este trecut ca profesor.
Integritatea în exercitarea funcțiilor publice și/sau de partid
Ghenadie Ladaniuc este președintele Organizației Teritoriale (OT) Florești a Partidului Șor. Acesta nu a deținut anterior funcții publice. El a fost ales președinte al OT în urmă cu un an, ne-au anunțat reprezentanții OT Florești ai Partidului Șor, care au evitat să ne ofere alte detalii despre candidat.
Integritatea în gestionarea averii
Ghenadie Ladaniuc a indicat în declarația de avere și interese personale pentru anii 2017-2018 depusă la Comisia Electorală Centrală că nu a obținut în această perioadă niciun venit oficial, nefiind angajat în câmpul muncii. Totuși, deși nu a raportat venituri oficiale, în 2017, acesta a declarat că și-a cumpărat un automobil de model Renault Espace, fabricat în anul 2004, cu suma de 10 mii de lei. În 2013, candidatul la funcția de deputat a achiziționat un alt automobil, Mercedes 123 fabricat în 1983. Ladaniuc a indicat în declarație că mașina valorează 2 mii de lei.
Cazier judiciar
Nu există informații despre antecedente penale sau contravenționale ale candidatului.
Acest articol apare în cadrul proiectului Promovarea votului informat şi conştient la alegerile parlamentare prin campania de monitorizare şi informare „Pentru un Parlament Curat 2019”, implementat de ADEPT, API, CAPC şi CIJM cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.
Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.
Adaugă comentariu
Articole relaționate:
Interese cu „tensiune înaltă”
O firmă fondată de Mihail Stratan, directorul Agenției pentru Eficiență Energetică (AEE) a câştigat o licitaţie publică de achiziţionare a echipamentului energetic, în valoare de peste 44 mii de euro, destinat AEE. Comisia Naţională de Integritate (CNI) a constatat că funcţionarul a încălcat regimul juridic al conflictului de interese. Directorul Agenţiei a contestat actul CNI în judecată, calificându-l drept „aberaţie”.
Primari cu interese şi averi ascunse
După alegerile locale din vara anului 2015, mai mulţi primari din ţară nu şi-au declarat interesele personale la Comisia Naţională de Integritate(CNI). Printre ei sunt aleşi locali aflați la primul mandat, dar şi dintre cei care ar fi trebuit să aibă deja obișnuița depunerii acestor declarații.
INTERVIU// Alina Mungiu–Pippidi: ”Corupția din Republic...
Corupția sistemică, așa cum este în Republica Moldova, nu poate fi combătută doar prin adoptatea unor legi și instituirea unor structuri anticorupție, susține politologul din România Alina Mungiu-Pippidi, expertă în politici publice, buna guvernare, lupta anticorupție și democratizare, autoare a volumului ”În căutarea bunei guvernări: Cum au scăpat alte ţări de corupţie?”.
Constatare ANI: 32 de parlamentari incompatibili
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) din România a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților, precum și posibila săvârșire a infracțiunii de fals în declarații în cazul a 32 de parlamentari (22 deputați și 10 senatori). Dacă actele de constatare ale ANI vor rămâne definitive, atunci parlamentarii vizaţi riscă eliberarea din funcţie, aplicându-li-se şi interdicția de a mai ocupa o funcție publică pe o perioadă de 3 ani pentru încălcarea regimul incompatibilităţii, iar pentru fals în declaraţii - închisoare de la 3 luni la 2 ani sau amendă.
Aici așteptăm comentariul tău!