Profil candidat: Pavel Tamaciuc

Arhiva 4 februarie 2019 1287

Integritatea în activitatea politică



Pavel Tamaciuc este membru al Partidului Platforma Demnitate și Adevăr. Începând cu 2016 este președintele Organizației Teritoriale Strășeni a PPDA. În lista candidaților ACUM pe circumscripția națională figurează sub numărul 40. Pavel Tamaciuc are 60 de ani și de profesie este jurist, în prezent fiind temporar neangajat. Între 1990 și 1995 a fost merceolog la Baza de comerț „Coopconsum”. Ulterior, timp de doi ani a activat în calitate de inspector fiscal. Din 2010 până în 2014 a fost șeful Oficiului Cadastral Teritorial Strășeni. În același timp, din 2002 administrează propria întreprindere, Întreprinderea Individuală Pavel Tamaciuc, specializată în evaluarea bunurilor imobile şi efectuarea expertizei mărfurilor.

A fost implicat în politică și anterior. Din 2007 până în 2013 a fost vicepreședinte, apoi președinte al Organizației Teritoriale Strășeni a Partidului Liberal.

În aprilie 2009 a candidat la alegerile parlamentare, fiind al 77-lea în lista Partidului Liberal. În iulie 2009 a urcat câteva poziții, fiind deja sub numărul 74 în lista PL pentru un loc în Legislativ. La alegerile parlamentare din noiembrie 2010 a coborât încă nouă poziții, regăsindu-se pe poziția a 83-a în lista Partidului Liberal.

La alegerile locale a avut mai mult succes. Pentru prima dată a candidat independent și a obținut un mandat în Consiliul Local Strășeni în 2003. Peste patru ani, la alegerile locale generale din 2007, candidează independent din nou și își păstrează mandatul de ales în Consiliul Local Strășeni. La alegerile locale din 2011 candidează din partea PL și obține un mandat în Consiliul Raional Strășeni.

Integritatea în gestionarea averii și intereselor personale

În declarația de avere și interese personale pentru ultimii doi ani, depusă la Comisia Electorală Centrală, Pavel Tamaciuc nu indică niciun salariu. În schimb, raportează venituri din arenda încăperilor în valoare de 577.000 de lei, pe care le-a obținut prin intermediul Întreprinderii Individuale Tamaciuc-Liole, fondată de soția sa. Declară un teren intravilan de 119,5 metri pătrați, moștenit în 2007, evaluat la aproape 25.000 de lei, un apartament și o unitate comercială de 43 de metri pătrați, precum și un automobil de model Renaul Kango 2, cumpărat în 2013 cu 7.300 de euro.

În 2011, în cadrul alegerilor locale generale, a contribuit cu 7.600 de lei la formarea bugetului Partidului Liberal.

Integritatea în exercitarea funcțiilor publice și/sau de partid

Nu există informații despre eventuale încălcări admise de către candidat în exercitarea funcțiilor publice și/sau de partid.

Cazier judiciar

Nu există informații despre antecedente penale sau contravenționale ale candidatului.

Acest articol apare în cadrul proiectului Promovarea votului informat şi conştient la alegerile parlamentare prin campania de monitorizare şi informare „Pentru un Parlament Curat 2018”, implementat de ADEPT, API, CAPC şi CIJM cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectul țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.



Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Arhiva

În structura CNI va fi şi un jurnalist. Cine şi cum îl...

Potrivit iniţiativei legislative de reformare a Comisiei Naţionale de Integritate (CNI), în componenţa acestei instituţii va fi creată o structură nouă, numită Consiliul de Integritate. Membri ai acestui Consiliu vor fi cinci reprezentanţi ai instituţiilor publice, unul din societatea civilă şi un jurnalist. Proiectul de lege prevede că jurnalistul va fi selectat de către Ministerul Justiţiei, însă unii jurişti şi reprezentanţi ai mass-media nu sunt de acord cu această modalitate de selectare. 

17 martie 2016
855
Arhiva

Acțiunile anticorupție – realizate cu ”deficiențe”

Din cele nouă acțiuni anticorupție menționate în Foaia de parcurs privind agenda de reforme prioritare pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – UE, autoritățile au reușit să realizeze cu succes doar două dintre ele. Este vorba de prelungirea de către Centrul Național Anticorupție (CNA) a termenului de implementare al Strategiei Naționale Anticorupție (SNA) pentru 2016, dar și elaborarea de către Ministerul Justiției a legislației privind incriminarea utilizării contrar destinației și delapidării fondurilor europene și internaționale. Aceste concluzii sunt incluse în ”Raportul de monitorizare a implementării Foii de parcurs privind agenda de reforme prioritare (martie-iunie 2016)” și au fost prezentate la 6 iulie curent de câteva organizații neguvernamentale.

06 iulie 2016
854
Arhiva

Preşedintele Curţii de Conturi şi procurori, la CNI

În şedinţa din 16 ianuarie 2014, Comisia Naţională de Integritate a iniţiat controlul  averilor  a cinci procurori,  cinci angajaţi ai Curţii de Conturi  şi a examinat rezultatele controalelor pe numele a doi primari.

16 ianuarie 2014
1196
Arhiva

Miniștri cu firme de la PDM: Pavel Filip, Vladimir Botn...

Ministrul democrat Pavel Filip pare să fie sprijinit masiv de angajaţii din întreprinderile de stat subordonate ministerului pe care îl conduce, întrucât aproape 200 de angajaţi la ”Registru” au făcut donaţii de mii de lei în campania electorală a PDM. El însuși nu a donat nimic, deși are de unde, judecând după declarația de avere. Un alt ministru democrat, Vasile Botnari, are și el acumulate ceva bunuri, în afară de locuință. Victor Osipov este un reprezentant al PDM care revine în Guvern și care, la fel ca primii doi, are cote părți în mai multe firme, în special din domeniul media.

06 martie 2015
1213
Arhiva

Republica Moldova – mai jos în topul Indicelui Percepți...

Republica Moldova a coborât în clasmentul realizat de Transparency International, Indicele Percepţiei Corupţiei pentru anul 2016. Țara noastră a înregistrat un scor al IPC de 30 puncte şi s-a plasat pe locul 123 din 176 de ţări incluse în clasament. În 2015, scorul indicelui a fost de 33 puncte, Republica Moldova situându-se pe locul 103 din 168 ţări. Indicele se calculează la o scară de la 0 până la 100, unde „0” semnifică corupţie totală, iar „100” – lipsă totală de corupţie.

25 ianuarie 2017
957
Arhiva

Candidat: Mihai Sclifos, PSRM

Integritatea în activitatea politică

08 octombrie 2019
1561