Profil electoral: Marina Capsamun, candidată independentă la funcția de primar al satului Avdarma, UTA Găgăuzia

Arhiva 20 octombrie 2019 1384

Marina Capsamun candidează independent la șefia primăriei din satul Avdarma, UTA Găgăuzia.



Potrivit site-ului avdarma1563.md, Capsamun are studii superioare economice și juridice, iar de opt ani activează în calitate de secretară a Consiliului Local Avdarma.

În declarația de avere pentru 2012, Marina Capsamun a indicat un salariu de 39 de mii de lei. Venituri cu 12 mii mai mari a raportat în 2013În 2014 veniturile candidatei se cifrează la 69 de mii de lei. În declarația de avere pentru anul respectiv Capsamun pentru prima dată a raportat două terenuri intravilane, de 16, respectiv 22 de ari, neevaluate, dar și o casă de locuit obținută prin moștenire. 57 de mii de lei reprezintă veniturile Marinei Capsamun în 2015, îar în 2016 acestea au constituit 56 de mii de lei. Tot în declarația de avere din 2016 candidata a indicat un teren care lipsește în actele anterioare prezentate la CNI. Acesta are 14 ari și a fost obținut în posesie în 2006. Venituri de 62 de mii a înregistrat Marina Capsamun în 2017. În declarația ei de avere mai sunt trecute încă patru terenuri agricole, în posesie din 2006, care de asemenea lipseau anterior. În ultima declarație de avere și interese personale, pentru 2018, Marina Capsamun a indicat venituri de 73 de mii de lei și aceleași informații cu privire la propritățile sale.

Nu are antecedente penale, contravenționale sau administrative.

Sursa: Anticorupție.md

Acest articol apare în cadrul campaniei Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019, implementat de CIJM şi API, cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare.



Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Arhiva

Prezentarea Studiului API: “Reacția instituțiilor publi...

01 februarie 2018
1065
Arhiva

ANI nu se va mai autosesiza din materialele de presă re...

Autoritatea Naţională de Integritate  (ANI), structură care se va forma în locul actualei Comisii Naţionale de Integritate, nu se va mai putea autosesiza din materialele de presă în privinţa persoanelor cu funcţii publice. Cel puţin asta reiese din pachetul de legi intrat în vigoare la 1 august. Până acum, CNI era obligată să iniţieze controale în baza petiţiilor primite, dar şi în baza materialelor publicate în presă. Din noua lege însă este exclus termenul „mass-media”, fiind introdusă expresia „informaţii publice”. Unii experţi sunt de părere că această formulare va permite interpretarea legii şi, respectiv, eschivarea de la iniţierea unor controale. Astfel, va rămâne la discreţia inspectorilor de integritate să stabilească caracterul public al informaţiei.

03 august 2016
1124
Arhiva

Proiectul Melniciuc: unii judecători înstrăinează apart...

Unii judecători care au primit apartamente în anul 2015 în condiții preferențiale datorită unui proiect de construcție gestionat de magistratul Oleg Melniciuc s-au dezis deja de aceste locuințe. În baza de date Cadastru în prezent figurează alte persoane ca proprietari. Judecătorii au obținut apartamentele noi la prețul de 360 de euro pentru un metru pătrat, în timp ce pe piață prețul este de 500 - 600 de euro. Moldova Curată a încercat să afle motivele pentru care judecătorii au renunțat atât de ușor la apartamentele, în a căror construcție au fost investiți și bani publici - pentru arenda terenului Judecătoria sectorului Râșcani a plătit peste 2 milioane de lei. Astăzi prezentăm cazul magistratului Serghei Papuha.

22 septembrie 2017
1177
Arhiva

CNI mai dă un procuror pe mâna procurorilor

Membrii Comisiei Naţionale de Integritate (CNI) vor sesiza şefii de la Procuratura Generală în cazul lui Igor Balmuş, procurorul Secţiei control al executării pedepselor şi locurilor de detenţie din cadrul Direcţiei investigaţii generale a Procuraturii Generale. În declaraţia sa pe venituri şi proprietăţi pentru anul 2013, omul legii nu a indicat un automobil de model Volkswagen Transporter, zece conturi bancare şi 35 de acţiuni la o întreprindere.  

02 octombrie 2014
2779
Arhiva

Comisia Naţională de Integritate: 6 luni de activitate

Comisia Naţională de Integritate a întocmit Raportul de activitate în perioada semestrului I al anului 2013. Reieşind din întârzierile esenţiale în instituţionalizarea de-facto a CNI, care nu pot fi reproşate decât Parlamentului, perioada de referinţă a fost marcată prin eforturi ce ţin preponderent de organizarea activităţii popriu-zise a instituţiei, cum ar fi:

21 august 2013
1199
Arhiva

Profil candidat: Reghina Apostolova

Integritatea în activitatea politică

20 februarie 2019
2039