Profil electoral: Marina Capsamun, candidată independentă la funcția de primar al satului Avdarma, UTA Găgăuzia
Marina Capsamun candidează independent la șefia primăriei din satul Avdarma, UTA Găgăuzia.
Potrivit site-ului avdarma1563.md, Capsamun are studii superioare economice și juridice, iar de opt ani activează în calitate de secretară a Consiliului Local Avdarma.
În declarația de avere pentru 2012, Marina Capsamun a indicat un salariu de 39 de mii de lei. Venituri cu 12 mii mai mari a raportat în 2013. În 2014 veniturile candidatei se cifrează la 69 de mii de lei. În declarația de avere pentru anul respectiv Capsamun pentru prima dată a raportat două terenuri intravilane, de 16, respectiv 22 de ari, neevaluate, dar și o casă de locuit obținută prin moștenire. 57 de mii de lei reprezintă veniturile Marinei Capsamun în 2015, îar în 2016 acestea au constituit 56 de mii de lei. Tot în declarația de avere din 2016 candidata a indicat un teren care lipsește în actele anterioare prezentate la CNI. Acesta are 14 ari și a fost obținut în posesie în 2006. Venituri de 62 de mii a înregistrat Marina Capsamun în 2017. În declarația ei de avere mai sunt trecute încă patru terenuri agricole, în posesie din 2006, care de asemenea lipseau anterior. În ultima declarație de avere și interese personale, pentru 2018, Marina Capsamun a indicat venituri de 73 de mii de lei și aceleași informații cu privire la propritățile sale.
Nu are antecedente penale, contravenționale sau administrative.
Sursa: Anticorupție.md
Acest articol apare în cadrul campaniei Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019, implementat de CIJM şi API, cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare.
Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.
Adaugă comentariu
Articole relaționate:
DECLARAŢIE. Iniţiativa Civică pentru Integritate în Se...
Iniţiativa Civică pentru Integritate în Serviciul Public (ICISP) îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu faptul că Guvernul demisionar al Republicii Moldova nu a aprobat la ultima sa şedinţă proiectele de legi privind reformarea sistemului naţional de integritate (proiectul de Lege cu privire la declararea averii şi intereselor personale, proiectul de Lege cu privire la Centrul Naţional de Integritate şi proiectul de Lege cu privire la modificarea şi completarea unor acte legislative).
A fost ales ONG-ul care va expertiza politicile Guvernu...
Politicile publice în domeniile anticorupție și integritate ale Guvernului vor fi evaluate, până la mijlocul lunii iulie, de aceeași organizație neguvernamentală care a expertizat, în luna aprilie, reforma sectorului justiției. Institutului pentru Dezvoltare Moldova Cancelaria de Stat i-a încredințat recent alte două contracte pentru servicii de evaluare – anticorupție și integritate, fiecare a câte 1, 2 milioane de lei. Din diferite motive, concursul public de achiziție a acestor servicii a fost repetate de trei ori.
Victor Munteanu: Reforma justiției a eșuat. Riscăm să p...
Directorul Programului de Drept al Fundației Soros-Moldova, Victor Munteanu, a acordat un interviu portalului Moldova Curată, în cadrul căruia s-a arătat dezamăgit de modul de desfășurarea a reformelor în sectorul justiției. În opinia sa, Uniunea Europeană și alți parteneri externi ai Republicii Moldova nu şi-au imaginat cât de mare este nivelul de corupţie de aici atunci când au inițiat proiectele de reformare a justiției.
Vicepretorul sectorului Ciocana, care a admis o incompa...
Igor Moraru, unul dintre vicepretorii sectorului Ciocana din municipiul Chişinău, se află în incompatibilitate de funcții, deoarece deține și un mandat de consilier local în comuna Bubuieci din municipiu. Recent, Comisia Naţională de Integritate (CNI) a stabilit că Igor Moraru nu și-a soluționat incompatibilitatea în termen de o lună, așa cum prevede legea. În consecință, el ar putea fi demis din funcția de vicepretor.
Aici așteptăm comentariul tău!