Șefa Direcției Educație a raionului Cahul, acuzată și de fals în acte

Interese la vedere 25 martie 2015 603
Tatiana Hulub

Dosarul penal deschis în luna februarie anul trecut pe numele șefei Direcției Învățământ a raionului Cahul, Tatiana Hulub, urmează să fie transmis judecătorilor, întrucât procurorii anunță că au finalizat urmărirea penală. Procurorul raionului Cahul, Leonid Turculeț, a declarat pentru Moldova Curată că la capul de acuzare inițial – delapidarea averii străine, pe parcursul urmăririi penale s-a mai adăugat unul – fals în acte publice. Procurorul afirmă că oamenii legii dispun de toate probele necesare, dar că respectă prezumția nevinovăției persoanei până la decizia finală a instanței.Dosarul penal în baza art. 191 din Codul Penal (delapidarea averii străine), a fost pornit la începutul anului 2014 în baza unui control efectuat de Inspecția Financiară a Ministerului Finanțelor. Atunci Tatiana Hulub declara pentru Moldova Curată că actul de constatare al Inspecției Financiare conține date exagerate. Inspectorii au notat că în doi ani, din cauza unui management financiar defectuos, Direcția Educație Cahul, condusă de Tatiana Hulub, bugetului i-a fost adus un prejudiciu ce depășește 100 de mii de lei. Între alte nereguli, inspecția ar fi găsit prime acordate ilegal și diferite lucrări de construcții plătite cu bani de la buget, dar neefectuate.

Tatiana Hulub: Este un dosar politic

Acum, Leonid Turculeț spune că în baza materialelor de urmărire penală Tatianei Hulub îi este incriminat un alt prejudiciu decât cel care apare în actul de control al Inspecției Financiare. ”Nu vreau să îl divulg ca să nu fie interpretat că noi deja am stabilit vinovăția”, ne-a spus procurorul.

La rândul ei, Tatiana Hulub, care este suspendată din funcție pe durata anchetei, a declarat pentru Moldova Curată că dosarul ”este unul politic” și că asupra sa s-ar fi făcut presiuni ca sa adere la un partid în schimbul ca dosarul să fie clasat. ”Mi s-a spus în față că e un dosar politic. O dată mi s-a cerut să trec la un partid, iar a doua oară să depun cerere de demisie și dosarul a doua zi va fi închis. Am refuzat. Nu am depus plângere la Procuratură în legătură cu aceste presiuni deoarece consider că nu are rost. Până acum nu s-a făcut nimic pe acest dosar, învinuirea mi-au înaintat-o abia 2-3 săptămâni în urmă. Toate cererile și contestările mele sunt respinse”, ne-a spus Tatiana Hulub.

Procurorul: Noi ne conducem de probe

Noi ne conducem de probe. Atâta timp cât cauza a fost finalizată cu învinuire, e clar că avem probe. Dar vreau să vă spun că nici la etapa de pornire a urmăririi penale și nici pe parcursul urmăririi penale niciun fel de comandă nu a existat”, spune, în replică, procurorul raionului Cahul, Leonid Turculeț.

Cât despre acuzația că ar fi comis fals în acte, șefa Direcției Educație spune că este vorba despre transferul unei sume de bani de pe un cont pe altul, lucru care ar fi fost calificat de procurori drept fals în acte. ”Aștept ca dosarul să ajungă cât mai repede în judecată, să demonstrez că sunt nevinovată”, ne-a mai spus Tatiana Hulub.

Tatiana Hulub a devenit șefă a Direcției Generale Învățământ Cahul în luna decembrie 2011, după ce a fost aleasă consilier raional pe listele Partidului Comuniştilor din Republica Moldova. Până atunci ea a fost profesoară. 

Viorica ManolePreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Interese la vedere

Primarul din Cneazevca riscă să fie revocat din funcție

Duminică, 11 mai, în comuna Cneazevca din raionul Leova va avea loc un referendum de revocare din funcție a primarului localității. Plebiscitul a fost iniţiat de către câțiva cetăţeni care susţin că primarul Larisa Tomşa este incapabilă să gestioneze treburile comunei și că aceasta se conduce doar de interesele personale.

07 mai 2014
772
Interese la vedere

Pentru cine votăm la alegeri? Mihai Ghimpu: lupta pentr...

Mihai Ghimpu este candidatul cu nr. 2 înregistrat de CEC. Lansarea acestuia în campania prezidențială pare doar la prima vedere lipsită de sens. Pentru ca a dispărut definitiv de la un timp din sondaje, ratingul său tinzând spre zero absolut.

26 septembrie 2016
611
Interese la vedere

Primarul din Coşerniţa riscă o amendă pentru conflict d...

Primarul satului Coşerniţa din raionul Criuleni a încălcat regimul juridic al conflictului de interese angajându-şi soţia în funcţia de specialist pentru probleme funciare la primăria din sat. Constatarea aparţine Comisiei Naţionale de Integritate (CNI) şi este argumentată prin faptul că alesul local şi-a menţinut soţia în această funcţie timp de şapte ani, fără a lua măsuri de soluţionare a conflictului de interese. La rândul său, primarul se consideră nevinovat şi spune că va contesta în judecată actul emis de CNI.

25 aprilie 2014
558
Interese la vedere

O contabilă-şefă a unei primării riscă o triplă sancţiu...

Natalia Rusnac, contabila-şefă de la primăria comunei Regina Maria din raionul Soroca, este cercetată de Comisia Naţională de Integritate(CNI). În calitate de preşedintă a grupului de lucru în cadrul unui tender, aceasta ar fi deţinut şi funcţia de contabil al firmei care a fost desemnată câştigătoare la concurs. Ea este suspectată de CNI că ar fi încălcat regimul juridic al conflicului de interese, al declarării veniturilor şi proprietăţii şi cel al incompatibilităţii.

15 ianuarie 2014
754