Un dosar penal pornit în baza controlului CNI a ajuns în instanță. Inculpată - Silvia Volosatâi

Avere la vedere 18 noiembrie 2015 161
Silvia Volosatâi

Urmărirea penală pe numele Silviei Volosatâi pentru fals în declarația de avere, pornită de Procuratura Anticorupție în baza faptelor descrise într-un articol de pe Moldova Curată, a fost finalizată, iar dosarul a ajuns în instanță. Procuratura Generală a anunțat astăzi că Silvia Volosatâi, care până acum câteva luni a fost şefă a Secţiei investiţii şi administrarea proprietăţii publice din cadrul Ministerului Sănătăţii, nu a indicat în declaraţiile de venituri pentru anii 2012 şi 2013 mai multe bunuri și a indicat date inexacte referitor la venitul obţinut la locul de muncă.

Inculpata nu a declarat 13 bunuri imobile şi mobile, dar şi 13 conturi bancare, care-i aparţineau ei şi soţului. De asemenea, în declaraţii nu a fost indicată deţinerea acţiunilor la un agent economic şi a unui împrumut bancar în sumă de 2 milioane de lei, contractat de soț”, se spune în comunicatul de presă difuzat astăzi de Procuratura Generală. În prezent, Silvia Volosatâi deţine funcţia de director-adjunct al „Agenţiei Apele Moldovei”.

Anterior, solicitată de Moldova Curată, funcționara a spus că nu a ascuns nimic și că nu toate constatările CNI ar fi corecte. Ulterior, când i-am solicitat o opinie referitor la urmărirea penală pornită pe numele său, ea a refuzat să facă vreun comentariu.”Când se va finaliza investigația, atunci am să comentez, că am și eu ceva a spune”, ne-a răspuns Silvia Volosatâi.  

În articolele referitoare la averea Silviei Volosatâi Moldova Curată arăta că funcționara deține o firmă de construcții care execută comenzi de milioane de lei, dar nu a indicat niciun venit din activitatea acestei firme în declarația de avere. După apariția articolului, CNI a pornit un control și a descoperit și alte nereguli, inclusiv faptul că soții Volosatâi, ambii bugetari, au cheltuit într-un an mult mai mulţi bani decât au declarat oficial că au câştigat. În consecinţă, în luna februarie 2015 Procuratura Anticorupţie a pornit un dosar penal pentru fals în declaraţii.

Potrivit procurorilor, dacă va fi găsită vinovată de cele incriminate, funcţionara riscă o pedeapsă de până la un an de închisoare sau o amendă de până la 12 mii lei, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice timp de 5 ani.

Acesta este unul dintre puţinele cazuri în care procurorii pornesc dosare penale la solicitarea CNI si urmărirea penală se soldează cu trimiterea dosarului în instanța de judecată. 

Viorica ManolePreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Avere la vedere

Misterul mașinilor șefului Direcției Educație Buiucani

Șeful Direcției Educaţie Buiucani, municipiul Chișinău, Ion Vrânceanu, care deține această funcție din 1997, se plimbă cu un automobil Toyota Land Cruiser produs în anul 2008 și locuiește într-o casă impunătoare la Durlești, a cărei valoare este de aproape un milion de lei. Cel puțin așa reiese din declarația sa de avere depusă pentru anul 2013. Asta chiar dacă salariul său abia de a ajuns anul trecut la 7 mii de lei lunar, iar în anul 2012 a fost și mai mic. Declarațiile sale de avere depuse pentru ultimii doi ani sunt pline de mistere. Unul dintre ele este faptul că bugetarul a vândut o mașină Toyota Rav 4 cu 9 mii de lei!

05 august 2014
159
Avere la vedere

Doar 28 demnitari şi persoane cu funcţii publice şi-au...

Până în prezent, 12 miniştri în exerciţiu, 3 viceminiştri în exerciţiu, Secretarul General al Guvernului, directorul Centrului Naţional Anticorupţie, preşedintele Curţii Supreme de Justiţie, 10 judecători din cadrul Curţii Constituţionale şi-au făcut publice declaraţiile de avere pe site-urile oficiale.

29 aprilie 2013
170
Avere la vedere

Averea lui Mihai Moldovanu, cercetată de CNI

Șeful Direcției sănătate din cadrul Primăriei Chișinău, Mihai Moldovanu, este suspectat de faptul că nu și-a inclus în declarația de avere toate bunurile, iar Comisia Naţională de Integritate (CNI) a iniţiat procedura de control al averii acestuia.

08 august 2013
175
Avere la vedere

Membrii CNI ar fi ascuns faptul că dețin mai multe mași...

Comisia parlamentară specială de control al declarațiilor cu privire la venituri și proprietate ale președintelui și membrilor Comisiei Naționale de Integritate (CNI) au constatat că membrii CNI nu au declarat mașini și bani de pe carduri bancare, scrie ziarulnational.md. Comisia a pregătiri un raport care urmează a fi prezentat la una dintre următoarele ședințe ale Legislativului.

04 octombrie 2014
166
Avere la vedere

Şeful DIP şi-a cumpărat apartament în Chişinău, după ce...

Directorul adjunct al Departamentului Instituții Penitenciare (DIP), Igor Guja, care exercită în prezent atribuțiile de director, a renunţat la o slujbă plătită cu aproximativ 35 de mii de lei pe lună, pentru o funcție cu o retribuție de trei ori mai mică. El a fost director la Agenţia Naţională de Transport Auto (ANTA) și spune că a acceptat să vină la DIP pentru echipă, deși va ridica un salariu de câteva ori mai mic.

19 mai 2016
422
Avere la vedere

Trei viceminiştri vor da explicaţii la CNI

După ce Moldova Curată a descoperit că şapte viceminiştri nu au indicat nicio locuinţă în declaraţiile de avere pentru anul 2012, Comisia Naţională de Integritate (CNI) a examinat cazurile lor și a iniţiat, la 16 mai, controale pe numele a trei demnitari. Este vorba de viceministrul Economie, Dumitru Godoroja, ex-viceministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare; viceministrul Culturii, Igor Șarov, şi viceministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Vitali Ciolac. La rândul lor, cei vizați susţin că declaraţiile lor de avere pentru anul 2012 sunt completate corect, iar informaţia este veridică.

17 mai 2014
198