Un dosar penal pornit în baza controlului CNI a ajuns în instanță. Inculpată - Silvia Volosatâi

Avere la vedere 18 noiembrie 2015 333
Silvia Volosatâi

Urmărirea penală pe numele Silviei Volosatâi pentru fals în declarația de avere, pornită de Procuratura Anticorupție în baza faptelor descrise într-un articol de pe Moldova Curată, a fost finalizată, iar dosarul a ajuns în instanță. Procuratura Generală a anunțat astăzi că Silvia Volosatâi, care până acum câteva luni a fost şefă a Secţiei investiţii şi administrarea proprietăţii publice din cadrul Ministerului Sănătăţii, nu a indicat în declaraţiile de venituri pentru anii 2012 şi 2013 mai multe bunuri și a indicat date inexacte referitor la venitul obţinut la locul de muncă.

Inculpata nu a declarat 13 bunuri imobile şi mobile, dar şi 13 conturi bancare, care-i aparţineau ei şi soţului. De asemenea, în declaraţii nu a fost indicată deţinerea acţiunilor la un agent economic şi a unui împrumut bancar în sumă de 2 milioane de lei, contractat de soț”, se spune în comunicatul de presă difuzat astăzi de Procuratura Generală. În prezent, Silvia Volosatâi deţine funcţia de director-adjunct al „Agenţiei Apele Moldovei”.

Anterior, solicitată de Moldova Curată, funcționara a spus că nu a ascuns nimic și că nu toate constatările CNI ar fi corecte. Ulterior, când i-am solicitat o opinie referitor la urmărirea penală pornită pe numele său, ea a refuzat să facă vreun comentariu.”Când se va finaliza investigația, atunci am să comentez, că am și eu ceva a spune”, ne-a răspuns Silvia Volosatâi.  

În articolele referitoare la averea Silviei Volosatâi Moldova Curată arăta că funcționara deține o firmă de construcții care execută comenzi de milioane de lei, dar nu a indicat niciun venit din activitatea acestei firme în declarația de avere. După apariția articolului, CNI a pornit un control și a descoperit și alte nereguli, inclusiv faptul că soții Volosatâi, ambii bugetari, au cheltuit într-un an mult mai mulţi bani decât au declarat oficial că au câştigat. În consecinţă, în luna februarie 2015 Procuratura Anticorupţie a pornit un dosar penal pentru fals în declaraţii.

Potrivit procurorilor, dacă va fi găsită vinovată de cele incriminate, funcţionara riscă o pedeapsă de până la un an de închisoare sau o amendă de până la 12 mii lei, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice timp de 5 ani.

Acesta este unul dintre puţinele cazuri în care procurorii pornesc dosare penale la solicitarea CNI si urmărirea penală se soldează cu trimiterea dosarului în instanța de judecată. 

Viorica ManolePreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Avere la vedere

Fiul lui Valeriu Lazăr s-a apucat de afaceri

Fiul ministrului în exerciţiu al Economiei, Valeriu Lazăr, s-a apucat de agricultură. Potrivit declarației de avere a demnitarului pentru anul  2012, Mircea Lazăr (fiul lui Valeriu Lazăr) este acționarul unei companii agricole din s. Minjir, r. Hâncești, localitatea de baștină a tatălui său. Menționăm că în declarația de avere pentru anul 2011, Lazăr nu a indicat nimic despre această firmă.

29 aprilie 2013
338
Avere la vedere

Mihai Ghimpu a donat partidului tot ce a câștigat

Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a donat formațiunii pe care o conduce 810 850 lei, sumă comparabilă cu întregul său venit pentru anul 2014. Datele privind donatorii partidelor politice au fost publicate recent pe portalul Comisiei Electorale Centrale, astfel că din raportul financiar depus de Partidul Liberal reiese că Mihai Ghimpu este cel mai generos lider de partid.

28 iunie 2016
322
Avere la vedere

Decizie CC: confiscarea extinsă și sancționarea îmbogăț...

Șeful Direcției Educație al sectorului Buiucani, Ion Vrânceanu, primarul orașului Durlești, Nicolae Crudu, și Iurie Brumărel, șeful Unității consolidate pentru implementarea şi monitorizarea Programului de restructurare a sectorului vitivinicol din cadrul Ministerului Agriculturii, riscă să le fie confiscate averile și să fie trași la răspundere pentru îmbogățire ilicită. Articolele care prevăd acest lucru, introduse recent în legislația moldovenească, au fost declarate astăzi constituționale. Ele fuseseră contestate de avocatul parlamentar Tudor Lazăr.

16 aprilie 2015
338
Avere la vedere

FUNCŢIONARI DE LUX

Chiar dacă salariile de funcţionari sunt mai mult decât modeste, mai mulţi foşti miniştri şi angajaţi ai Primăriei capitalei au reuşit să se pricopsească în ultimii ani cu case luxoase în unul dintre cele mai scumpe şi prestigioase cartiere locative ale capitalei.

10 mai 2013
335