Deputatul Sergiu Sârbu promite să declare toate cadourile de nuntă

Avere la vedere 25 iulie 2013 169

Deputatul democrat Sergiu Sârbu promite să includă în următoarea declaraţie cu privire la venituri şi proprietate toate darurile pe care le-a obținut recent la nunta sa.Sergiu Sîrbu a declarat pentru „Tribuna” că pentru el nu e o problemă să declare veniturile pe care le are.

,,Nu am nicio problemă ca să includ şi banii de la nuntă în declaraţiile de venit. Doar că trebuie să fac calculele legate de veniturile de la nuntă, ştiţi că unii câştigă la nunţi, iar alţii sunt în pierdere. Noi încă nu am făcut balanţa între cheltuieli şi venituri, aşa că nu ştim dacă suntem în pierdere sau în câştig. Dacă veniturile vor depăşi cheltuielile, la sigur le voi declara. Voi face toate calculele şi voi declara până la ultimul bănuţ, sunt foarte transparent”, a precizat Sârbu pentru „Tribuna”.

Deputatul democrat Sergiu Sîrbu s-a căsătorit cu Ina Verejan pe 30 iunie 2013.

Deocamdată, unicul demnitar care și-a declarat cadourile de nuntă a fost secretarul adjunct al Guvernului Eduard Bănăruc care a inclus în declaraţia pe venit pentru anul 2012 şi cadourile de nuntă în valoare de 30 600 de dolari.

Anterior, Bănăruc a numit această sumă în public, zicând că a câștigat-o în cadrul a două evenimente din familia sa. Declarația venea după ce, la mijlocul lunii februarie curent, Centrul Naţional Anticorupţie anunţa că, în urma unei percheziţii în biroul de serviciu al Secretarului general adjunct al Executivului, au fost depistați şi ridicați 40 700 de dolari, 1 580 de euro şi 24 540 de lei.

Crina VlaicuPreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Avere la vedere

Un funcţionar din raionul Râşcani a luat un camion în...

Fostul director al Societăţii pe Acţiuni „Drumuri Râşcani”, Petru Tomuz, pe când era conducătorul acestei instituţii publice, a închiriat de la soţia sa un camion, plătindu-i circa 190 de mii de lei din bugetul public. Deşi Comisia Naţională de Integritate (CNI) a constatat că a fost încălcat regimul juridic al conflictului de interese, fostul funcţionar nu va fi pedepsit, deoarece instituţiile de control interpretează legea în mod diferit.

25 martie 2014
163
Avere la vedere

Edilii fără locuinţe

În R. Moldova, cel puţin patru primari de oraşe nu au locuinţe. Acest lucru reiese din declaraţiile de avere ale aleşilor locali din oraşele Cantemir, Şoldăneşti, Edineţ şi Soroca. Edilii declară că trăiesc în casa părinţilor sau cu chirie.

11 februarie 2014
187
Avere la vedere

Publicarea declarațiilor anuale de venituri și interese...

La fel ca anul trecut, declarațiile anuale de avere şi interese ale funcţionarilor publici vor fi publicate pe site-ul Comisiei Naționale de Integritate (CNI) cu o întârziere de câteva luni. Acestea ar putea apărea abia spre sfârșitul lunii august, în timp ce ar fi trebuit să fie accesibile deja în luna mai. CNI dă vina pe alocarea târzie a banilor. Pentru comparație, în România, declarațiile de venituri și interese sunt publicate la câteva zile de la depunere. 

22 iulie 2015
163
Avere la vedere

Un alt deputat la Procuratură

Este vorba de liberal-democratul Nicolae Juravschi care, potrivit Comisiei Naţionale de Integritate, nu ar fi indicat în declaraţia de avere pentru anul 2012 faptul că deţine cote-parţi în câteva întreprinderi. Actul emis de CNI va fi transmis Procuraturii Anticorupţie.

30 decembrie 2013
171
Avere la vedere

CNI cu VAZ-uri nedeclarate

Preşedintele şi trei membrii ai Comisiei Naționale de Integritate (CNI) nu şi-au declarat în anul 2011 toate bunurile aflate în posesie. Aceasta a fost una dintre concluziile Raportului Comisiei speciale de control al declarațiilor cu privire la venituri și proprietate ale reprezentanţilor CNI. Declarația de interese personale și declarația cu privire la venituri și proprietate ale lui Victor Strătilă, desemnat membru al CNI la 28 februarie 2013, nu au fost supuse controlului, pe motiv că acesta a fost numit mai târziu în funcție.

29 aprilie 2013
175
Avere la vedere

Declarații-rebut pe site-ul CNI

Chiar dacă nimeni nu a calculat procentul exact de rebut din cele peste 100 de mii declarații de venituri și interese publicate pe site-ul Comisiei Naționale de Integritate (CNI) pentru anul 2012, o bună parte din aceste documente nu pot fi folosite în cadrul unor investigaţii. Multe dintre ele nu conţin niciun indiciu despre persoană, datele sunt blurate incorect sau pur si simplu nu se înţelege nimic din scrisul semnatarului. CNI speră că istoria nu se va repeta şi în acest an.

11 iunie 2014
182