Valentin Crudu a fost repus în funcție de către Curtea de Apel
Fostul şef al Direcţiei generale învățământ preșcolar, primar și secundar-general a Ministerului Educaţiei, demis de ministrul Maia Sandu în luna decembrie 2012, a fost repus astăzi în funcție de către Curtea de Apel Chișinău. Solicitat de Moldova Curată, Valentin Crudu a declarat că va decide cum va proceda în continuare – va cere sau nu reangajarea la minister – după ce se va consulta și cu avocatul său, aflat acum peste hotare.
Crudu a spus că preferă să se abțină de la alte comentarii la această etapă. Totuși, el a adăugat că instanța de apel a acceptat audierea martorilor, ale căror declarații ”puternice” ar fi demonstrat că a fost demis pe nedrept. ”Dacă aș fi comis într-adevăr ilegalități, cred că nu aș fi obținut cîștig de cauză”, a mai spus Valentin Crudu.
De cealaltă parte, avocatul Vlad Roșca, angajat de Ministerul Educației pentru procesul cu Valentin Crudu, a declarat că va ataca decizia de astăzi la Curtea Supremă de Justiție.
Prima instanță, Judecătoria Buiucani, dăduse câștig de cauză Ministerului Educației, astfel că dosarul a ajuns la Curtea de Apel după ce avocatul lui Valentin Crudu, Vitalie Nagacevschi, a atacat hotărârea.
Valentin Crudu a fost șef de direcție la Ministerul Educației pe vremea când instituția era condusă de Mihail Șleahtițchi. O revizie financiară efectuată în 2012 ar fi arătat că banii alocați într-un proiect de reformare a instituțiilor rezidențiale, sprijinit de UNICEF și gestionat de Valentin Crudu, ar fi fost cheltuiți nejustificat. În consecință, la 18 decembrie 2012, Crudu a fost demis prin ordinul ministrului.
Ulterior, presa a publicat imagini cu locuința sa din suburbia Durlești a Chișinăului, a cărei valoare ar depăși veniturile declarate ale familiei sale.
Viorica Manole
Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.
Adaugă comentariu
Articole relaționate:
Vatra familiei Bobeica
Timp de doi ani, primarul orăşelului Vatra, Ion Bobeica, a fost coleg de serviciu cu fiica sa, ea fiind angajată de acesta în calitate de specialist în cadrul contabilităţii. Alesul local motivează că şi-a angajat propria fiica din cauza lipsei de specialişti. Comisia Naţională de Integritate (CNI) a iniţiat procedura de control pe acest caz, urmând să verifice dacă primarul a încălcat regimul juridic al conflictului de interese.
La Ungheni, talentele sunt selectate pe criterii de rud...
După ce Moldova Curată a publicat, luna trecută, un material în care relata despre faptul că rude şi amici ai unor funcţionari publici din raionul Ungheni au vizitat Lituania, deplasarea fiind achitată din bani publici, câţiva cititori din Ungheni ne-au informat despre o altă vizită ale autorităţilor raionale în străinătate. Astfel, în vara anului trecut, o delegaţie din raionul Ungheni a vizitat acelaşi oraş lituanian, Moletai, grupul fiind constituit din zece persoane, inclusiv soţia şi cele două fiice ale preşedintelui raionului Ungheni, Iurie Toma. Demnitarul susţine că nu el a fost responsabil de selectarea participanţilor.
Fațadele caselor de cultură din Drochia, Cahul și Slobo...
La scurt timp după ce, la începutul lunii iunie, Judecătoria Chișinău (sediul Buiucani) a fost „decorată” cu un banner enorm al Partidului Democrat din Moldova (PDM), fațadele altor trei instituții de stat - din Drochia și Cahul și din satul Slobozia Dușca, raionul Criuleni - au fost amenajate în același mod, cu ocazia unor evenimente politice organizate de democrați. Pereții de la intrarea în casele de cultură au fost „îmbrăcați” cu bannere albastre cu trandafiri. În timp ce experții afirmă că astfel PDM acaparează instituțiile statului, purtătorul de cuvânt al partidului spune că bannerele au avut rol de indicatoare pentru participanți.
Valentin Crudu, demis pentru probleme de integritate, a...
Valentin Crudu, fostul șef al Direcției generale învățământ preșcolar, primar și secundar-general a Ministerului Educaţiei, demis de ministra Maia Sandu în luna decembrie 2012, a revenit astăzi la muncă la minister, după ce decizia Curții de Apel Chișinău de a-l repune în funcție a devenit irevocabilă.
Usatîi cere bani de la CNI
Ministrul Sănătăţii Andrei Usatîi cere de la Comisia Naţională de Integritate (CNI) 20 de mii de lei drept prejudiciu moral. Ministrul susţine că CNI i-ar fi afectat grav onoarea şi reputaţia profesională atunci când a constatat conflict de interese în cazul reorganizării de către Andrei Usatîi a unor instituţii medico - sanitare publice.
Afacere cu pâine, nedeclarată de primar
În ultimii opt ani, primăria satului Ilenuţa din raionul Făleşti a achiziţionat pâine pentru gimnaziul şi grădiniţa din localitate de la soţia primarului, care este proprietara unei brutării în sat. Unii specialişti susţin că în situaţia respectivă este vorba de conflict de interese, fapt ce nu a fost indicat de către alesul local în declaraţia sa de avere pentru anul 2012.
Aici așteptăm comentariul tău!