Valentin Crudu a fost repus în funcție de către Curtea de Apel

Interese la vedere 4 august 2014 1515

Fostul şef al Direcţiei generale învățământ preșcolar, primar și secundar-general a Ministerului Educaţiei, demis de ministrul Maia Sandu în luna decembrie 2012, a fost repus astăzi în funcție de către Curtea de Apel Chișinău. Solicitat de Moldova Curată, Valentin Crudu a declarat că va decide cum va proceda în continuare – va cere sau nu reangajarea la minister – după ce se va consulta și cu avocatul său, aflat acum peste hotare.



Crudu a spus că preferă să se abțină de la alte comentarii la această etapă. Totuși, el a adăugat că instanța de apel a acceptat audierea martorilor, ale căror declarații ”puternice” ar fi demonstrat că a fost demis pe nedrept. ”Dacă aș fi comis într-adevăr ilegalități, cred că nu aș fi obținut cîștig de cauză”, a mai spus Valentin Crudu.

De cealaltă parte, avocatul Vlad Roșca, angajat de Ministerul Educației pentru procesul cu Valentin Crudu, a declarat că va ataca decizia de astăzi la Curtea Supremă de Justiție.

Prima instanță, Judecătoria Buiucani, dăduse câștig de cauză Ministerului Educației, astfel că dosarul a ajuns la Curtea de Apel după ce avocatul lui Valentin Crudu, Vitalie Nagacevschi, a atacat hotărârea.

Valentin Crudu a fost șef de direcție la Ministerul Educației pe vremea când instituția era condusă de Mihail Șleahtițchi. O revizie financiară efectuată în 2012 ar fi arătat că banii alocați într-un proiect de reformare a instituțiilor rezidențiale, sprijinit de UNICEF și gestionat de Valentin Crudu, ar fi fost cheltuiți nejustificat. În consecință,  la 18 decembrie 2012, Crudu a fost demis prin ordinul ministrului.

Ulterior, presa a publicat imagini cu locuința sa din suburbia Durlești a Chișinăului, a cărei valoare ar depăși veniturile declarate ale familiei sale.

Viorica Manole



Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Interese la vedere

Decizie finală: Anatol Arapu a folosit ilegal mașina de...

După 2 ani de contradicții și argumentări prin instanțe, Comisia Națională de Integritate a obținut câștig de cauză în fața lui Anatol Arapu, care, la 22 noiembrie 2013, s-a dus la nunta directorului Serviciului Vamal cu mașina de serviciu. Curtea de Apel a decis că utilizarea automobilului de serviciu în interes personal este ilegală.

20 decembrie 2015
1134
Interese la vedere

S.A. Termocom, sute de mii de lei pentru rudele şefului

După ce şi-a angajat fiica şi ginerele la instituţia publică pe care o conduce, directorul SA „Termocom” din Chişinău, Mihai Cernei, a găsit o modalitate de a vira bani din contul întreprinderii în buzunarul celor doi. Deşi primarul capitalei Dorin Chirtoacă l-a ameninţat încă la începutul lunii aprilie curent cu demisia, iar Centrul Naţional Anticorupţie a pornit o anchetă, Cernei continuă să diriguiască treburile la „Termocom”. Consiliul de Administraţie al SA „Termocom” urmează să ia o decizie vizavi de aceste acuzaţii până la mijlocul lunii mai.

02 mai 2013
1175
Interese la vedere

Conflict de interese, salvat de divorţ?

Primarul satului Chiştelniţa, Teleneşti, Constantin Ciobanu, lucrează de doi ani deja în aceeaşi instituţie cu soţia sa, ea fiind contabila primăriei din localitate. Asta deşi cadrul legislativ interzice ca un funcţionar public să fie în subordinea unei rude. În prezent, cei doi sunt în proces de divorţ. Specialiştii spun că funcţionarii publici nu vor scăpa de sancţiunile prevăzute de lege, deoarece atât primarul, cât şi contabila nu au întreprins nimic timp de doi ani pentru a soluţiona această situaţie.

09 iulie 2013
1154
Interese la vedere

Funcţiile de asistent social şi de secretar al consiliu...

Svetlana Ivanova, secretarul consiliului local din comuna Grădiniţa, raionul Căuşeni, care deţine prin cumul şi funcţia de asistent social în localitate, a încălcat regimul juridic al incompatibilităţii. Verdictul a fost dat de membrii Comisiei Naţionale de Integritate (CNI). Acum, funcţionarul public riscă să fie concediat de la locul de muncă de bază. Acesta afirmă că va contesta actul emis de CNI.

25 februarie 2014
964
Interese la vedere

Relaţii de familie la AGEPI: fosta directoare şi-a anga...

Lilia Bolocan, fosta directoare a Agenției Naționale pentru Proprietate Intelectuală (AGEPI) şi-a angajat rudele în instituţia pe care a condus-o timp de şase ani. Ea şi-a adus la AGEPI două surori şi un cumnat, dar spune că nu a încălcat nicio lege.

26 octombrie 2015
1144
Interese la vedere

La Ungheni, talentele sunt selectate pe criterii de rud...

După ce Moldova Curată a publicat, luna trecută, un material în care relata despre faptul că rude şi amici ai unor funcţionari publici din raionul Ungheni au vizitat Lituania, deplasarea fiind achitată din bani publici, câţiva cititori din Ungheni ne-au informat despre o altă vizită ale autorităţilor raionale în străinătate. Astfel, în vara anului trecut, o delegaţie din raionul Ungheni a vizitat acelaşi oraş lituanian, Moletai, grupul fiind constituit din zece persoane, inclusiv soţia şi cele două fiice ale preşedintelui raionului Ungheni, Iurie Toma. Demnitarul susţine că nu el a fost responsabil de selectarea participanţilor.

01 octombrie 2013
944