Ziarul Adevărul: Soţia unui ministru democrat şi-a cumpărat întreprindere de la stat

Avere la vedere 26 decembrie 2013 279
Aurica Răducan, soţia lui Marcel Răducan

Agenţia Proprietăţii Publice din Republica Moldova anunţă că a reuşit să vândă Staţiunea Tehnologico-Experimentală de Procesare a Fructelor şi Legumelor “Conserv-E” contra sumei de 13,55 milioane de lei (peste un milion de dolari), preţ ce este cu circa 96.000 de lei mai mare decât a cerut. Noul proprietar este firma Moldprodinvest SRL, deţinută în proporţie de 100% de Aurica Răducan, soţia ministrului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor Marcel Răducan.Soţia ministrului Răducan este medic şi a declarat anterior "Adevărul" că are timp şi pentru cercetări ştiinţifice: „Am început afacerea acum 13 ani, când am devenit mamă şi aveam timp liber. Sunt taur şi caut mereu să fac ceva nou. Am timp şi pentru cardiologie şi cercetări ştiinţifice“. Staţiunea Tehnologică-Experimentală de Procesare a Fructelor şi Legumelor Conserv-E este amplasată în cartierul Botanica al Chişinăului. Întreprinderea dispune de un capital social de 7,5 milioane de lei, iar activele nete însumau la începutul acestui an peste 8,2 milioane de lei. Totodată, compania raportase anul trecut un profit de doar 14.500 de lei, după ce în 2011 încheiase cu pierderi de peste 268.000 de lei. Întreprinderea deţine peste 6.800 de metri pătraţi de încăperi, dintre care 4.770 sunt destinate producerii, însă doar 5% erau utilizate. În plus mai are şi un teren de de circa un hectar, dar şi datorii de peste 300.000 de lei.

Potrivit declaraţiilor pe venit ale ministrului Răducan, firma Moldprodinvest a fost creată în anul 2011 prin divizarea companiei Maran şi are un capital de 2,68 milioane de lei. Ministrul Marcel Răducan, reprezintă Partidul Democrat şi mai deţine acţiuni la compania Bucuria, fabrica avicolă din Vadul lui Vodă şi la firma Avirom din România. 

Autor:Ion Preasca, ziarul AdevărulPreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Avere la vedere

Oleg Melniciuc a fost reținut. Este cercetat penal pent...

UPDATE: Ora 12.57 

27 iunie 2017
203
Avere la vedere

Magistrat cu Mercedes pe datorie

Anatolie Ţurcanu, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a împrumutat 200 de mii de lei ca să-şi cumpere un Mercedes. Magistratul susţine că a luat banii de la sora sa care locuieşte de mai mulţi ani în Israel.

17 martie 2015
191
Avere la vedere

Actualul vice-ministru al Economiei și fostul director...

Actualul vice-ministru al Economiei, Vitalie Iurcu, până nu demult director al Întreprinderii de Stat Moldtelecom, deține o casă și un autoturism de lux și este implicat în mai multe afaceri, scrie Ziarul de Gardă. Potrivit jurnaliștilor publicației, o bună parte din aceste averi Iurcu le-a adunat în perioada în care a fost director al Moldtelecom, adică în anii 2009—2015.

11 septembrie 2015
236
Avere la vedere

Copiii președintelui Curții de Apel Chișinău, cu afacer...

La câteva luni de la numirea în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău a lui Ion Pleșca, fiica studentă a acestuia a devenit proprietara unui depozit de fructe și legume din satul Dubăsarii Vechi, raionul Criuleni.

19 iunie 2013
190
Avere la vedere

Zece angajați la stat sunt investigați în prezent de că...

Deocamdată nici un funcționar public din Republica Moldova din cei 14 pe numele cărora au fost pornite cauze penale în ultimii 3 ani pentru îmbogățire ilicită nu a ajuns să fie condamnat. În două cazuri, urmărirea penală a fost încetată, iar alte două cauze au fost expediate în instanța de judecată. În prezent, 10 angajați la stat sunt bănuiți de   îmbogățire ilicită. Asta reiese din datele Procuraturii Anticorupție, expuse într-o notă informativă la solicitarea portalului Moldova Curată. 

30 august 2017
248
Avere la vedere

Declarațiile de avere contradictorii depuse de fosta șe...

Actuala secretară de stat la Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI), Iulia Costin, a indicat în declarația de venituri pentru anul 2016 sume fabuloase care ar fi fost câștigate din funcția de directoare a Organizației pentru dezvoltarea sectorului întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), structură subordonată MEI. Iulia Costin a depus într-o singură zi două declarații de venituri, una la încheierea mandatului la ODIMM și alta la începerea mandatului la MEI. Din ele reiese că a avut la ODIMM salarii lunare de 46 și 63 de mii de lei. Chiar dacă funcționara spune că a făcut greșeli în declarație, ANI nu va verifica cifrele.

08 mai 2018
266