Ziarul Adevărul: Soţia unui ministru democrat şi-a cumpărat întreprindere de la stat

Avere la vedere 26 decembrie 2013 1451
Aurica Răducan, soţia lui Marcel Răducan

Agenţia Proprietăţii Publice din Republica Moldova anunţă că a reuşit să vândă Staţiunea Tehnologico-Experimentală de Procesare a Fructelor şi Legumelor “Conserv-E” contra sumei de 13,55 milioane de lei (peste un milion de dolari), preţ ce este cu circa 96.000 de lei mai mare decât a cerut. Noul proprietar este firma Moldprodinvest SRL, deţinută în proporţie de 100% de Aurica Răducan, soţia ministrului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor Marcel Răducan.Soţia ministrului Răducan este medic şi a declarat anterior "Adevărul" că are timp şi pentru cercetări ştiinţifice: „Am început afacerea acum 13 ani, când am devenit mamă şi aveam timp liber. Sunt taur şi caut mereu să fac ceva nou. Am timp şi pentru cardiologie şi cercetări ştiinţifice“. Staţiunea Tehnologică-Experimentală de Procesare a Fructelor şi Legumelor Conserv-E este amplasată în cartierul Botanica al Chişinăului. Întreprinderea dispune de un capital social de 7,5 milioane de lei, iar activele nete însumau la începutul acestui an peste 8,2 milioane de lei. Totodată, compania raportase anul trecut un profit de doar 14.500 de lei, după ce în 2011 încheiase cu pierderi de peste 268.000 de lei. Întreprinderea deţine peste 6.800 de metri pătraţi de încăperi, dintre care 4.770 sunt destinate producerii, însă doar 5% erau utilizate. În plus mai are şi un teren de de circa un hectar, dar şi datorii de peste 300.000 de lei.

Potrivit declaraţiilor pe venit ale ministrului Răducan, firma Moldprodinvest a fost creată în anul 2011 prin divizarea companiei Maran şi are un capital de 2,68 milioane de lei. Ministrul Marcel Răducan, reprezintă Partidul Democrat şi mai deţine acţiuni la compania Bucuria, fabrica avicolă din Vadul lui Vodă şi la firma Avirom din România. 

Autor:Ion Preasca, ziarul AdevărulPreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Avere la vedere

Deputatul Sergiu Sârbu promite să declare toate cadouri...

Deputatul democrat Sergiu Sârbu promite să includă în următoarea declaraţie cu privire la venituri şi proprietate toate darurile pe care le-a obținut recent la nunta sa.

25 iulie 2013
1105
Avere la vedere

Un funcţionar din raionul Râşcani a luat un camion în...

Fostul director al Societăţii pe Acţiuni „Drumuri Râşcani”, Petru Tomuz, pe când era conducătorul acestei instituţii publice, a închiriat de la soţia sa un camion, plătindu-i circa 190 de mii de lei din bugetul public. Deşi Comisia Naţională de Integritate (CNI) a constatat că a fost încălcat regimul juridic al conflictului de interese, fostul funcţionar nu va fi pedepsit, deoarece instituţiile de control interpretează legea în mod diferit.

25 martie 2014
1091
Avere la vedere

Venitul pentru anul 2016 al familiei preşedintelui Dodo...

Anul trecut, familia lui Igor Dodon a avut un venit de 456 de mii de lei. Acești bani provin din salariul şi îndemnizaţia de deputat şi din salariul soţiei președintelui, Galina Dodon. Ea a beneficiat şi de îndemnizaţie pentru creşterea copilului. Moldova Curată deține copia declaraţiei de avere pentru anul 2016 a lui Igor Dodon și, potrivit documentului, circa o treime din această sumă ar fi fost cheltuită pentru achitarea unui credit ipotecar.

20 iunie 2017
1259
Avere la vedere

Funcționarii din România își declară până și locurile d...

Declarațiile de avere și proprietate pe care sunt obligați să le completeze funcționarii publici din România sunt atât de complexe, încât aceștia sunt nevoiți să indice chiar și bunuri cu caracter oarecum inedit.

13 septembrie 2013
912
Avere la vedere

Doi președinți de raion cu câte 3 apartamente fiecare

Președintele raionului Cantemir, Andrei Ciobanu, și cel al raionului Soroca, Mihai Mîțu, dețin câte trei apartamente, dar și alte bunuri imobile pe care susțin că le-au achiziționat din veniturile legale obținute fie din afaceri, fie din funcții publice deținute anterior.

28 august 2015
1037
Avere la vedere

Noul ministru al Justiției, fondator în afaceri profita...

Noul ministru al Justiției, Vladimir Cebotari, (34 de ani) este unul dintre cei mai înstăriți membri ai Guvernului Streleț, deținând imobile, mașini și cote-părți în trei firme profitabile. Vladimir Cebotari a fost verificat de Comisia Națională pentru Integritate (CNI) acum jumătate de an, în urma unui material realizat de Moldova Curată, însă au fost găsite abateri nesemnificative de la regimul declarării veniturilor, astfel că dosarul a fost clasat.  

30 iulie 2015
1273