Cauza penală în privința actualei ministre a Educației a fost clasată

Alte materiale 14 noiembrie 2020 1125
Lilia Pogolșa la 9 noiembrie, 2020, la ceremonia de depunere a jurământului de către noii miniștri din Guvernul Ion Chicu; Sursă foto: Privesc.euActuala ministră a Educației, Culturii și Cercetării, Lilia Pogolșa, nu mai are dosar penal. Cauza penală deschisă pe  numele ei în anul 2017 pentru îmbogățire ilicită a fost clasată, acum 3 luni.

Procuratura Anticorupție (PA) a informat astăzi portalul Moldova Curată că, în urma acțiunilor de urmărire penală, nu au fost găsite temeiuri pentru a o pune sub învinuire pe Lilia Pogolșa, de aceea procesul penal a fost clasat la 15 august 2020. „Fapta ei nu întrunește elementele infracțiunii prevăzute de art. 3302 al (1) din Codul Penal”, se spune în răspunsul Procuraturii Anticorupție.

Solicitată să comenteze acest fapt, Lilia Pogolșa a spus: „Eu nu comentez ceea ce organele competente s-au expus. Asta este răspuns la tot ce ați scris Dvs până acum și sper mai departe să vorbiți despre alte lucruri cu mine”.

Cauza penală a fost pornită în temeiul Raportului Direcției Generale Analitică a Centrului Național Anticorupție, ne-a mai informat PA.

Lilia Pogolșa este doctor habilitat și profesor universitar. Ea vine în funcția de ministru din poziție de directoare a Institutului de Științe ale Educației. În perioada mai-noiembrie 2017 ea a deținut funcția de viceministră a Educației, în timpul Guvernării democrate.

MoldovaCurata.md a scris anterior că, potrivit unor informații de la Procuratură, investigațiile penale ar fi vizat un imobil din Federația Rusă. Ziarul de Gardă a scris în anul 2017 că Lilia Pogolșa locuia în acel moment într-un imobil scump, în Chișinău, care era înregistrat la Cadastru ca proprietate a mamei funcționarei. Anterior însă casa îi fusese donată mamei de către fiică. În anul în care a apărut investigația ZdG, 2017, Lilia Pogolșa nu indicase acea casă în declarația sa de avere, însă ulterior a făcut-o.

Viorica Zaharia

Acest articol apare cu suportul Fundației Soros Moldova. Fundația nu intervine în politica editorială a redacției.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentarii:

Сыдор 07/09/2021

Как говорят что только не бывает: дела тата ла мама дела баба ла быту ши аша нуй май дай де коадэ!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

2020

Centrul Național Anticorupție a refuzat să pornească o...

25 septembrie 2020
913
2020

Constantin Becciev a fost achitat definitiv. El intenți...

Un judecător a făcut opinie separată

31 martie 2020
2241
2020

Vladimir Țurcan: ”Am avut suficiente resurse financiare...

13 februarie 2020
1347
2020

Construcţie cu scandal la Cetireni, Ungheni: vor avea u...

21 ianuarie 2020
4004