Cauza penală în privința actualei ministre a Educației a fost clasată

Alte materiale 14 noiembrie 2020 322
Lilia Pogolșa la 9 noiembrie, 2020, la ceremonia de depunere a jurământului de către noii miniștri din Guvernul Ion Chicu; Sursă foto: Privesc.euActuala ministră a Educației, Culturii și Cercetării, Lilia Pogolșa, nu mai are dosar penal. Cauza penală deschisă pe  numele ei în anul 2017 pentru îmbogățire ilicită a fost clasată, acum 3 luni.

Procuratura Anticorupție (PA) a informat astăzi portalul Moldova Curată că, în urma acțiunilor de urmărire penală, nu au fost găsite temeiuri pentru a o pune sub învinuire pe Lilia Pogolșa, de aceea procesul penal a fost clasat la 15 august 2020. „Fapta ei nu întrunește elementele infracțiunii prevăzute de art. 3302 al (1) din Codul Penal”, se spune în răspunsul Procuraturii Anticorupție.

Solicitată să comenteze acest fapt, Lilia Pogolșa a spus: „Eu nu comentez ceea ce organele competente s-au expus. Asta este răspuns la tot ce ați scris Dvs până acum și sper mai departe să vorbiți despre alte lucruri cu mine”.

Cauza penală a fost pornită în temeiul Raportului Direcției Generale Analitică a Centrului Național Anticorupție, ne-a mai informat PA.

Lilia Pogolșa este doctor habilitat și profesor universitar. Ea vine în funcția de ministru din poziție de directoare a Institutului de Științe ale Educației. În perioada mai-noiembrie 2017 ea a deținut funcția de viceministră a Educației, în timpul Guvernării democrate.

MoldovaCurata.md a scris anterior că, potrivit unor informații de la Procuratură, investigațiile penale ar fi vizat un imobil din Federația Rusă. Ziarul de Gardă a scris în anul 2017 că Lilia Pogolșa locuia în acel moment într-un imobil scump, în Chișinău, care era înregistrat la Cadastru ca proprietate a mamei funcționarei. Anterior însă casa îi fusese donată mamei de către fiică. În anul în care a apărut investigația ZdG, 2017, Lilia Pogolșa nu indicase acea casă în declarația sa de avere, însă ulterior a făcut-o.

Viorica ZahariaPreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

2020

Constantin Becciev a fost achitat definitiv. El intenți...

Un judecător a făcut opinie separată

31 martie 2020
994
2020

Specialist la Centrul de Tineret Cahul, angajat de Cons...

13 martie 2020
1933
2020

ZdG: directorul adjunct al ANP locuiește într-o casă la...

29 iunie 2020
11806
2020

Cazuri de corupere a alegătorilor în Republica Moldova...

17 septembrie 2020
137
2020

Cristina Țărnă: „Cea mai bine vândută promisiune elect...

Fosta directoare adjunctă a Centrului Național Anticorupție, Cristina Țărnă, a acordat un interviu postului de radio ”Europa Liberă”, în care a făcut unele aprecieri ale activităților guvernării pe segmentul reformarea justiției și lupta anti-corupție.

27 decembrie 2019
314
2020

RISE Moldova: Studiile peste hotare ale fiicei lui Mari...

11 septembrie 2020
158