CNI a depistat că Ghimpu nu și-a declarat toate proprietățile

Avere la vedere 13 februarie 2014 1259

Membrii Comisiei Naționale de Integritate (CNI) au expediat astăzi, pentru a fi recercetată, procedura de control inițiată în privința liderului Partidului Liberal Mihai Ghimpu.După opt luni de examinare, membrii CNI au depistat că politicianul nu și-a indicat în declarația de avere un automobil de model „Ford”, din 1996, și niște acțiuni pe care le deține într-o societate comercială.

De asemenea, rămâne neclară situația în privința apartamentului cumpărat de deputat și neindicat în declarația de avere pentru anul 2012.

Presa a scris anterior că noua locuință a liderului PL este situată într-un bloc de elită din centrul capitalei. Ghimpu a intrat în posesia apartamentului de 154 de metri pătrați încă în decembrie 2011. Cu toate acestea, imobilul nu se regăsește nici în declarația de avere pentru anul 2011, nici în cea pentru anul 2012.

„Am întors cazul spre recercetare pentru a fi completat cu contractul de investiții pentru acest apartament. În plus, avem nevoie și de explicația domnului Ghimpu. Vrem să știm dacă faptul că nu a indicat în declarația sa de avere mai multe bunuri este o scăpare sau a făcut-o intenționat”, a explicat vicepreședintele CNI Victor Strătilă.

Tot astăzi, CNI a constat că proprietățile judecătorului Curții de Apel Chișinău, Iurie Melinteanu, corespund veniturilor sale.

Amintim că, anterior, „Ziarul de Gardă” a scris despre faptul că Iurie Melinteanu este proprietarul unei case de locuit cu două nivele, mansardă şi terasă, estimată de experţii imobiliari la peste patru milioane de lei.

Mariana RațăPreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Avere la vedere

Un alt deputat la Procuratură

Este vorba de liberal-democratul Nicolae Juravschi care, potrivit Comisiei Naţionale de Integritate, nu ar fi indicat în declaraţia de avere pentru anul 2012 faptul că deţine cote-parţi în câteva întreprinderi. Actul emis de CNI va fi transmis Procuraturii Anticorupţie.

30 decembrie 2013
892
Avere la vedere

Viceminiștri bogați și cu afaceri prospere au acceptat...

07 octombrie 2015
908
Avere la vedere

Funcționară al cărei dosar a fost trimis de CNI la Proc...

”Mă ofer să fac voluntariat la Ungheni ca să explic pentru funcționarii publici cum trebuie să completeze corect declarațiile de venituri și proprietăți”, a spus Iulia Chirilov, specialist principal la Oficiul Teritorial Ungheni al Cancelariei de Stat, după ce Comisia Națională de Integritate (CNI) a decis să sesizeze Procuratura Generală pentru fals în declarația de avere. Iulia Chirilov nu a inclus în declarația de venituri și proprietăți pentru anul 2013 o serie de bunuri și conturi bancare. Ea susține că a făcut-o din neștiință și nu din rea-credință.

03 aprilie 2015
900
Avere la vedere

Ziarul Naţional: Bogdan Zumbreanu a primit un cadou de...

Șeful Direcției urmărire penală din cadrul Centrului Național Anticorupție (CNA), Bogdan Zumbreanu, indică în declarația sa de avere, făcută publică pe site-ul Comisiei Naționale de Integritate, că a primit în dar, cu ocazia căsătoriei care a avut loc în 2011, 292 de mii de lei.

09 august 2013
1117
Avere la vedere

Vicepreședintele CEC, cu dosar la CNI

Comisia Națională de Integritate (CNI) a decis, ieri, inițierea unui control pentru verificarea averilor și proprietăților vicepreședintelui Comisiei Electorale Centrale (CEC), Ștefan Urâtu. Membrii CNI îl suspectează pe Urâtu că nu ar fi indicat în declarația sa de avere o parte din proprietățile pe care le deține.

08 noiembrie 2013
903
Avere la vedere

Valeriu Saharneanu a pierdut procesul împotriva CNI, da...

Fostul deputat liberal-reformator, Valeriu Saharneanu, care a pierdut definitiv procesul cu CNI, nu va fi totuși sancționat pentru nedeclararea mai multor venituri și proprietăți. Asta pentru că Procuratura Generală a refuzat să deschidă un dosar penal pe acest caz. Hotărârea prin care Curtea Supremă a dat câștig de cauză definitiv Comisiei Naționale de Integritate (CNI) în acțiunea civilă intentată de Valeriu Saharneanu a intrat în vigoare la 19 august.

31 august 2015
911