CNI a depistat că Ghimpu nu și-a declarat toate proprietățile

Avere la vedere 13 februarie 2014 407

Membrii Comisiei Naționale de Integritate (CNI) au expediat astăzi, pentru a fi recercetată, procedura de control inițiată în privința liderului Partidului Liberal Mihai Ghimpu.După opt luni de examinare, membrii CNI au depistat că politicianul nu și-a indicat în declarația de avere un automobil de model „Ford”, din 1996, și niște acțiuni pe care le deține într-o societate comercială.

De asemenea, rămâne neclară situația în privința apartamentului cumpărat de deputat și neindicat în declarația de avere pentru anul 2012.

Presa a scris anterior că noua locuință a liderului PL este situată într-un bloc de elită din centrul capitalei. Ghimpu a intrat în posesia apartamentului de 154 de metri pătrați încă în decembrie 2011. Cu toate acestea, imobilul nu se regăsește nici în declarația de avere pentru anul 2011, nici în cea pentru anul 2012.

„Am întors cazul spre recercetare pentru a fi completat cu contractul de investiții pentru acest apartament. În plus, avem nevoie și de explicația domnului Ghimpu. Vrem să știm dacă faptul că nu a indicat în declarația sa de avere mai multe bunuri este o scăpare sau a făcut-o intenționat”, a explicat vicepreședintele CNI Victor Strătilă.

Tot astăzi, CNI a constat că proprietățile judecătorului Curții de Apel Chișinău, Iurie Melinteanu, corespund veniturilor sale.

Amintim că, anterior, „Ziarul de Gardă” a scris despre faptul că Iurie Melinteanu este proprietarul unei case de locuit cu două nivele, mansardă şi terasă, estimată de experţii imobiliari la peste patru milioane de lei.

Mariana RațăPreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Avere la vedere

Președintele Comisiei Electorale Centrale are averi în...

Președintele Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, a ajuns în vizorul Comisiei Naționale de Integritate (CNI). Acum o săptămână, CNI a inițiat o procedură de control cu privire la încălcarea regimului juridic privind declararea veniturilor și proprietății de către Ciocan, acuzat anterior de presă că ar fi tăinuit o casă de vacanță pe care o are în România și cota de acțiuni într-o companie deschisă la București. Ciocan afirmă că are inima împăcată, pentru că a indicat în declarația sa de venit tot ce deține.

26 iulie 2013
359
Avere la vedere

Președintele CEC despre casa din România: „A fost o scă...

Președintele Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, recunoaște că a admis anumite erori atunci când și-a completat declarația de avere. Acestea se referă la o cotă parte deținută în cadrul unei societăți din România, precum și la un imobil amplasat în țara vecină. „Am depus deja o explicație în acest sens la Comisia Națională pentru Integritate prin care mi-am recunoscut vina”, a declarat oficialul într-un interviu pentru adevărul.ro, citat de unimedia.info. 

15 august 2013
366
Avere la vedere

Publicarea declarațiilor anuale de venituri și interese...

La fel ca anul trecut, declarațiile anuale de avere şi interese ale funcţionarilor publici vor fi publicate pe site-ul Comisiei Naționale de Integritate (CNI) cu o întârziere de câteva luni. Acestea ar putea apărea abia spre sfârșitul lunii august, în timp ce ar fi trebuit să fie accesibile deja în luna mai. CNI dă vina pe alocarea târzie a banilor. Pentru comparație, în România, declarațiile de venituri și interese sunt publicate la câteva zile de la depunere. 

22 iulie 2015
386
Avere la vedere

Deputatul Sergiu Sârbu promite să declare toate cadouri...

Deputatul democrat Sergiu Sârbu promite să includă în următoarea declaraţie cu privire la venituri şi proprietate toate darurile pe care le-a obținut recent la nunta sa.

25 iulie 2013
416