Declarații de integritate semnate de membrii echipei propuse de Ion Sturza

Arhiva 3 ianuarie 2016 1003
Declarațiile de integritate au fost semnate în prezența reprezentanților societății civile

Candidații la funcția de ministru în guvernul Ion Sturza au semnat duminică, 3 ianuarie, declarații de integritate, prin care recunosc că nu au comis în trecut fapte condamnabile și se obligă să își mențină un asemenea comportament pe viitor. Declarațiile au fost semnate în prezența a 7 reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale care promovează transparența, lupta împotriva corupției și integritatea funcționarilor publici: Transparency International Moldova, Asociația Presei Independente, Centrul de Investigații Jurnalistice etc.



Fiecare dintre cei 18 semnatari declară pe propria răspundere că întrunește 9 criterii de integritate. Membrii echipei Sturza susțin că nu au fost implicați în comiterea de infracțiuni, evaziuni fiscale, acte de corupție și nu au fost implicați în obținerea de avantaje nejustificate sau în conflicte de interese. De asemenea, ei afirmă și consfințesc prin semnătură că nu au încălcat legislația electorală în timpul alegerilor, nu au făcut nimic ce ar fi împotriva statului de drept, inclusiv declarații discriminatorii sau xenofobe. Semnatarii declară, de asemenea, că și-au întocmit CV-ul corect și cu responsabilitate și că diplomele de studii pe care le dețin sunt autentice. 

«În cazul în care se va constata că informațiile reflectate în prezenta declarație nu corespund realității sau în cazul în care voi întreprinde acțiuni care contravin criteriilor indicate în această declarație va putea fi solicitată revocarea mea din funcția deținută» se spune la finalul fiecărei declarații. 

Din echipa premierului desemnat Ion Sturza fac parte următoarele persoane: Victor Chirilă, Ion Stăvilă, Ion Munteanu, Dona Școla, Marin Ciobanu, Loreta Handrabura, Stanislav Pavlovschi, Alexandru Stoianoglo, Viorel Cibotaru, Svetlana Dogotaru, Alexandru Slusari, Oleg Tofilat, Andrei Ursache, Alexandru Machedon, Veaceslav Reabcinschii, Ala Nemerenco și Dumitru Alaiba. Sturza a fost desemnat candidat la funcția de premier de către președintele Nicolae Timofti la 21 decembrie, iar luni, 4 ianuarie, echipa va fi prezentată Parlamentului. 

Declarații de integritate au semnat, cu mai mult de o lună în urmă, și membrii echipei premierului roman, Dacian Cioloș, la propunerea Coaliției România Curată.  



Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Arhiva

Экс-председатель района, провозглашающий себя про-европ...

За голоса почти 5 тысяч избирателей округа №8 г. Вулкэнешть конкурируют четверо кандидатов в депутаты. Один из них, Сергей Чернев, ранее был руководителем Вулкэнештского района, а также соратником бывшего башкана Михаила Формузала, которого в конце концов побил – в прямом смысле этого слова.  Ранее Чернев  состоял в Демпартии и был в одном лагере с Формузалом, но теперь выступает как независимый кандидат и объявляет себя убежденным про-европейцем. Другой кандидат, Владислав Онофрей, занимает диаметрально противоположную позицию: он борется за победу, проповедуя сближение с Россией.  Кроме них, на депутатский мандат по этому округу претендуют две женщины: независимый кандидат Валентина Филипова  и представитель «Нашей партии» Ана Холбан. 

08 noiembrie 2016
1090
Arhiva

Profil candidat: Petru Jardan

Integritatea în activitatea politică

20 ianuarie 2019
1063
Arhiva

Diferenţa vădită între voinţa declarată şi cea real ang...

Cele mai importante instrumente de prevenire a corupţiei în serviciul public sunt declararea şi controlul veniturilor şi proprietăţilor, precum şi vegherea asupra intereselor personale ale agenţilor publici.

02 iulie 2013
1047
Arhiva

Secretariatul Parlamentului refuză în mod repetat să p...

Motivul invocat şi de această dată de către angajaţii Legislativului e că informaţia solicitată conţine date cu caracter personal şi că oferirea acesteia ar însemna „imixtiune în viaţa privată”. Experţii în finanţe publice, dar şi unii jurnalişti condamnă această atitudine a funcţionarilor şi spun că prin asemenea răspunsuri este sfidată legea.

03 aprilie 2017
875
Arhiva

De luni până vineri - funcţionar public, sâmbăta şi dum...

În satul Grădiniţa din raionul Căuşeni, secretarul consiliului local deţine prin cumul şi funcţia de asistent social. Experţii afirmă că funcţionarul public nu are dreptul să primească alte remunerări decât din activităţi didactice, ştiinţifice sau de creaţie.

22 ianuarie 2014
1302
Arhiva

Profil candidat: Leonid Nauc

Integritatea în activitatea politică

05 februarie 2019
1160