Demnitar atenționat pentru că a urcat băut la volanul mașinii de serviciu în noaptea de Crăciun

Arhiva 26 martie 2015 918
Dorian Tașcă a fost tras pe dreapta în noaptea de Crăciun

Dorian Taşcă, şeful Oficiului Teritorial al Cancelariei de Stat Hânceşti, care a fost tras pe dreapta de inspectorii de patrulare în noaptea de Crăciun şi care a recunoscut că a băut două pahare de vin înainte de a urca  la volanul maşinii de serviciu, a fost... atenționat. Măsura a fost luată la două zile după ce Moldova Curată a relatat despre acest caz.Dorian Taşcă a fost oprit la 7 ianuarie 2015 în centrul oraşului Hânceşti în cadrul operaţiunii „Zero grade”. Şeful Oficiului Teritorial al Cancelariei de Stat Hânceşti care se afla la volanul maşinii de serviciu cu numere guvernamentale – RM G 106, a recunoscut atunci că a băut. „Am consumat două pahare de vin cu ocazia Crăciunului. Recunosc public”, le-a spus Dorian Taşcă jurnaliştilor prezenţi la desfăşurarea operaţiunii. Acesta nu a fost însă amendat de oameni legii pentru că nu a depăşit limita admisibilă. Totuşi, surprins de camerele de filmare ale mai multor posturi de televiziune, el a ajuns în vizorul şefilor săi care au iniţiat o anchetă de serviciu.   

La 18 februarie, demnitarul a fost atenționat printr-o scrisoare după ce Moldova Curată a scris că Dorian Tașcă nu a fost sancționat. Deși șeful Oficiului Teritorial al Cancelariei de Stat Hânceşti a invocat în apărarea sa că deține o funcție de demnitate publică și că demnitarul își exercită încontinuu mandatul, superiorii i-au explicat că timpul de muncă, inclusiv durata lucrată peste normă, este reglementată de legislația muncii.

Menționăm că exercitarea funcției de demnitate publică se bazează pe principiile legalității, liberului consimțământ, transparenței, exemplului personal, responsabilității si al loialității(art.4 al Legii prenotate). În această ordine de idei,  sânteți atenționat  asupra folosirii adecvate a mijlocului de transport al Guvernului doar în scopul exercitării mandatului și pe durata timpului de muncă, în condițiile Legii menționate asupra”, se arată în scrisoarea adresată lui Dorian Tașcă.

La rândul său, șeful Oficiului Teritorial al Cancelariei de Stat Hânceşti recunoaște că merita să fie avertizat. „Nu voi contesta această decizie. Sunt de acord că o merit”, a spus el.

Potrivit reprezentanților Cancelariei de Stat, demnitarul ar putea fi sancționat în cazul în care va admite o abatere similară. 

Anastasia NaniPreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Arhiva

Cazul apartamentelor pentru rudele lui Oleg Melniciuc:...

Procuratura Anticorupție a sesizat Autoritatea Națională de Integritate (ANI) să verifice un posibil conflict de interese în privința președintelui Judecătoriei sectorului Râșcani, Oleg Melniciuc. Sesizarea vizează modul în care mama și soacra lui Oleg Melniciuc au cumpărat apartamente la preț redus în blocul de pe strada Hristo Botev din Chișinău, destinat angajaților Judecătoriei Râșcani și celor ai Curții Constituționale. În prezent, Oleg Melniciuc este vicepreședinte al Judecătoriei municipiului Chișinău, ales la 29 noiembrie 2016, în legătură cu reorganizarea instanțelor judecătorești din țară.

01 februarie 2017
663
Arhiva

Președintele CSM face precizări referitor la salariul s...

După ce Moldova Curată a publicat un articol în care s-a anunțat, în baza datelor din declarația de avere, că președintele Consiliului Superior al Magistraturii Victor Micu a ridicat în anul 2017 un salariu lunar de 34 de mii de lei, cel vizat a făcut o precizare.

05 aprilie 2018
616
Arhiva

Este inacceptabil ca membrii CNI să aibă aceleași salar...

În Parlament, cu titlu de iniţiativă legislativă a unui deputat, a fost înregistrat un proiect de lege privind modificarea şi completarea unor acte legislative, care vizează activitatea Comisiei Naţionale de Integritate (proiectul nr. 441 din 06.11.2013).

21 februarie 2014
679
Arhiva

Guvernul Gaburici: Miniştri noi cu trecut bogat

Chiril Gaburici, Stephane Bride şi Oleg Balan sunt nume noi în politică. Primii doi: actualul premier şi ministrul Economiei au gestionat afaceri prospere, iar ministrul Afacerilor Interne a venit în Executiv de la conducerea Academiei de Administrare Publică.

02 martie 2015
1107
Arhiva

Profil candidat: Inga Grigoriu

Integritatea în activitatea politică

19 ianuarie 2019
730
Arhiva

Profil candidat:Ludmila Guzun

Integritatea în activitatea politică

03 februarie 2019
1368