Demnitar atenționat pentru că a urcat băut la volanul mașinii de serviciu în noaptea de Crăciun

Arhiva 26 martie 2015 518
Dorian Tașcă a fost tras pe dreapta în noaptea de Crăciun

Dorian Taşcă, şeful Oficiului Teritorial al Cancelariei de Stat Hânceşti, care a fost tras pe dreapta de inspectorii de patrulare în noaptea de Crăciun şi care a recunoscut că a băut două pahare de vin înainte de a urca  la volanul maşinii de serviciu, a fost... atenționat. Măsura a fost luată la două zile după ce Moldova Curată a relatat despre acest caz.Dorian Taşcă a fost oprit la 7 ianuarie 2015 în centrul oraşului Hânceşti în cadrul operaţiunii „Zero grade”. Şeful Oficiului Teritorial al Cancelariei de Stat Hânceşti care se afla la volanul maşinii de serviciu cu numere guvernamentale – RM G 106, a recunoscut atunci că a băut. „Am consumat două pahare de vin cu ocazia Crăciunului. Recunosc public”, le-a spus Dorian Taşcă jurnaliştilor prezenţi la desfăşurarea operaţiunii. Acesta nu a fost însă amendat de oameni legii pentru că nu a depăşit limita admisibilă. Totuşi, surprins de camerele de filmare ale mai multor posturi de televiziune, el a ajuns în vizorul şefilor săi care au iniţiat o anchetă de serviciu.   

La 18 februarie, demnitarul a fost atenționat printr-o scrisoare după ce Moldova Curată a scris că Dorian Tașcă nu a fost sancționat. Deși șeful Oficiului Teritorial al Cancelariei de Stat Hânceşti a invocat în apărarea sa că deține o funcție de demnitate publică și că demnitarul își exercită încontinuu mandatul, superiorii i-au explicat că timpul de muncă, inclusiv durata lucrată peste normă, este reglementată de legislația muncii.

Menționăm că exercitarea funcției de demnitate publică se bazează pe principiile legalității, liberului consimțământ, transparenței, exemplului personal, responsabilității si al loialității(art.4 al Legii prenotate). În această ordine de idei,  sânteți atenționat  asupra folosirii adecvate a mijlocului de transport al Guvernului doar în scopul exercitării mandatului și pe durata timpului de muncă, în condițiile Legii menționate asupra”, se arată în scrisoarea adresată lui Dorian Tașcă.

La rândul său, șeful Oficiului Teritorial al Cancelariei de Stat Hânceşti recunoaște că merita să fie avertizat. „Nu voi contesta această decizie. Sunt de acord că o merit”, a spus el.

Potrivit reprezentanților Cancelariei de Stat, demnitarul ar putea fi sancționat în cazul în care va admite o abatere similară. 

Anastasia NaniPreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Arhiva

A cărat ciment cu maşina de serviciu, dar a scăpat de a...

Valeriu Didencu, secretarul Consiliului Municipal Chişinău, surprins cu maşina de serviciu la un depozit al unui centru comercial, de unde a cumpărat ciment, a scăpat de amendă. Reprezentanţii Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) invocă expirarea termenului de prescripţie pentru aplicarea sancţiunii. Experţii constată că ofiţerii CNA aduc acest argument în favoarea lor aproape în toate cazurile de acest fel şi sunt de părerea că angajaţii acestei structuri nu au voinţa să meargă până la capăt.

20 februarie 2015
450
Arhiva

Dezbatere publică: „Instrumente de contracarare a actel...

Asociaţia Presei Independente (API) şi portalul web www.moldovacurata.md  Vă invită la masa rotundă „Instrumente de contracarare a actelor de corupţie: între aprecieri şi contestări”. Evenimentul va avea loc miercuri, 18 februarie 2015, cu începere de la ora 11:00, în "Sala mare" a Hotelului Jolly Alon (mun. Chişinău, str. Maria Cebotari 37).

18 februarie 2015
454
Arhiva

Pirkka Tapiola: „Vrem paşi concreţi care ar asigura dep...

Şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova a declarat în cadrul interviului acordat portalului Moldova Curată că UE îşi doreşte să vadă acţiuni concrete care ar asigura independenţa Procuraturii Generale. Pirkka Tapiola a venit cu această precizare în contextul în care, potrivit lui, începând cu cea de-a doua jumătate a anului 2014, implementarea Strategiei privind reformarea sectorului Justiţiei s-a încetinit considerabil.

25 februarie 2015
419
Arhiva

БЫВШИЙ ОФИЦЕР КГБ И ДВА АГРОНОМА БУДУТ СОСТЯЗАТЬСЯ ЗА Г...

От округа № 17 коммуны Чок-Майдан муниципия Комрат за место депутата в Народном собрании Гагаузии (НСГ) борются трое претендентов, выступающих как независимые кандидаты, хотя ранее все были связаны с теми или иными политическими формированиями. При этом двое из них носят ту же фамилию, но не состоят в родстве.

08 noiembrie 2016
570