Demnitar atenționat pentru că a urcat băut la volanul mașinii de serviciu în noaptea de Crăciun

Arhiva 26 martie 2015 1258
Dorian Tașcă a fost tras pe dreapta în noaptea de Crăciun

Dorian Taşcă, şeful Oficiului Teritorial al Cancelariei de Stat Hânceşti, care a fost tras pe dreapta de inspectorii de patrulare în noaptea de Crăciun şi care a recunoscut că a băut două pahare de vin înainte de a urca  la volanul maşinii de serviciu, a fost... atenționat. Măsura a fost luată la două zile după ce Moldova Curată a relatat despre acest caz.



Dorian Taşcă a fost oprit la 7 ianuarie 2015 în centrul oraşului Hânceşti în cadrul operaţiunii „Zero grade”. Şeful Oficiului Teritorial al Cancelariei de Stat Hânceşti care se afla la volanul maşinii de serviciu cu numere guvernamentale – RM G 106, a recunoscut atunci că a băut. „Am consumat două pahare de vin cu ocazia Crăciunului. Recunosc public”, le-a spus Dorian Taşcă jurnaliştilor prezenţi la desfăşurarea operaţiunii. Acesta nu a fost însă amendat de oameni legii pentru că nu a depăşit limita admisibilă. Totuşi, surprins de camerele de filmare ale mai multor posturi de televiziune, el a ajuns în vizorul şefilor săi care au iniţiat o anchetă de serviciu.   

La 18 februarie, demnitarul a fost atenționat printr-o scrisoare după ce Moldova Curată a scris că Dorian Tașcă nu a fost sancționat. Deși șeful Oficiului Teritorial al Cancelariei de Stat Hânceşti a invocat în apărarea sa că deține o funcție de demnitate publică și că demnitarul își exercită încontinuu mandatul, superiorii i-au explicat că timpul de muncă, inclusiv durata lucrată peste normă, este reglementată de legislația muncii.

Menționăm că exercitarea funcției de demnitate publică se bazează pe principiile legalității, liberului consimțământ, transparenței, exemplului personal, responsabilității si al loialității(art.4 al Legii prenotate). În această ordine de idei,  sânteți atenționat  asupra folosirii adecvate a mijlocului de transport al Guvernului doar în scopul exercitării mandatului și pe durata timpului de muncă, în condițiile Legii menționate asupra”, se arată în scrisoarea adresată lui Dorian Tașcă.

La rândul său, șeful Oficiului Teritorial al Cancelariei de Stat Hânceşti recunoaște că merita să fie avertizat. „Nu voi contesta această decizie. Sunt de acord că o merit”, a spus el.

Potrivit reprezentanților Cancelariei de Stat, demnitarul ar putea fi sancționat în cazul în care va admite o abatere similară. 

Anastasia Nani



Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Arhiva

Membrii CNI despre averile lor verificate de deputaţi:...

Toţi cei cinci membri ai Comisiei Naţionale de Integritate (CNI) deţin bunuri nedeclarate, se arată într-un raport al unei comisiei parlamentare speciale, mandatată să verifice declaraţiile cu privire la venituri şi proprietate ale acestora. La rândul lor, membrii CNI au declarat pentru portalul „Moldova Curată” că la mijloc este doar o eroare şi că anterior au oferit deputaţilor explicaţii privind conturile bancare sau maşinile nedeclarate, care ar figura pe numele lor.

09 octombrie 2014
847
Arhiva

Candidat: Vitalie Onişciuc, PDM

Integritatea în activitatea politică

08 octombrie 2019
1891
Arhiva

ANI nu se va mai autosesiza din materialele de presă re...

Autoritatea Naţională de Integritate  (ANI), structură care se va forma în locul actualei Comisii Naţionale de Integritate, nu se va mai putea autosesiza din materialele de presă în privinţa persoanelor cu funcţii publice. Cel puţin asta reiese din pachetul de legi intrat în vigoare la 1 august. Până acum, CNI era obligată să iniţieze controale în baza petiţiilor primite, dar şi în baza materialelor publicate în presă. Din noua lege însă este exclus termenul „mass-media”, fiind introdusă expresia „informaţii publice”. Unii experţi sunt de părere că această formulare va permite interpretarea legii şi, respectiv, eschivarea de la iniţierea unor controale. Astfel, va rămâne la discreţia inspectorilor de integritate să stabilească caracterul public al informaţiei.

03 august 2016
937
Arhiva

INTERVIU: Un magistrat corupt este într-un profund conf...

Calitatea actului justiției este primul factor care poate determina sistemul judecătoresc să-și recâștige încrederea publicului, spune Arina Corsei Vultureanu, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 3 București. Aflată într-o vizită la Chișinău la o activitate a comunității Liderilor pentru Justiție, ea a acordat un interviu portalului Moldova Curată.

27 mai 2019
2519
Arhiva

Profil candidat: Constantin Botnari

Integritatea în activitatea politică

19 ianuarie 2019
1744
Arhiva

Ialoveni:"Colaborarea" dintre Primărie şi ginerele prim...

Primăria oraşului Ialoveni continuă să încheie cu ginerele primarului contracte de achiziţie a pâinii pentru grădiniţele din localitate, chiar dacă Comisia Naţională de Integritate (CNI) a constatat conflict de interese la încheierea primului contract. Primarul Gheorghe Caracuian se judecă acum cu CNI.

19 martie 2015
959