Din Avdarma vor să ajungă în Adunarea Populară din Găgăuzia doi candidați: o directoare de liceu și un pădurar

Alegeri in AP din UTAG 24 octombrie 2016 890
Elena Caramit în cadrul unei competiții sportive din localitate

La 20 noiembrie curent, voturile celor peste două mii de alegători din satul Avdarma (circumscripția nr. 11) din raionul Comrat vor fi împărțite între pădurarul Ivan Trandafilov și directoarea de liceu Elena Caramit. La alegerile în Adunarea Populară de la Comrat, Trandafilov este înaintat de socialiști, în timp ce Caramit s-a înscris în cursa electorală în calitate de candidat independent.Candidata Caramit deține doar funcții de conducere

Ivan Trandafilov

Elena Caramit, directoarea Liceului Teoretic “Dmitri Celenghir” din localitate, are 41 de ani și conduce și clubul de tenis ”Avdarma”. Anul trecut ea a candidat și la locale, tot ca independent. Acum, Elena Caramit este consilier local în Avdarma. Deși de doi ani este președinta clubului de tenis din localitate, ea nu indică în declarația de avere depusă la Comisia Electorală Centrală din Comrat că ar avea vreun onorariu din această poziție, iar pentru Moldova Curată a declarat că nu este remunerată pentru funcția de președintă.

În actul depus la CEC din Găgăuzia, Elena Caramit declară că în anul 2015 a obținut un venit de la locul de muncă de bază de peste 93 de mii de lei, iar din activitatea prin cumul – circa 29 de mii de lei, fără a indica unde mai activează. Pentru Moldova Curată, candidata a precizat că acest venit l-a obținut în calitatea de fondatoare a Organizației neguvernamentale ”Cunoștințe, Studii, Educație”. Pentru participarea la ședințele consiliului local, Elena Caramit a ridicat indemnizații de peste 2800 de lei.

Candidata mai menționează în declarația de avere o casă de locuit și un teren agricol în satul Avdarma. Soțul său este titularul unui microbus de model Ford Tranzit.

Din pădure în Legislativ

Ivan Trandafilov (60 de ani) este al doilea candidat care pretinde la funcția de deputat din partea satului Avdarma. Mecanic de profesie, în prezent Trandafilov este pădurar, fiind angajatul Întreprinderii de Stat pentru Silvicultură Comrat. Este înscris în lista electorală pe listele Partidului Socialiștilor. El declară că majoritatea deputaților din Adunarea Populară de la Comrat au ajuns acolo doar pentru a-și apăra și promova propriile afaceri și că, odată veniți în Legislativ, au uitat de cei care i-au ales. ”Eu nu am afaceri, sunt pădurar. Venitul meu este doar din salariu. De aceea, când ajung acolo, mă voi gândi la popor”, a menționat Trandafilor.

Într-adevăr, potrivit Camerei Înregistrării de Stat, pe numele acestuia nu este înregistrată nici o firmă. Socialistul declară că în perioada anilor 2014-2015 a obținut din salariu un venit total de 60 de mii de lei, ceea ce ar însemna peste 1400 de lei lunar.

Trandafilov indică faptul că deține o casă de locuit în satul Avdarma, dar și două terenuri agricole, aflate tot în această localitate. El este proprietarul unui autoturism scump, un BMW Seria 5, și al unui Ford Sierra. Pădurarul a explicat că autoturismele datează din anii 90.

Ivan Trandafilor nu este singurul pădurar care vrea să devină deputat. În anul 2012, din partea satului Avdarma a candidat un coleg de-al său, pădurarul Ivan Carainani, propus de către comuniști. Acesta însă a pierdut bătălia în fața contracandidatului său, Alexandr Dinjos, care este medic veterinar și directorul Gospodăriei Țărănești “Asmut aaci”.

Acum în această localitate sunt înregistrați circa două mii de alegători care vor decide la 20 noiembrie cine îi va reprezenta în Legislativul de la Comrat.

În satul Avdarma, circa 95 la sută dintre locuitori sunt de etnie găgăuză, fiid urmați de ruși și ucraineni.

Menționăm că potrivit Legii privind statutul juridic special al Găgăuziei (Gagauz-Yeri) în componența acesteia intră localităţile în care găgăuzii constituie mai mult de 50 procente din populaţie. Includerea localităţilor în componenţa Găgăuziei are loc în baza rezultatelor referendumului local, efectuat în fiecare localitate.

Lilia ZahariaPreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Alegeri in AP din UTAG

Un deputat, o funcționară și o profesoară candidează în...

Trei candidați s-au înscris în cursa pentru un mandat de deputat în Adunarea Populară a Găgăuziei (APG) în circumscripția nr 32, Cotovscoe. La fel ca și în celelalte regiuni, majoritatea candidaților nu reprezintă partide politice, venind în fața alegătorilor ca independenți. Asta deși, indirect, sunt sau au fost susținuți de entități politice.

15 noiembrie 2016
997
Alegeri in AP din UTAG

Un deputat transfug, un om de afaceri cu contracte de m...

În circumscripția nr. 5 din or. Ciadîr-Lunga, pentru un mandat de deputat în Adunarea Populară a Găgăuziei (APG) candidează șase persoane, toți bărbați. Oleg Caicî, cel care este în prezent deputat din partea acestei circumscripții, candidează ca independent, după ce a părăsit PCRM-ul, pe listele căruia a ajuns deputat, iar ulterior, a aderat la PDM. Principalii săi concurenți par să fie un reprezentant al PSRM și un om de afaceri local, care candidează independent și care a câștigat în ultimii ani contracte de milioane cu instituțiile statului R. Moldova.

31 octombrie 2016
980
Alegeri in AP din UTAG

Un fost primar, ofițer în rezervă, și un antreprenor ag...

La Gaidar, raionul Ceadîr-Lunga, o localitate cu aproximativ 5 mii de oameni, pentru un loc în Adunarea Populară a autonomiei găgăuze candidează două persoane: Gheorghii Uzun și Nicolai Uzun. Ambii s-au născut în acest sat și candidează pentru prima dată. În prezent, localitatea, adică circumscripția 22, este reprezentată în APG de sora unuia dintre candidați, Zinaida Popaz, care nu mai vrea să participe la alegeri. Gheorghii Uzun este ofițer de poliție în rezervă, iar Nicolai Uzun este antreprenor cu afacere în domeniul agricol.

04 noiembrie 2016
982
Alegeri in AP din UTAG

Candidații în Adunarea Populară de la Comrat promit loc...

Până în prezent, la Comisia Electorală Centrală Permanentă de la Comrat, din circumscripția Chiriet-Lunga (nr. 25) s-au înregistrat cinci candidați la funcția de deputat în Adunarea Populară a autonomiei găgăuze. Alegerile în autonomie vor avea loc la 20 noiembrie curent. Pretendenții la poziția de deputat sunt: Ivan Burgudji, Ecaterina Novalicî, Gheorghii Chiurcicu, Dmitrii Drumi și Mihail Jelezoglo. Toți sunt originari din această localitate și le promit alegătorilor că vor rezolva problema aprovizionării cu apă.

17 octombrie 2016
934
Alegeri in AP din UTAG

Doi candidați la Beșghioz: un deputat și un director de...

Voturile locuitorilor satului Beșghioz, raionului Ceadîr-Lunga, sunt revendicate de către doi candidați din această circumscripție, nr. 14. Pentru scrutinul din 20 noiembrie aici candidează două persoane: actualul deputat Ivan Caraja, care speră să mai obțină un mandat, și oponentul său, Gheorghii Efteni.

17 noiembrie 2016
1375
Alegeri in AP din UTAG

Democratul cu afacere și casă de la părinți vrea al tr...

Vladimir Cîssa, deputat în APG, vrea să obțină al treilea mandat și este singurul candidat în circumscripția electorală a satului Bugeac. Dacă în celelalte scrutine a candidat independent, la alegerile din 20 noiembrie îl găsim de partea democraților. Deși în acte deține doar un apartament, în prezent democratul locuiește cu familia într-o casă scumpă, situată în inima orașului Comrat.

27 octombrie 2016
874