Din Avdarma vor să ajungă în Adunarea Populară din Găgăuzia doi candidați: o directoare de liceu și un pădurar

Alegeri în Adunarea UTAG 24 octombrie 2016 161
Elena Caramit în cadrul unei competiții sportive din localitate

La 20 noiembrie curent, voturile celor peste două mii de alegători din satul Avdarma (circumscripția nr. 11) din raionul Comrat vor fi împărțite între pădurarul Ivan Trandafilov și directoarea de liceu Elena Caramit. La alegerile în Adunarea Populară de la Comrat, Trandafilov este înaintat de socialiști, în timp ce Caramit s-a înscris în cursa electorală în calitate de candidat independent.Candidata Caramit deține doar funcții de conducere

Ivan Trandafilov

Elena Caramit, directoarea Liceului Teoretic “Dmitri Celenghir” din localitate, are 41 de ani și conduce și clubul de tenis ”Avdarma”. Anul trecut ea a candidat și la locale, tot ca independent. Acum, Elena Caramit este consilier local în Avdarma. Deși de doi ani este președinta clubului de tenis din localitate, ea nu indică în declarația de avere depusă la Comisia Electorală Centrală din Comrat că ar avea vreun onorariu din această poziție, iar pentru Moldova Curată a declarat că nu este remunerată pentru funcția de președintă.

În actul depus la CEC din Găgăuzia, Elena Caramit declară că în anul 2015 a obținut un venit de la locul de muncă de bază de peste 93 de mii de lei, iar din activitatea prin cumul – circa 29 de mii de lei, fără a indica unde mai activează. Pentru Moldova Curată, candidata a precizat că acest venit l-a obținut în calitatea de fondatoare a Organizației neguvernamentale ”Cunoștințe, Studii, Educație”. Pentru participarea la ședințele consiliului local, Elena Caramit a ridicat indemnizații de peste 2800 de lei.

Candidata mai menționează în declarația de avere o casă de locuit și un teren agricol în satul Avdarma. Soțul său este titularul unui microbus de model Ford Tranzit.

Din pădure în Legislativ

Ivan Trandafilov (60 de ani) este al doilea candidat care pretinde la funcția de deputat din partea satului Avdarma. Mecanic de profesie, în prezent Trandafilov este pădurar, fiind angajatul Întreprinderii de Stat pentru Silvicultură Comrat. Este înscris în lista electorală pe listele Partidului Socialiștilor. El declară că majoritatea deputaților din Adunarea Populară de la Comrat au ajuns acolo doar pentru a-și apăra și promova propriile afaceri și că, odată veniți în Legislativ, au uitat de cei care i-au ales. ”Eu nu am afaceri, sunt pădurar. Venitul meu este doar din salariu. De aceea, când ajung acolo, mă voi gândi la popor”, a menționat Trandafilor.

Într-adevăr, potrivit Camerei Înregistrării de Stat, pe numele acestuia nu este înregistrată nici o firmă. Socialistul declară că în perioada anilor 2014-2015 a obținut din salariu un venit total de 60 de mii de lei, ceea ce ar însemna peste 1400 de lei lunar.

Trandafilov indică faptul că deține o casă de locuit în satul Avdarma, dar și două terenuri agricole, aflate tot în această localitate. El este proprietarul unui autoturism scump, un BMW Seria 5, și al unui Ford Sierra. Pădurarul a explicat că autoturismele datează din anii 90.

Ivan Trandafilor nu este singurul pădurar care vrea să devină deputat. În anul 2012, din partea satului Avdarma a candidat un coleg de-al său, pădurarul Ivan Carainani, propus de către comuniști. Acesta însă a pierdut bătălia în fața contracandidatului său, Alexandr Dinjos, care este medic veterinar și directorul Gospodăriei Țărănești “Asmut aaci”.

Acum în această localitate sunt înregistrați circa două mii de alegători care vor decide la 20 noiembrie cine îi va reprezenta în Legislativul de la Comrat.

În satul Avdarma, circa 95 la sută dintre locuitori sunt de etnie găgăuză, fiid urmați de ruși și ucraineni.

Menționăm că potrivit Legii privind statutul juridic special al Găgăuziei (Gagauz-Yeri) în componența acesteia intră localităţile în care găgăuzii constituie mai mult de 50 procente din populaţie. Includerea localităţilor în componenţa Găgăuziei are loc în baza rezultatelor referendumului local, efectuat în fiecare localitate.

Lilia ZahariaPreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Alegeri în Adunarea UTAG

Un fost ofițer KGB și doi specialiști în agricultură as...

În circumscripția nr. 17 din comuna Cioc-Maidan, localitate din mun. Comrat, pentru un mandat de deputat în Adunarea Populară a Găgăuziei (APG) candidează trei persoane, dintre care două au același nume de familie, nefiind însă rude. Toți se declară candidați independenți, deși anterior au cochetat cu anumite formațiuni politice.

26 octombrie 2016
163
Alegeri în Adunarea UTAG

Circumscripția nr 27: Cinci independenți și doi candida...

În circumscripția nr. 27 din Congaz s-au înscris 7 candidați în cursa pentru un singur fotoliu de deputat în Adunarea Populară a Găgăuziei, la scrutinul din 20 noiembrie 2016. Cinci dintre ei sunt candidați independenți, iar alți doi, susținuți de Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) și respectiv, Partidul „Nostru”.

08 noiembrie 2016
174
Alegeri în Adunarea UTAG

În primul tur al alegerilor din Găgăuzia au fost aleşi...

Jumătate din deputaţii Adunării Populare a autonomiei găgăuze au fost aleşi din primul tur. La alegerile de duminică, 20 noiembrie, ei au acumulat mai mult de 50 la sută din voturile alegătorilor din circumscripţiile în care au candidat. Din cele 35 de mandate, 17 au fost adjudecate, pentru restul de 18 locuri în legislativul local lupta va continua în al doilea tur, care va avea loc la 4 decembrie 2016. În total, la scrutin s-au înscris 126 de candidaţi.

21 noiembrie 2016
204
Alegeri în Adunarea UTAG

Candidați cu afaceri, dar cu venituri mici, la Chirsova

Până la momentul actual, în cursa pentru fotoliul de deputat în autonomia găgăuză, legislatura a șasea, din partea circumscripţiei Chirsova, nr. 26, s-au înscris cinci candidaţi: Stepan Sarioglo, felcer-narcolog la Policlinica din Comrat, Constantin Fucidji, om de afaceri, Vasilii Neicovcen, manager vânzări, Stepan Piron, economist, şi Victor Radov, inginer-electrician în cadrul companiei Union Fenosa. Unii dintre ei dețin afaceri, dar în calitate de venituri indică doar câteva mii de lei din salarii.

21 octombrie 2016
175
Alegeri în Adunarea UTAG

De la Cișmichioi aspiră la funcția de deputat în APG do...

Toți candidații din circumscripția electorală nr. 16 Cișmichioi sunt bărbați. Omul de afaceri Leonid Chiosia este propus de către Partidul Nostru, iar Partidul Socialiștilor îl sprijină pe Mihail Berber. Iar al treilea candidat, Vitalii Caraghiorghi candidează independent, deși la ultimele alegeri, din anul 2012, îi reprezenta pe liberal-democrați.

20 octombrie 2016
175
Alegeri în Adunarea UTAG

Fiul Președintelui Adunării Populare a Găgăuziei și un...

Trei candidați au fost înregistrați la Ferapontievca: Leonid Constantinov, fiul președintelui Adunării Populare a Găgăuziei – Dmitri Constantinov, Vitalii Cebanu, un prosper om de afaceri, care a figurat în unul dintre dosarele privind scoaterea banilor din Banca de Economii, și Elena Marcenco, asistentă medicală propusă de Partidul Socialiștilor.

28 octombrie 2016
184