Din Avdarma vor să ajungă în Adunarea Populară din Găgăuzia doi candidați: o directoare de liceu și un pădurar

Alegeri in AP din UTAG 24 octombrie 2016 946
Elena Caramit în cadrul unei competiții sportive din localitate

La 20 noiembrie curent, voturile celor peste două mii de alegători din satul Avdarma (circumscripția nr. 11) din raionul Comrat vor fi împărțite între pădurarul Ivan Trandafilov și directoarea de liceu Elena Caramit. La alegerile în Adunarea Populară de la Comrat, Trandafilov este înaintat de socialiști, în timp ce Caramit s-a înscris în cursa electorală în calitate de candidat independent.Candidata Caramit deține doar funcții de conducere

Ivan Trandafilov

Elena Caramit, directoarea Liceului Teoretic “Dmitri Celenghir” din localitate, are 41 de ani și conduce și clubul de tenis ”Avdarma”. Anul trecut ea a candidat și la locale, tot ca independent. Acum, Elena Caramit este consilier local în Avdarma. Deși de doi ani este președinta clubului de tenis din localitate, ea nu indică în declarația de avere depusă la Comisia Electorală Centrală din Comrat că ar avea vreun onorariu din această poziție, iar pentru Moldova Curată a declarat că nu este remunerată pentru funcția de președintă.

În actul depus la CEC din Găgăuzia, Elena Caramit declară că în anul 2015 a obținut un venit de la locul de muncă de bază de peste 93 de mii de lei, iar din activitatea prin cumul – circa 29 de mii de lei, fără a indica unde mai activează. Pentru Moldova Curată, candidata a precizat că acest venit l-a obținut în calitatea de fondatoare a Organizației neguvernamentale ”Cunoștințe, Studii, Educație”. Pentru participarea la ședințele consiliului local, Elena Caramit a ridicat indemnizații de peste 2800 de lei.

Candidata mai menționează în declarația de avere o casă de locuit și un teren agricol în satul Avdarma. Soțul său este titularul unui microbus de model Ford Tranzit.

Din pădure în Legislativ

Ivan Trandafilov (60 de ani) este al doilea candidat care pretinde la funcția de deputat din partea satului Avdarma. Mecanic de profesie, în prezent Trandafilov este pădurar, fiind angajatul Întreprinderii de Stat pentru Silvicultură Comrat. Este înscris în lista electorală pe listele Partidului Socialiștilor. El declară că majoritatea deputaților din Adunarea Populară de la Comrat au ajuns acolo doar pentru a-și apăra și promova propriile afaceri și că, odată veniți în Legislativ, au uitat de cei care i-au ales. ”Eu nu am afaceri, sunt pădurar. Venitul meu este doar din salariu. De aceea, când ajung acolo, mă voi gândi la popor”, a menționat Trandafilor.

Într-adevăr, potrivit Camerei Înregistrării de Stat, pe numele acestuia nu este înregistrată nici o firmă. Socialistul declară că în perioada anilor 2014-2015 a obținut din salariu un venit total de 60 de mii de lei, ceea ce ar însemna peste 1400 de lei lunar.

Trandafilov indică faptul că deține o casă de locuit în satul Avdarma, dar și două terenuri agricole, aflate tot în această localitate. El este proprietarul unui autoturism scump, un BMW Seria 5, și al unui Ford Sierra. Pădurarul a explicat că autoturismele datează din anii 90.

Ivan Trandafilor nu este singurul pădurar care vrea să devină deputat. În anul 2012, din partea satului Avdarma a candidat un coleg de-al său, pădurarul Ivan Carainani, propus de către comuniști. Acesta însă a pierdut bătălia în fața contracandidatului său, Alexandr Dinjos, care este medic veterinar și directorul Gospodăriei Țărănești “Asmut aaci”.

Acum în această localitate sunt înregistrați circa două mii de alegători care vor decide la 20 noiembrie cine îi va reprezenta în Legislativul de la Comrat.

În satul Avdarma, circa 95 la sută dintre locuitori sunt de etnie găgăuză, fiid urmați de ruși și ucraineni.

Menționăm că potrivit Legii privind statutul juridic special al Găgăuziei (Gagauz-Yeri) în componența acesteia intră localităţile în care găgăuzii constituie mai mult de 50 procente din populaţie. Includerea localităţilor în componenţa Găgăuziei are loc în baza rezultatelor referendumului local, efectuat în fiecare localitate.

Lilia ZahariaPreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Alegeri in AP din UTAG

Candidați la funcția de deputat în APG: Un fost condamn...

În circumscripția nr. 13 din s. Beșalma, mun. Comrat, pentru un loc de deputat în Adunarea Populară a Găgăuziei (APG) candidează 3 persoane. Bogdan Simion, actualul deputat ales în această regiune, a renunțat între timp la PCRM și candidează ca independent. El va lupta pentru un nou mandat cu alți doi independenți, un contabil și un director de firmă.

08 noiembrie 2016
997
Alegeri in AP din UTAG

Circumscripția nr. 6 Ceadîr-Lunga: trei candidați indep...

În circumscripția nr. 6 din or. Ceadîr-Lunga pentru un loc în Adunarea Populară a Găgăuziei (APG) candidează 5 persoane. Gheorghe Leiciu, actualul deputat din această circumscripție, care candidează ca independent, are patru concurenți, dintre care doi propuși de partide, iar alți doi, independenți.

31 octombrie 2016
1147
Alegeri in AP din UTAG

Luptă strânsă în circumscripția nr. 2 din Comrat la scr...

Cinci candidaţi aspiră la funcţia de deputat din  partea circumscripţiei nr. 2 din Comrat. Printre aceştia, o prosperă femeie de afaceri, Svetlana Camilciu, directoare a întreprinderii „Ridiager SV” SRL, actualul deputat în APG, democratul Ivan Mardari, un expert în zootehnie, Constantin Zlatov, juristul Andrei Mihailov, care în prezent nu are un loc stabil de muncă, şi Gheorghi Cioban – profesor de chimie.

15 noiembrie 2016
1084
Alegeri in AP din UTAG

Candidați-novice au ajuns în turul doi al scrutinului d...

În circumscripția nr. 26 Chirsova, în turul doi al alegerilor pentru Adunarea Populară a autonomiei găgăuze doi candidați vor continua lupta pentru încrederea oamenilor: Stepan Sarioglo și Victor Radov. Potrivit procesului-verbal întocmit de Comisia Electorală de la Comrat, referitor la rezultatele scrutinului din 20 noiembrie, actualul deputat Sarioglo a adunat 817 voturi, iar socialistul Victor Radov - 504 voturi. În total, în această circumscripție, care are 4 509 alegători, au candidat 5 persoane. 

30 noiembrie 2016
1128
Alegeri in AP din UTAG

Pentru Etulia se bat doi antreprenori în agricultură: u...

Din partea satului Etulia, raionul Vulcăneşti (circumscripţia nr. 20) doi oameni de afaceri în domeniul agriculturii: un candidat socialist şi unul independent, își doresc fotoliul de deputat în Adunarea Populară din autonomia găgăuză. Deşi vrea să ajungă într-o funcţie publică, socialistul Afanasii Uzun nu vrea să vorbească despre veniturile sale.

12 noiembrie 2016
823
Alegeri in AP din UTAG

Mai mulți oameni de afaceri au trecut în turul doi și v...

La Ceadîr-Lunga, în circumscripția numărul 6, în turul doi al alegerilor pentru funcția de deputat în Adunarea Populară a Găgăuziei, unul dintre cei doi candidați care au trecut în turul al doilea este Serghei Goncear, un om de afaceri înaintat de Partidul Socialiștilor. În primul tur, el s-a clasat pe locul doi, cu 523 de voturi, iar cele mai multe voturi – 981, le-a acumulat candidatul Gheorghii Leiciu.

02 decembrie 2016
1902