Donciu și-a făcut publică în sfârșit averea

Avere la vedere 16 mai 2013 519

Președintele Comisiei Naționale de Integritate (CNI), Anatolie Donciu, autoritatea care verifică declarațiile de avere și de interese ale demnitarilor, și-a plasat în sfârșit propriile declarații de avere și de proprietate pe site-ul instituției pe care o conduce.Astfel, potrivit documentelor plasate pe www.cni.md, Donciu a obținut împreună cu soția în anul trecut aproape jumătate de milion de lei, sau peste 470 de mii de lei.

Cea mai mare parte a banilor a venit din pensia, onorariile și indemnizațiile în mărime de 200 200 de lei. Totodată, acesta a ridicat un salariu de 108 mii de lei de la Uniunea Avocaților din R. Moldova și o retribuție de 65 439 de lei de la Universitatea de Studii Europene de la Chișinău. Venituri mai mici i-au adus colaborările cu Institutul Național de Justiție – 14 973 de lei, și cu Institutul de Instruire Continuă al Ministerului Educației – 1 800 de lei. În calitatea sa de președinte al CNI, Donciu a ridicat în anul trecut 12 018 lei. Soția lui Donciu a adus acasă un venit de 67 700 de lei. 

Anatolie Donciu indică în declarații că deține un teren intravilan obținut în 2002, estimat la 480 de mii de lei, casa din centrul Chișinăului cu suprafața de 262 de m.p. pe care a înregistrat-o la Oficiul Cadastral pe 11 martie curent, fiind estimată la 1,8 milioane de lei, și un apartament cu suprafața locativă de 29,2 m.p., estimat la aproape 300 de mii de lei și primit donație în 2008. Acesta mai are un card cu 300 de euro deschis încă în 2002 și un depozit de 4 500 de lei deschis în anul trecut. Mașina pe care o deține este de marca „Mercedes E – 200” din 1995, dar procurat de dumnealui în 2003.

De menționat că declarațiile de avere și proprietate ale celorlalți membri ai CNI încă nu au fost făcute publice pe site-ul instituției.

C.V.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Avere la vedere

Maşinile de „nimic” ale magistraţilor

Unii judecători indică în declaraţiile de avere autoturisme a căror valoare nu depăşeşte zece mii de lei. În realitate, pe piaţa secundară, aceste maşini valorează câteva mii de euro. Experţii susţin că uneori, subiecţii declarării indică în acte preţuri mai mici ale bunurilor deţinute pentru ca oamenii să nu îşi dea seama că valoarea bunului achiziţionat le depăşeşte vădit venitul.

25 februarie 2015
652
Avere la vedere

Funcționară al cărei dosar a fost trimis de CNI la Proc...

”Mă ofer să fac voluntariat la Ungheni ca să explic pentru funcționarii publici cum trebuie să completeze corect declarațiile de venituri și proprietăți”, a spus Iulia Chirilov, specialist principal la Oficiul Teritorial Ungheni al Cancelariei de Stat, după ce Comisia Națională de Integritate (CNI) a decis să sesizeze Procuratura Generală pentru fals în declarația de avere. Iulia Chirilov nu a inclus în declarația de venituri și proprietăți pentru anul 2013 o serie de bunuri și conturi bancare. Ea susține că a făcut-o din neștiință și nu din rea-credință.

03 aprilie 2015
495
Avere la vedere

Averile noilor miniștri au fost făcute publice

Cel mai bogat dintre miniștrii intrați în Guvern la ultima remaniere, adică în decembrie 2017, este de departe Chiril Gaburici, fostul premier demisionat din cauză că jurnaliștii i-au descoperit diploma falsă de studii liceale. Din declarațiile de avere publicate de ANI se vede că doar Gaburici deține autoturisme scumpe, mai multe imobile și afaceri. Restul noilor miniștri au venituri și bunuri mai modeste.

21 februarie 2018
661
Avere la vedere

FUNCŢIONARI DE LUX

Chiar dacă salariile de funcţionari sunt mai mult decât modeste, mai mulţi foşti miniştri şi angajaţi ai Primăriei capitalei au reuşit să se pricopsească în ultimii ani cu case luxoase în unul dintre cele mai scumpe şi prestigioase cartiere locative ale capitalei.

10 mai 2013
585