Donciu și-a făcut publică în sfârșit averea

Avere la vedere 16 mai 2013 145

Președintele Comisiei Naționale de Integritate (CNI), Anatolie Donciu, autoritatea care verifică declarațiile de avere și de interese ale demnitarilor, și-a plasat în sfârșit propriile declarații de avere și de proprietate pe site-ul instituției pe care o conduce.Astfel, potrivit documentelor plasate pe www.cni.md, Donciu a obținut împreună cu soția în anul trecut aproape jumătate de milion de lei, sau peste 470 de mii de lei.

Cea mai mare parte a banilor a venit din pensia, onorariile și indemnizațiile în mărime de 200 200 de lei. Totodată, acesta a ridicat un salariu de 108 mii de lei de la Uniunea Avocaților din R. Moldova și o retribuție de 65 439 de lei de la Universitatea de Studii Europene de la Chișinău. Venituri mai mici i-au adus colaborările cu Institutul Național de Justiție – 14 973 de lei, și cu Institutul de Instruire Continuă al Ministerului Educației – 1 800 de lei. În calitatea sa de președinte al CNI, Donciu a ridicat în anul trecut 12 018 lei. Soția lui Donciu a adus acasă un venit de 67 700 de lei. 

Anatolie Donciu indică în declarații că deține un teren intravilan obținut în 2002, estimat la 480 de mii de lei, casa din centrul Chișinăului cu suprafața de 262 de m.p. pe care a înregistrat-o la Oficiul Cadastral pe 11 martie curent, fiind estimată la 1,8 milioane de lei, și un apartament cu suprafața locativă de 29,2 m.p., estimat la aproape 300 de mii de lei și primit donație în 2008. Acesta mai are un card cu 300 de euro deschis încă în 2002 și un depozit de 4 500 de lei deschis în anul trecut. Mașina pe care o deține este de marca „Mercedes E – 200” din 1995, dar procurat de dumnealui în 2003.

De menționat că declarațiile de avere și proprietate ale celorlalți membri ai CNI încă nu au fost făcute publice pe site-ul instituției.

C.V.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Avere la vedere

Grigore Petrenco, singurul candidat în actualele aleger...

Fostul deputat comunist, Grigore Petrenco, candidează în aceste alegeri având deschis un dosar penal pentru fals în declarația de avere. Acest lucru nu l-a împiedicat să fie acceptat de Comisia Electorală Centrală în calitate de candidat. Asta deoarece Codul Electoral prevede că doar cei care au condamnări definitive nestinse nu pot pretinde la funcția de deputat.

04 noiembrie 2014
139
Avere la vedere

Declarațiile de avere contradictorii depuse de fosta șe...

Actuala secretară de stat la Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI), Iulia Costin, a indicat în declarația de venituri pentru anul 2016 sume fabuloase care ar fi fost câștigate din funcția de directoare a Organizației pentru dezvoltarea sectorului întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), structură subordonată MEI. Iulia Costin a depus într-o singură zi două declarații de venituri, una la încheierea mandatului la ODIMM și alta la începerea mandatului la MEI. Din ele reiese că a avut la ODIMM salarii lunare de 46 și 63 de mii de lei. Chiar dacă funcționara spune că a făcut greșeli în declarație, ANI nu va verifica cifrele.

08 mai 2018
206
Avere la vedere

Veronica Herţa a pierdut procesul cu CNI

Șefa Direcției Finanțe a Primăriei municipiului Chișinău, Veronica Herța, a pierdut procesul împotriva Comisiei Naționale de Integritate, care a constatat că aceasta nu și-a declarat toată averea. CNI a stabilit că funcționara a omis din declarația de venituri și proprietăți mai multe terenuri agricole, construcții accesorii și conturi bancare.

29 martie 2016
157
Avere la vedere

Vicepreședintele CEC își ascunde averile

De doi ani încoace, vicepreședintele Comisiei Electorale Centrale, Ștefan Urâtu, „uită” să indice în declarația sa de avere o casă din Chișinău înregistrată pe numele soției sale.

14 iunie 2013
144
Avere la vedere

Noul ministru al Justiției, fondator în afaceri profita...

Noul ministru al Justiției, Vladimir Cebotari, (34 de ani) este unul dintre cei mai înstăriți membri ai Guvernului Streleț, deținând imobile, mașini și cote-părți în trei firme profitabile. Vladimir Cebotari a fost verificat de Comisia Națională pentru Integritate (CNI) acum jumătate de an, în urma unui material realizat de Moldova Curată, însă au fost găsite abateri nesemnificative de la regimul declarării veniturilor, astfel că dosarul a fost clasat.  

30 iulie 2015
159
Avere la vedere

Membrii CNI ar fi ascuns faptul că dețin mai multe mași...

Comisia parlamentară specială de control al declarațiilor cu privire la venituri și proprietate ale președintelui și membrilor Comisiei Naționale de Integritate (CNI) au constatat că membrii CNI nu au declarat mașini și bani de pe carduri bancare, scrie ziarulnational.md. Comisia a pregătiri un raport care urmează a fi prezentat la una dintre următoarele ședințe ale Legislativului.

04 octombrie 2014
144