În anul 2020 salariul de președinte al lui Igor Dodon a crescut cu o sută de mii de lei
Igor Dodon a indicat în declarația de avere și interese personale pentru anul 2020, disponibilă pe site-ul Autorității Naționale de Integritate (ANI), un venit salarial de 321 207 de lei, cu aproximativ 100 de mii de lei mai mult față de anul 2019. El nu a oferit o explicație a acestei creșteri, menționând doar că declarația conține toate datele despre venitul din anul trecut.
În declarația de avere și interese personale din anul 2019, Igor Dodon indica un venit salarial de circa 227 de mii de lei de la președinție, iar soția sa, Galina Dodon, circa 396 de mii de lei de la firma „Exclusiv Media” SRL.
În declarația de avere și interese personale pentru anul 2020, vedem că venitul salarial al lui Igor Dodon a crescut semnificativ, cu peste 100 de mii de lei și a fost de 321 de mii de lei. Întrebat de Moldova Curată cum explică această majorare, Igor Dodon a răspuns, prin intermediul Serviciului de presă al Partidului Socialiștilor, că „declarația despre venitul anual oferă toate datele necesare”.
În anul 2019, familia Dodon folosea mașinile donate Partidului Sociașitilor
Soții Dodon declară același bunuri ca și anul trecut – un teren intravilan și o casă de locuit de 422 de metri pătrați, situată în sectorul Buiucani al municipiului Chișinău, a cărei valoare indicată este de peste 2 milioane de lei.
Ca și în anii precedenți, soții Dodon nu declară nici un autoturism. La sfârșitul anului 2019, Moldova Curată relata într-un articol că familia prezidențială circula atunci cu câteva automobile care nu se regăseau, însă, în declarația de avere a lui Igor Dodon. Acestea au fost văzute de mai multe ori, în diferite perioade ale anului, oprind în fața casei sau intrând în curte. MoldovaCurata.md a constatat că două dintre mașini au fost donate Partidului Socialiștilor în 2016, în campania electorală prezidențială.
Lilia Zaharia
Acest articol apare cu suportul Fundației Soros Moldova. Fundația nu intervine în politica editorială a redacției.
Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.
Adaugă comentariu
Articole relaționate:
Doi membri ai Consiliului de Integritate, ”campioni la...
Din cei 7 membri ai Consiliului de Integritate, structură menită să supravegheze activitatea ANI, doi au lipsit de la cea mai mare parte a ședințelor. Conceput ca un organ de control extern asupra ANI, CI este format din reprezentanți ai societății civile și ai câtorva instituții de stat. Tatiana Pașcovschi, care reprezintă societatea civilă, și Victor Micu, delegat de Consiliul Superior al Magistraturii, sunt ”campioni” la absențe. Dacă ar fi fost respectată Legea privind ANI, ei demult ar fi trebuit revocați din această funcție.
ANI ascunde informațiile de interes public. A refuzat s...
Abia devenită funcțională după reformare, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) îngrădește accesul la informațiile de interes public. Portalul MoldovaCurata.md a solicitat numele și prenumele subiecților declarării veniturilor și intereselor personale care au cerut în instanță anularea actelor de constatare adoptate de fosta Comisie Națională de Integritate (CNI). În răspunsul oficial, președinta Rodica Antoci ne-a scris că informația solicitată ar conține date cu caracter personal. Unii experți critică decizia ANI și sunt de părere că instituția se transformă într-un paravan al corupților.
ANI nu verifică, deocamdată, eventualele incompatibilit...
Autoritatea Națională de Integritate (ANI) nu poate verifica deocamdată dacă fostul primar interimar Silvia Radu a gestionat, concomitent cu treburile primăriei Capitalei, și două întreprinderi ale sale înregistrate în Marea Britanie. Motivul - încă nu a angajat inspectorii de integritate. Despre asta se spune într-un răspuns al ANI dat Organizației Transparency International Moldova (TI), care a depus o sesizare. Ulterior, luni, 11 iunie, autoritatea a anunțat că a angajat primii 4 inspectori de integritate, care au trecut concursul.
Conflict la ANI. Poliția, chemată pentru a decide cine...
Zile tensionate la Autoritatea Națională de Integritate (ANI). Instituția încă nu este funcțională după reformare, însă președintele Anatolie Donciu și vicepreședintele Victor Strătilă au ajuns la ceartă, disputându-și dreptul de a conduce. După un conflict verbal izbucnit la 1 noiembrie, Victor Strătilă a chemat poliția, care l-a condus pe Anatolie Donciu afară din instituție. Strătilă susține că mandatul lui Donciu a expirat la 25 octombrie, iar al său mai este valabil până în luna februarie, de aceea consideră că el trebuie să conducă ANI.
Aici așteptăm comentariul tău!