În anul 2020 salariul de președinte al lui Igor Dodon a crescut cu o sută de mii de lei

Monitorizăm activitatea ANI 22 ianuarie 2021 1991
Igor Dodon Sursa: TV8.mdIgor Dodon a indicat în declarația de avere și interese personale pentru anul 2020, disponibilă pe site-ul Autorității Naționale de Integritate (ANI), un venit salarial de 321 207 de lei, cu aproximativ 100 de mii de lei mai mult față de anul 2019. El nu a oferit o explicație a acestei creșteri, menționând doar că declarația conține toate datele despre venitul din anul trecut.

În declarația de avere și interese personale din anul 2019, Igor Dodon indica un venit salarial de circa 227 de mii de lei de la președinție, iar soția sa, Galina Dodon, circa 396 de mii de lei de la firma „Exclusiv Media” SRL.

În declarația de avere și interese personale pentru anul 2020, vedem că venitul salarial al lui Igor Dodon a crescut semnificativ, cu peste 100 de mii de lei și a fost de 321 de mii de lei. Întrebat de Moldova Curată cum explică această majorare, Igor Dodon a răspuns, prin intermediul Serviciului de presă al Partidului Socialiștilor, că „declarația despre venitul anual oferă toate datele necesare”.

În anul 2019, familia Dodon folosea mașinile donate Partidului Sociașitilor

Soții Dodon declară același bunuri ca și anul trecut – un teren intravilan și o casă de locuit de 422 de metri pătrați, situată în sectorul Buiucani al municipiului Chișinău, a cărei valoare indicată este de peste 2 milioane de lei.

Ca și în anii precedenți, soții Dodon nu declară nici un autoturism. La sfârșitul anului 2019, Moldova Curată relata într-un articol că familia prezidențială circula atunci cu câteva automobile care nu se regăseau, însă, în declarația de avere a lui Igor Dodon. Acestea au fost văzute de mai multe ori, în diferite perioade ale anului, oprind în fața casei sau intrând în curte. MoldovaCurata.md a constatat că două dintre mașini au fost donate Partidului Socialiștilor în 2016, în campania electorală prezidențială.

Lilia Zaharia

Acest articol apare cu suportul Fundației Soros Moldova. Fundația nu intervine în politica editorială a redacției.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

2013-2018

Declarațiile de avere pentru anul 2015 vor fi publicate...

Primele 3000 de declarații de avere și de interese pentru anul 2015 vor fi publicate săptămâna aceasta pe portalul Comisiei Naționale de Integritate, promite administratorul firmei care a câștigat licitația pentru procesarea declarațiilor, Dorin Grițcan. Potrivit lui, primele vor fi publicate declarațiile a 1500 de demnitari și funcționari publici.

19 august 2016
443
2020

Un fost primar se judecă cu ANI, insistând că nu a fost...

O ploaie cu grindină i-a adus, pe lângă pierderi materiale, probleme cu inspectorii de integritate.

12 ianuarie 2020
2573
2019

ANI explică diferențele din certificatele de integritat...

După ce a fost criticată că a scris lucruri diferite în certificatele de integritate ale lui Ilan Șor și Victor Bogatico, ambii având câte o condamnare penală nedefinitivă, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) oferă o explicație, la solicitarea portalului Moldova Curată. ANI își declină orice responsabilitate și susține că nu a făcut decât să preia datele de la o altă instituție de stat și să le scrie în document.

28 ianuarie 2019
569
2021

Primarul de Ungheni riscă să-și piardă mandatul după ce...

ACTUALIZARE LA 14.01.2021: În rezultatul rămânerii definitive a actului de constatare, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a expediat Oficiului Teritorial Ungheni al Cancelariei de Stat o adresare în care a cerut declanșarea procedurii de ridicare a mandatului de primar al orașului Ungheni.

13 ianuarie 2021
1425