În anul 2020 salariul de președinte al lui Igor Dodon a crescut cu o sută de mii de lei

Monitorizăm activitatea ANI 22 ianuarie 2021 1326
Igor Dodon Sursa: TV8.mdIgor Dodon a indicat în declarația de avere și interese personale pentru anul 2020, disponibilă pe site-ul Autorității Naționale de Integritate (ANI), un venit salarial de 321 207 de lei, cu aproximativ 100 de mii de lei mai mult față de anul 2019. El nu a oferit o explicație a acestei creșteri, menționând doar că declarația conține toate datele despre venitul din anul trecut.

În declarația de avere și interese personale din anul 2019, Igor Dodon indica un venit salarial de circa 227 de mii de lei de la președinție, iar soția sa, Galina Dodon, circa 396 de mii de lei de la firma „Exclusiv Media” SRL.

În declarația de avere și interese personale pentru anul 2020, vedem că venitul salarial al lui Igor Dodon a crescut semnificativ, cu peste 100 de mii de lei și a fost de 321 de mii de lei. Întrebat de Moldova Curată cum explică această majorare, Igor Dodon a răspuns, prin intermediul Serviciului de presă al Partidului Socialiștilor, că „declarația despre venitul anual oferă toate datele necesare”.

În anul 2019, familia Dodon folosea mașinile donate Partidului Sociașitilor

Soții Dodon declară același bunuri ca și anul trecut – un teren intravilan și o casă de locuit de 422 de metri pătrați, situată în sectorul Buiucani al municipiului Chișinău, a cărei valoare indicată este de peste 2 milioane de lei.

Ca și în anii precedenți, soții Dodon nu declară nici un autoturism. La sfârșitul anului 2019, Moldova Curată relata într-un articol că familia prezidențială circula atunci cu câteva automobile care nu se regăseau, însă, în declarația de avere a lui Igor Dodon. Acestea au fost văzute de mai multe ori, în diferite perioade ale anului, oprind în fața casei sau intrând în curte. MoldovaCurata.md a constatat că două dintre mașini au fost donate Partidului Socialiștilor în 2016, în campania electorală prezidențială.

Lilia Zaharia

Acest articol apare cu suportul Fundației Soros Moldova. Fundația nu intervine în politica editorială a redacției.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

2013-2018

La un an și jumătate de la începutul reformei ANI, inst...

Lilian Chișcă, actualul şef al Direcţiei control venituri şi proprietăţi din cadrul Autorității Naționale de Integritate (ANI), a câștigat concursul pentru poziția de vicepreședinte al instituției. Săptămâna viitoare, acesta ar putea fi confirmat în funcție de către șeful statului. Vicepreședintele ANI a fost ales abia acum, chiar dacă legea de reformare a instituției a intrat în vigoare în luna august 2016.

07 decembrie 2017
230
2013-2018

Conflict la ANI. Poliția, chemată pentru a decide cine...

Zile tensionate la Autoritatea Națională de Integritate (ANI). Instituția încă nu este funcțională după reformare, însă președintele Anatolie Donciu și vicepreședintele Victor Strătilă au ajuns la ceartă, disputându-și dreptul de a conduce. După un conflict verbal izbucnit la 1 noiembrie, Victor Strătilă a chemat poliția, care l-a condus pe Anatolie Donciu afară din instituție. Strătilă susține că mandatul lui Donciu a expirat la 25 octombrie, iar al său mai este valabil până în luna februarie, de aceea consideră că el trebuie să conducă ANI.

02 noiembrie 2017
257
2013-2018

Anatolie Donciu despre excluderea sa din concursul pent...

În ședința din 13 septembrie curent a Consiliului de Integritate (CI) al Autorității Naționale de Integritate (ANI) membri CI au respins candidatura lui Anatolie Donciu la funcția de vicepreședinte al ANI. Pentru această poziție a rămas doar candidatura lui Lilian Chișcă, de aceea concursul pentru poziția secundă în conducerea CI a fost prelungit cu zece zile.

13 septembrie 2017
230
2020

Rectorul Universității Agrare, Liviu Volconovici, riscă...

12 noiembrie 2020
648