În anul 2020 salariul de președinte al lui Igor Dodon a crescut cu o sută de mii de lei

Monitorizăm activitatea ANI 22 ianuarie 2021 1554
Igor Dodon Sursa: TV8.mdIgor Dodon a indicat în declarația de avere și interese personale pentru anul 2020, disponibilă pe site-ul Autorității Naționale de Integritate (ANI), un venit salarial de 321 207 de lei, cu aproximativ 100 de mii de lei mai mult față de anul 2019. El nu a oferit o explicație a acestei creșteri, menționând doar că declarația conține toate datele despre venitul din anul trecut.

În declarația de avere și interese personale din anul 2019, Igor Dodon indica un venit salarial de circa 227 de mii de lei de la președinție, iar soția sa, Galina Dodon, circa 396 de mii de lei de la firma „Exclusiv Media” SRL.

În declarația de avere și interese personale pentru anul 2020, vedem că venitul salarial al lui Igor Dodon a crescut semnificativ, cu peste 100 de mii de lei și a fost de 321 de mii de lei. Întrebat de Moldova Curată cum explică această majorare, Igor Dodon a răspuns, prin intermediul Serviciului de presă al Partidului Socialiștilor, că „declarația despre venitul anual oferă toate datele necesare”.

În anul 2019, familia Dodon folosea mașinile donate Partidului Sociașitilor

Soții Dodon declară același bunuri ca și anul trecut – un teren intravilan și o casă de locuit de 422 de metri pătrați, situată în sectorul Buiucani al municipiului Chișinău, a cărei valoare indicată este de peste 2 milioane de lei.

Ca și în anii precedenți, soții Dodon nu declară nici un autoturism. La sfârșitul anului 2019, Moldova Curată relata într-un articol că familia prezidențială circula atunci cu câteva automobile care nu se regăseau, însă, în declarația de avere a lui Igor Dodon. Acestea au fost văzute de mai multe ori, în diferite perioade ale anului, oprind în fața casei sau intrând în curte. MoldovaCurata.md a constatat că două dintre mașini au fost donate Partidului Socialiștilor în 2016, în campania electorală prezidențială.

Lilia Zaharia

Acest articol apare cu suportul Fundației Soros Moldova. Fundația nu intervine în politica editorială a redacției.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

2019

Foștii membri ai CNI au pierdut definitiv procesul de...

Vera Lupu, Dumitru Prijmireanu și Leonid Morari, ex-membrii fostei Comisii Naționale de Integritate (CNI), nu vor beneficia de salariile restante de la instituția unde au activat, chiar dacă le-au revendicat prin judecată. Decizia le aparține magistraților de la Curtea Supremă de Justiție (CSJ), emisă după aproape 2 ani de procese. Cei trei au motivat în instanță că, de la suspendarea activității CNI și crearea ANI, ei au mers în fiecare zi la birou și ar fi lucrat, chiar dacă le expiraseră mandatele.

21 mai 2019
375
2013-2018

Membrii CNI vor salarii mai mari

Nici nu au reuşit bine să îşi înceapă munca în componenţă deplină, că solicită deja lefuri mai mari! Membrii Comisiei Naţionale de Integritate (CNI) au solicitat, pe 4 aprilie current, deputaţilor majorarea salariilor. Potrivit preşedintelui CNI, Anatol Donciu, dacă Parlamentul nu va decide majorarea retribuţiilor, instituţia riscă să rămână fără angajaţi şi cu cele peste 45 de mii de declaraţii de avere şi proprietate ale demnitarilor neverificate.

29 aprilie 2013
313
2019

Consiliul de Integritate al ANI rămâne în continuare in...

Consiliul de Integritate al Autorității Naționale de Integritate rămâne în continuare fără un membru și acest lucru s-ar putea întinde pe o perioadă mai îndelungată.

02 august 2019
377
2020

Autoritățile reacționează tot mai puțin la investigații...

12 martie 2020
1113