Încă cinci controale vor fi începute de CNI

Arhiva 14 noiembrie 2013 326

În şedinţa din 14 noiembrie 2013, membrii Comisiei Naţionale de Integritate (CNI) vor iniţia procedurile de control pe numele a trei primari, a unui inginer cadastral de la primăria Ghidighici şi a unui funcţionar public de la Biroului Naţional de Statistică. De asemenea, vor fi expuse rezultatele controalelor averilor unui viceministru, unui procuror şi a unui şef de direcţie din cadrul primăriei municipiului Chişinău.
CNI va decide astăzi iniţierea controalelor privind eventualele încălcari comise la declararea averilor de către Liliana Tanase, şefa Serviciului juridic al Biroului Naţional de Statistică; Andrei Nica, primar al satului Ghiduleni, raionul Rezina, şi Sergiu Gore, inginer cadastral al Primăriei Ghidighici. Despre ultimul funcţionar, Moldova Curată a scris un articol în care a menţionat că Sergiu Gore lucrează în calitate de inginer cadastral la Primăria Ghidighici şi la primăria Stăuceni, ambele localităţi fiind din municipiul Chişinău.

Recent, Moldova Curată a scris şi despre Valentin Ivanov, primar al comunei Chetriş, raionul Făleşti, care are în subordine două rude: fratele este inginer cadastral în localitate, iar cumnata sa (soţia inginerului cadastral) este secretarul consiliului local din comună. Pe numele alesului local va fi iniţiată procedura de control, fiind bănuit de conflict de interese.

În şedinţa CNI vor fi expuse şi rezultatele controalelor privind eventualele încălcari comise la declararea veniturilor şi proprietăţilor de către Mihail Moldovan, şef al Direcţiei sănătate din cadrul primăriei municipiului Chişinău, de către Pavel Cebotari, procuror al raionului Glodeni, şi de către Liliana Nicolaescu-Onofrei, viceministru al Educației.

Lilia Zaharia
 Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Arhiva

Profil candidat:Ghenadi Mitriuc

Integritatea în activitatea politică

03 februarie 2019
487
Arhiva

Primarul din Catranâc „cară” proiectele în localitate c...

Primarul comunei Catranâc din raionul Făleşti, Mihail Popovici, a închiriat pentru primărie autoturismul de model Mercedes 320 de la firma soţiei sale. Demnitarul spune însă că primăria nu are autoturism, iar în localitate sunt implementate diverse proiecte care presupun multe deplasări la raion.

24 noiembrie 2014
359
Arhiva

Președintele raionului Ocnița a lăsat propria afacere î...

Președintele raionului Ocnița, socialistul Vasili Romaniuc, vine într-o funcție publică de la conducerea unei afaceri de milioane de lei. El deține împreună cu soția și cu un fiu întreprinderea ”Petrol Prestigiu”, care are o stație PECO și desfășoară activități în agricultură. În trecut, întreprinderea a fost implicată într-un scandal, legat de arendarea a 150 de hectare de livadă în satul Ocnița.

15 noiembrie 2015
417
Arhiva

ANI i-a plătit 5 mii de lei despăgubire unui procuror s...

Procurorul sectorului Buiucani al capitalei, Igor Demciucin, a câştigat la Curtea Supremă de Justiţie litigiul împotriva Autorităţii Naţionale de Integritate, succesoarea Comisiei Naţionale de Integritate (CNI). Instituţia a fost obligată să-i plătească procurorului un prejudiciu moral de 5 mii de lei, pentru că nu ar fi avut dreptate atunci când a constatat că omul legii a inclus date false în declaraţia de avere. Procurorul s-a plâns în instanţă că CNI i-ar fi lezat grav onoarea şi demnitatea şi a cerut de la actuala ANI un prejudiciu moral de 300 de mii de lei. Magistraţii au redus suma la 5 mii de lei.

26 mai 2017
471