Membrii CNI ar fi ascuns faptul că dețin mai multe mașini, susține o comisie parlamentară

Avere la vedere 4 octombrie 2014 167

Comisia parlamentară specială de control al declarațiilor cu privire la venituri și proprietate ale președintelui și membrilor Comisiei Naționale de Integritate (CNI) au constatat că membrii CNI nu au declarat mașini și bani de pe carduri bancare, scrie ziarulnational.md. Comisia a pregătiri un raport care urmează a fi prezentat la una dintre următoarele ședințe ale Legislativului.Potrivit sursei, președintele CNI, Anatolie Donciu, nu a declarat un automobil de model „VAZ” fabricat în 1992 și dreptul de uzurfruct asupra unui „Mercedes” și a unui „BMW”. A fost tăinuit și un card bancar pe care erau la sfârșitul anului trecut peste 17 mii de lei.

Vicepreședintele CNI Victor Strătilă nu a declarat o mașină de model „Mazda” fabricată în 1990 și reînmatriculată în 2013. În declarația de avere funcționarul a scris că ar fi vândut automobilul.
Și cei trei membri ai CNI au uitat să-și treacă în declarațiile de avere și proprietate mașinile vechi pe care le dețin.

Leonid Morari nu a declarat două mașini: un „VAZ” și un „Audi” și un card bancar pe care erau păstrate peste zece mii de lei. Tototdată, deputații au stabilit că Leonid Morari se afla în incompatibilitate de funcții. Acesta era indicat ca administrator și asociat la Firma de Auditing „Audit-Servis” SRL.

Vera Lupu nu a trecut în declarația de avere un automobil de model „VAZ”, unul de model „Hundai” fabricat în 2007 și înmatriculat în 2012 și o „Toyota Camry” din 2007 luată în folosință. În rezultatul verificărilor, deputații au stabilit că Vera Lupu a vândut mașina de model „Hyundai” fiicei sale cu 76 de mii de lei.

Dumitru Prijmireanu nu a declarat o mașină „VAZ” produsă în 1984 și reînmatriculată în 2013, un cont bancar deschis pe numele soției în care se păstrau peste 21 de mii de lei și un card deschis în 2013 cu un sold de peste nouă mii de lei, mai scrie ziarulnational.md.

Membrii CNI nu au comentat deocamdată constatările din raportul deputaților.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Avere la vedere

Un dosar penal pornit în baza controlului CNI a ajuns î...

Urmărirea penală pe numele Silviei Volosatâi pentru fals în declarația de avere, pornită de Procuratura Anticorupție în baza faptelor descrise într-un articol de pe Moldova Curată, a fost finalizată, iar dosarul a ajuns în instanță. 

18 noiembrie 2015
164
Avere la vedere

Președintele Comisiei Electorale Centrale are averi în...

Președintele Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, a ajuns în vizorul Comisiei Naționale de Integritate (CNI). Acum o săptămână, CNI a inițiat o procedură de control cu privire la încălcarea regimului juridic privind declararea veniturilor și proprietății de către Ciocan, acuzat anterior de presă că ar fi tăinuit o casă de vacanță pe care o are în România și cota de acțiuni într-o companie deschisă la București. Ciocan afirmă că are inima împăcată, pentru că a indicat în declarația sa de venit tot ce deține.

26 iulie 2013
178
Avere la vedere

FUNCŢIONARI DE LUX

Chiar dacă salariile de funcţionari sunt mai mult decât modeste, mai mulţi foşti miniştri şi angajaţi ai Primăriei capitalei au reuşit să se pricopsească în ultimii ani cu case luxoase în unul dintre cele mai scumpe şi prestigioase cartiere locative ale capitalei.

10 mai 2013
177
Avere la vedere

Amendă pentru miniştrii care nu şi-au declarat averile

Judecătoria sectorului Râşcani din municipiul Chişinău a sancţionat cinci miniştri, deoarece demnitarii nu şi-au declarat averile atunci când au fost numiţi în funcţie în Guvernul condus de Iurie Leancă. Din cei cinci miniştri, doar doi au achitat amenda.

13 noiembrie 2013
178
Avere la vedere

Viceministru cu trei firme, dar fără venituri din activ...

Una dintre firmele în care viceministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vladimir Cebotari, deţine acţiuni, a avut în anul 2012 venituri din vânzări de aproape 9 milioane de lei, însă funcţionarul nu a indicat niciun venit din activitatea acesteia în declarația sa de avere.

03 septembrie 2014
172
Avere la vedere

Primele declarații de avere au apărut pe pagina web a A...

Autoritatea Națională de Integritate a început să publice primele declarații de venituri și interese personale pentru anul 2016 ale funcționarilor publici și demnitarilor de stat. Consilierul pentru relații cu presa al ANI, Eugen Vițu, a declarat pentru Moldova Curată că este vorba despre prima tranșă de documente care au fost transmise de ANI la 6 iulie 2017 firmei angajate special să le scaneze și să ascundă datele personale ale semnatarilor. 

01 august 2017
212