Membrii CNI ar fi ascuns faptul că dețin mai multe mașini, susține o comisie parlamentară

Avere la vedere 4 octombrie 2014 295

Comisia parlamentară specială de control al declarațiilor cu privire la venituri și proprietate ale președintelui și membrilor Comisiei Naționale de Integritate (CNI) au constatat că membrii CNI nu au declarat mașini și bani de pe carduri bancare, scrie ziarulnational.md. Comisia a pregătiri un raport care urmează a fi prezentat la una dintre următoarele ședințe ale Legislativului.Potrivit sursei, președintele CNI, Anatolie Donciu, nu a declarat un automobil de model „VAZ” fabricat în 1992 și dreptul de uzurfruct asupra unui „Mercedes” și a unui „BMW”. A fost tăinuit și un card bancar pe care erau la sfârșitul anului trecut peste 17 mii de lei.

Vicepreședintele CNI Victor Strătilă nu a declarat o mașină de model „Mazda” fabricată în 1990 și reînmatriculată în 2013. În declarația de avere funcționarul a scris că ar fi vândut automobilul.
Și cei trei membri ai CNI au uitat să-și treacă în declarațiile de avere și proprietate mașinile vechi pe care le dețin.

Leonid Morari nu a declarat două mașini: un „VAZ” și un „Audi” și un card bancar pe care erau păstrate peste zece mii de lei. Tototdată, deputații au stabilit că Leonid Morari se afla în incompatibilitate de funcții. Acesta era indicat ca administrator și asociat la Firma de Auditing „Audit-Servis” SRL.

Vera Lupu nu a trecut în declarația de avere un automobil de model „VAZ”, unul de model „Hundai” fabricat în 2007 și înmatriculat în 2012 și o „Toyota Camry” din 2007 luată în folosință. În rezultatul verificărilor, deputații au stabilit că Vera Lupu a vândut mașina de model „Hyundai” fiicei sale cu 76 de mii de lei.

Dumitru Prijmireanu nu a declarat o mașină „VAZ” produsă în 1984 și reînmatriculată în 2013, un cont bancar deschis pe numele soției în care se păstrau peste 21 de mii de lei și un card deschis în 2013 cu un sold de peste nouă mii de lei, mai scrie ziarulnational.md.

Membrii CNI nu au comentat deocamdată constatările din raportul deputaților.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Avere la vedere

Membrii CNI ar fi ascuns faptul că dețin mai multe mași...

Comisia parlamentară specială de control al declarațiilor cu privire la venituri și proprietate ale președintelui și membrilor Comisiei Naționale de Integritate (CNI) au constatat că membrii CNI nu au declarat mașini și bani de pe carduri bancare, scrie ziarulnational.md. Comisia a pregătiri un raport care urmează a fi prezentat la una dintre următoarele ședințe ale Legislativului.

04 octombrie 2014
296
Avere la vedere

Președintele Comisiei Electorale Centrale are averi în...

Președintele Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, a ajuns în vizorul Comisiei Naționale de Integritate (CNI). Acum o săptămână, CNI a inițiat o procedură de control cu privire la încălcarea regimului juridic privind declararea veniturilor și proprietății de către Ciocan, acuzat anterior de presă că ar fi tăinuit o casă de vacanță pe care o are în România și cota de acțiuni într-o companie deschisă la București. Ciocan afirmă că are inima împăcată, pentru că a indicat în declarația sa de venit tot ce deține.

26 iulie 2013
323
Avere la vedere

Ziarul Adevărul: Soţia unui ministru democrat şi-a cump...

Agenţia Proprietăţii Publice din Republica Moldova anunţă că a reuşit să vândă Staţiunea Tehnologico-Experimentală de Procesare a Fructelor şi Legumelor “Conserv-E” contra sumei de 13,55 milioane de lei (peste un milion de dolari), preţ ce este cu circa 96.000 de lei mai mare decât a cerut. Noul proprietar este firma Moldprodinvest SRL, deţinută în proporţie de 100% de Aurica Răducan, soţia ministrului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor Marcel Răducan.

26 decembrie 2013
624
Avere la vedere

O nouă achitare într-un dosar de corupție la Judecători...

Directorul Direcției Educație a sectorului Buiucani din municipiul Chișinău, Ion Vrânceanu, acuzat de fals în declarația de avere și depășirea atribuțiilor de serviciu, a fost achitat de către prima instanță. Sentința de achitare a fost pronunțată la 28 aprilie de către judecătoarea Silvia Gârbu, iar cel care a condus urmărirea penală și a susținut acuzarea a fost procurorul anticorupție Dorin Compan. Sentința motivată încă nu a fost publicată. Procuratura Generală a anunțat astăzi, printr-un comunicat, că procurorii o vor ataca la Curtea de Apel. 

06 mai 2016
436