Membrii CNI ar fi ascuns faptul că dețin mai multe mașini, susține o comisie parlamentară

Avere la vedere 4 octombrie 2014 22

Comisia parlamentară specială de control al declarațiilor cu privire la venituri și proprietate ale președintelui și membrilor Comisiei Naționale de Integritate (CNI) au constatat că membrii CNI nu au declarat mașini și bani de pe carduri bancare, scrie ziarulnational.md. Comisia a pregătiri un raport care urmează a fi prezentat la una dintre următoarele ședințe ale Legislativului.Potrivit sursei, președintele CNI, Anatolie Donciu, nu a declarat un automobil de model „VAZ” fabricat în 1992 și dreptul de uzurfruct asupra unui „Mercedes” și a unui „BMW”. A fost tăinuit și un card bancar pe care erau la sfârșitul anului trecut peste 17 mii de lei.

Vicepreședintele CNI Victor Strătilă nu a declarat o mașină de model „Mazda” fabricată în 1990 și reînmatriculată în 2013. În declarația de avere funcționarul a scris că ar fi vândut automobilul.
Și cei trei membri ai CNI au uitat să-și treacă în declarațiile de avere și proprietate mașinile vechi pe care le dețin.

Leonid Morari nu a declarat două mașini: un „VAZ” și un „Audi” și un card bancar pe care erau păstrate peste zece mii de lei. Tototdată, deputații au stabilit că Leonid Morari se afla în incompatibilitate de funcții. Acesta era indicat ca administrator și asociat la Firma de Auditing „Audit-Servis” SRL.

Vera Lupu nu a trecut în declarația de avere un automobil de model „VAZ”, unul de model „Hundai” fabricat în 2007 și înmatriculat în 2012 și o „Toyota Camry” din 2007 luată în folosință. În rezultatul verificărilor, deputații au stabilit că Vera Lupu a vândut mașina de model „Hyundai” fiicei sale cu 76 de mii de lei.

Dumitru Prijmireanu nu a declarat o mașină „VAZ” produsă în 1984 și reînmatriculată în 2013, un cont bancar deschis pe numele soției în care se păstrau peste 21 de mii de lei și un card deschis în 2013 cu un sold de peste nouă mii de lei, mai scrie ziarulnational.md.

Membrii CNI nu au comentat deocamdată constatările din raportul deputaților.


Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Avere la vedere

Averea lui Mihai Moldovanu, cercetată de CNI

Șeful Direcției sănătate din cadrul Primăriei Chișinău, Mihai Moldovanu, este suspectat de faptul că nu și-a inclus în declarația de avere toate bunurile, iar Comisia Naţională de Integritate (CNI) a iniţiat procedura de control al averii acestuia.

08 august 2013
21
Avere la vedere

CNI a depistat că Ghimpu nu și-a declarat toate proprie...

Membrii Comisiei Naționale de Integritate (CNI) au expediat astăzi, pentru a fi recercetată, procedura de control inițiată în privința liderului Partidului Liberal Mihai Ghimpu.

13 februarie 2014
18
Avere la vedere

Octavian Armașu a câștigat într-o lună, de la vechiul l...

Ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, a câștigat anul trecut de la vechiul loc de muncă, o companie cu capital străin, o sumă de două ori mai mare decât salariul anual de ministru. Consiliera sa ne-a explicat că acesta ar fi salariul pentru 20 de zile din ianuarie, la care s-a adăugat „prima anuală și concediul nefolosit”. Octavian Armașu a încasat o sumă de bani și de la un alt SRL, unde ar fi deținut o funcție cumulativ. 

24 august 2017
41
Avere la vedere

Directori de licee, sancționați de CNI

Cel puțin doi directori de licee din Chișinău au fost amendați pentru că nu au luat în serios obligația de a depune declarațiile de venituri și interese pentru anul 2012. Directoarea Liceului ”Vasile Vasilache”, Vera Bălănel, și Boris Volosatâi de la ”Gheorghe Asachi” au depus declarațiile abia după ce au fost citați la Comisia Națională de Integritate (CNI). Bălănel a plătit pentru întârziere o amendă de 1500 de lei, în timp ce Boris Volosatâi spune că nu ține minte dacă a plătit amenda sau nu, dar știe că a fost citat la CNI.

20 iunie 2014
22
Avere la vedere

Doar 28 demnitari şi persoane cu funcţii publice şi-au...

Până în prezent, 12 miniştri în exerciţiu, 3 viceminiştri în exerciţiu, Secretarul General al Guvernului, directorul Centrului Naţional Anticorupţie, preşedintele Curţii Supreme de Justiţie, 10 judecători din cadrul Curţii Constituţionale şi-au făcut publice declaraţiile de avere pe site-urile oficiale.

29 aprilie 2013
20
Avere la vedere

Viceminiștri bogați și cu afaceri prospere au acceptat...

07 octombrie 2015
22