Sistemul de publicare a declarațiilor de avere, mereu cu probleme

Avere la vedere 28 iunie 2013 329

După ce Comisia Națională de Integritate (CNI) a întârziat să publice pe pagina sa web declarațiile de avere și de interese ale demnitarilor și funcționarilor în termenele stabilite, nici acum cei interesați nu pot accesa documentele menționate.Mai întâi, întârzierea a fost explicată prin faptul că prea târziu a fost ales agentul economic care să scaneze și să publice declarațiile, iar apoi au apărut problemele de ordin tehnic.

Dacă la început era publicată doar o mică parte a declarațiilor de avere și de interese, la unii demnitari putea fi accesată doar declarația de avere. Periodic, sistemul nu funcționa deloc.

Ultima dată, site-ul de unde puteau fi descărcate declarațiile de avere și de interese nu a funcționat mai bine de o săptămână. Acum, acesta a început să lucreze, dar solicitanții pot vedea numai declarațiile de interese a câtorva mii de funcționari. Cele de avere sunt indisponibile.

Solicitată de Moldova Curată, Adela Griciuc, șefă de direcție în cadrul CNI, ne-a spus că indisponibilitatea de informații nu este intenționată. „Este o problemă tehnică pe care nici specialiștii care se ocupă nu o înțeleg. Acum caută să vadă exact cauza și s-o înlăture. Probabil, programul s-a blocat din cauza volumului sporit de solicitări. E în interesul nostru să fie rezolvată cât mai rapid problema, fiindcă vin din urmă alte și alte declarații pregătite pentru publicare”, ne-a spus Griciuc.

Crina Vlaicu    Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Avere la vedere

Ministrul Sănătății și-a completat eronat declarația de...

Ministrul Sănătății Andrei Usatîi a „uitat” să indice în declarația de avere cinci terenuri agricole pe care le deține în extravilanul satului Copceac, raionul Ștefan Vodă. Acestea sunt scrise pe numele soției sale, Alexandra Usatîi.

11 noiembrie 2013
377
Avere la vedere

Oleg Melniciuc a fost reținut. Este cercetat penal pent...

UPDATE: Ora 12.57 

27 iunie 2017
323
Avere la vedere

Edilii fără locuinţe

În R. Moldova, cel puţin patru primari de oraşe nu au locuinţe. Acest lucru reiese din declaraţiile de avere ale aleşilor locali din oraşele Cantemir, Şoldăneşti, Edineţ şi Soroca. Edilii declară că trăiesc în casa părinţilor sau cu chirie.

11 februarie 2014
337
Avere la vedere

Vice-ministrul Tehnologiei Informaţiei a făcut cumpărăt...

Ministrul adjunct al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Iulian Postică, deși se află în funcții publice din anul 2005, a reușit să își achiziționeze în ultimii 3 ani un apartament în valoare de aproape 600 de mii de lei și un automobil de 450 de mii de lei. El a fost angajat în mai multe funcții la Ministerul Transporturilor și la Agenția Națională de Transport Auto (ANTA). La începutul acestui an și-a schimbat însă domeniul de activitate - de la transporturi a trecut la tehnologii informaționale.

25 mai 2016
383