Mihai Ghimpu ascunde un apartament procurat în 2011

Avere la vedere 29 aprilie 2013 551

Deputatul liberal Mihai Ghimpu și-a luat apartament de lux, pe care însă nu îl indică în declarația de avere.Noua locuință a liderului PL este situată într-un bloc de elită din centrul capitalei, pe strada S. Lazo 54. Liderul PL a intrat în posesia apartamentului de 154 de metri pătrați încă în decembrie 2011. Cu toate acestea, imobilul nu se regăsește nici în declarația de avere pentru anul 2011, nici în cea pentru anul 2012.

Aici, Ghimpu indică doar un apartament de 63 de metri pătrați, procurat încă în 1993 și estimat la prețul de 580 de mii de lei. Conform prețurilor de piață, noua locuință nedeclarată l-a costat pe șeful liberalilor circa două milioane de lei. În prezent, în proaspătul apartament al familiei Ghimpu se lucrează de zor, pentru ca până la sfârșitul acestui an deputatul să poată intra în noua casă. De altfel, Ghimpu a și anunțat că vrea să se mute în casă nouă până la sfârșitul acestui an.

Deși liderul PL nu ascunde de presă faptul că și-a luat o nouă locuință, nu explică și de ce nu a inclus-o și în declarația de avere.

Contactat de portalul Moldova Curată, președintele Comisiei Naționale de Integritate, Anatolie Donciu, a declarat că CNI urmează să verifice acest caz.

„În cazul în care se constată că un demnitar sau funcționar public prezintă informații incomplete în declarația sa de avere, există temei pentru începerea urmăririi penale, dosarul este instrumentat de către Centrului Național Anticorupție”, ne-a comunicat Donciu.

Precizăm că, potrivit declarației de avere pentru anul 2012, Mihai Ghimpu a obținut de la locul de bază de muncă 127 de mii de lei și încă 315 mii de lei din activitatea companiei ”Eurosim”, în care deține o treime din acțiuni. Acesta deține în proprietate un apartament de 63 de metri pătrați și un ”Mercedes” din 2005, procurat în 2008 cu 115 mii de lei.

Ilinca VremeaPreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Avere la vedere

Ministrul de Interne și-a ascuns în 2011 veniturile

Ministrul în exercițiu al Afacerilor Interne, Dorin Recean, a ascuns în declarația de avere pentru anul 2011 conturi bancare deschise la mai multe bănci.

29 aprilie 2013
696
Avere la vedere

Averile noilor miniștri au fost făcute publice

Cel mai bogat dintre miniștrii intrați în Guvern la ultima remaniere, adică în decembrie 2017, este de departe Chiril Gaburici, fostul premier demisionat din cauză că jurnaliștii i-au descoperit diploma falsă de studii liceale. Din declarațiile de avere publicate de ANI se vede că doar Gaburici deține autoturisme scumpe, mai multe imobile și afaceri. Restul noilor miniștri au venituri și bunuri mai modeste.

21 februarie 2018
661
Avere la vedere

Primul dosar de fals în declarația de avere care ajunge...

Un înalt funcționar din cadrul Ministerului Afacerilor Interne riscă să fie condamnat la un an de închisoare pentru fals în declarația de avere. Procuratura Anticorupție a anunțat ieri că a încheiat urmărirea penală și a transmis în judecată dosarul în privința directorului Direcției generale analiză, monitorizare și evaluare a politicilor din cadrul MAI, Vladimir Țurcan. El este cercetat penal pentru că nu a indicat în declarațiile de avere și de interese mai multe proprietăți și acțiuni pe care le deține în câteva întreprinderi. Acesta este primul caz penal pentru fals în declarații care a ajuns în instanță.

15 mai 2014
552
Avere la vedere

Un alt consilier al președintelui Igor Dodon a primit o...

După ce s-a aflat că Ion Ceban a declarat pentru anul 2016 o casă care i-ar fi fost donată de mama sa, acum un alt consilier al președintelui Igor Dodon arată că a primit în dar o casă de la părinți. Este vorba despre Rita Manole, care declară că a primit în 2016 un teren și o casă în calitate de donație. Terenul are o suprafață de 0,028 ha, iar casa are 55,6 m.p., cu o valoare cadastrală totală de 421 314 lei. Solicitată de Moldova Curată, Rita Manole a declarat că este vorba despre un imobil care ar fi aparținut buneilor soțului său și pe care l-a primit în dar de la părinții soțului.

26 august 2017
688