Noul deputat liberal urmează să aleagă dacă merge în Parlament sau rămâne vicepreședinte al raionului Criuleni

Interese la vedere 26 septembrie 2016 1035
Oleg Ogor urmează să decidă în 30 de zile dacă devine deputat sau rămâne vicepreședinte de raion

Vicepreședintele raionului Criuleni, Oleg Ogor, devenit de curând deputat pe lista Partidului Liberal, după plecarea din Legislativ a lui Veaceslav Untilă, se află în prezent în situație de incompatibilitate, pe care urmează să o rezolve, potrivit legislației, în 30 de zile. Solicitat de Moldova Curată, Ogor a spus că deocamdată nu a decis definitv dacă va rămâne în administrația locală la Criuleni sau va alege mandatul de deputat. Însă a menționat că va face alegerea în termenul acordat de lege. 



Firma sa, câștigătoare de licitații la stat

Până a fi ales vicepreședinte al raionului Criuleni, în luna iunie 2015, Oleg Ogor a fost om de afaceri în domeniul turismului. El este fondatorul unic al Întreprinderii „Olriscom” SRL, care administrează o bază de odihnă în satul Slobozia-Dușca. Această firmă a câștigat în ultimii ani mai multe contracte de achiziții publice cu statul, în principal pentru organizarea odihnei de vară a copiilor. Cel mai valoros contract l-a obținut în vara anului 2014 - de 3 milioane de lei. 

În cadrul administrației raionului, liberalul este responsabil de domeniile social, educație, cultură și medicină. La câteva zile după ce Oleg Ogor a devenit vicepreședinte de raion, întreprinderea „Olriscom” a câștigat o licitație pentru servicii de asigurare a odihnei de vară a copiilor. Tenderul, la care au participat 5 companii, a fost organizat de Direcția Educație a raionului Criuleni. Contractul câștigat avea valoarea de 1, 442 milioane de lei. Funcționarul spune că nu a influențat în niciun fel rezultatul concursului, deoarece nu a făcut parte din comisia de licitație, nu a semnat niciun act și la acel moment se retrăsese deja din funcția de director al întreprinderii. „Eu nu am fost membru al Comisiei de licitație, eu sunt doar fondator. Numele meu nu figurează nicăieri, nu am semnat niciun act. Eu sunt fondator, nu am dreptul să fiu director. Director e altcineva. Chiar în ziua în care am fost numit vicepreședinte de raion m-am retras din funcția de director al întreprinderii. Cunosc legislația cu privire la conflictul de interese, incompatibilități. Am fost și primar timp de 8 ani și cunosc legislația. Mă străduiesc să fiu cât de cât corect”, explică Oleg Ogor. 

„Am fost primar 8 ani și cunosc legislația privind conflictele de interese”

De asemenea, el afirmă că a refuzat să facă parte din Comisia de recepție a bazelor de odihnă tot din acest motiv. „Licitația a petrecut-o Direcția de Învățământ, nu am petrecut-o la nivel de Consiliu. Singurul lucru e că sunt fondator și am dreptul să particip la licitație. Nici din comisia de recepție a bazelor de odihnă nu am făcut parte, cu toate că eram responsabil de domeniul învățământului. M-am retras și a fost înaintat alt vicepreședinte al raionului”, a adăugat Oleg Ogor.

Funcționarul spune că în vara anului curent întreprinderea sa a câștigat licitații și în alte localități, chiar dacă aceste contracte nu apar în baza de date publicată pe site-ul Agenției pentru Achiziții Publice: „Noi cu licitațiile și lucrăm și nu doar cu o localitate. Avem licitații câștigate în vara 2016 la direcțiile Educație Criuleni, Ialoveni, Direcția Educație a municipiului Chișinău, avem și licitații organizate de Casa Națională de Asigurări Sociale”.

Potrivit CV-ului publicat pe pagina web a Consiliului Raional Criuleni, Oleg Ogor este profesor, iar din anul 2007 și până în anul 2015 a condus propria afacere. La alegerile parlamentare din luna noiembrie 2014 Oleg Ogor a candidat pe lista Partidului Liberal, poziția 25. Mandatul său a fost validat de Curtea Constituțională la 21 septembrie 2016, după ce un alt liberal, Veaceslav Untilă, și-a depus mandatul și a ales funcția de președinte al Curții de Conturi. 

Viorica Manole



Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Interese la vedere

Primăria Sângera a încheiat contracte de milioane de le...

Mai mult de şapte milioane de lei vor ajunge din bugetul Primăriei oraşului Sângera din municipiul Chişinău pe contul unei firme fondată de către primarul Valeriu Poiată. Firma a fost selectată în cadrul concursului de achiziţii publice pentru a efectua diferite lucrări în localitățile care fac parte din oraşul Sângera.

05 decembrie 2014
1188
Interese la vedere

Interese ”acvatice” la Criuleni

Apeductul din Ohrincea, sat în componenţa primăriei Criuleni, ar putea fi gestionat de către un SRL. O decizie în acest sens a adoptat Consiliul orăşenesc Criuleni pe data de 8 aprilie, 2016. Consilierii, cu vot majoritar, au delegat gestiunea serviciului de aprovizionare cu apă din satul Ohrincea către SRL “VALNICMAR”, al cărei fondator este Valeriu Iurcu, consilier din partea Partidului Liberal în Consiliul Orăşenesc Criuleni.

27 mai 2016
994
Interese la vedere

Doi conducători se angajau reciproc în funcții de adju...

Fostul director al Casei Republicane de Cultură şi Creaţie Artistică a Tineretului Studios, care a fost reorganizată recent în Centrul Național de Educație prin Artă, și adjunctul acestuia sunt suspectați ca ar fi ocupat simultan timp de mai mulți ani, câte două funcții incompatibile. Cei doi spun însă că nu au făcut decât să încerce să își suplimenteze veniturile și că nu au comis nimic ilegal. 

14 august 2015
1125
Interese la vedere

Dosar penal secret privind achizițiile publice la Depar...

Modul în care Departamentul Instituţiilor Penitenciare (DIP) din cadrul Ministerului Justiției  a efectuat achiziţii în anul 2012, pe vremea când instituția era condusă de actualul viceministru de Interne, Veaceslav Ceban, este investigat în cadrul unui dosar penal, deschis de Centrul Național Anticorupție (CNA) încă acum un an și jumătate. Despre acest dosar însă organele de drept se feresc să vorbească.

24 iulie 2014
901
Interese la vedere

Tot mai mulți demnitari uită să-și declare toate bunuri...

După ce a expirat termenul de depunere a declarațiilor de avere și interese pentru anul 2014, adică după data de 31 martie, Comisia Națională de Integritate (CNI) a început să primească cereri în care funcționarii solicită permisiunea de a corecta declarațiile depuse, motivând că au comis erori din neatenție. Până la 16 aprilie CNI a recepționat 70 astfel de cereri. După mai multe discuții, Comisia a decis să nu accepte depunerea repetată a declarațiilor. 

19 aprilie 2015
947
Interese la vedere

Șefa Direcției Educație a raionului Cahul, acuzată și d...

Dosarul penal deschis în luna februarie anul trecut pe numele șefei Direcției Învățământ a raionului Cahul, Tatiana Hulub, urmează să fie transmis judecătorilor, întrucât procurorii anunță că au finalizat urmărirea penală. Procurorul raionului Cahul, Leonid Turculeț, a declarat pentru Moldova Curată că la capul de acuzare inițial – delapidarea averii străine, pe parcursul urmăririi penale s-a mai adăugat unul – fals în acte publice. Procurorul afirmă că oamenii legii dispun de toate probele necesare, dar că respectă prezumția nevinovăției persoanei până la decizia finală a instanței.

25 martie 2015
1054