Președintele Judecătoriei Botanica a acaparat ilegal un teren
Președintele Judecătoriei Botanica Ion Druță locuiește într-un cartier de elită din sectorul Centru al capitalei unde și-a construit o vilă cu două etaje și mansardă. Casa a fost estimată de experții imobiliari la patru milioane de lei. Accesul spre locuință este limitat, fiind instalată o barieră la o distanță de aproximativ 500 de metri de locuință.
Magistratul Ion Druță a recunoscut că locuința îi aparține și ar fi fost construită din banii soției, care este administrator al unei companii cu activități în domeniul farmaceutic, transporturi rutiere de mărfuri și comerț.
„Ziarul de Gardă” scrie că terenul pe care a fost construit palatul a fost obținut ilegal. Decizia privind atribuirea a 5,5 ari de pământ pe strada Malina Mică 1/6 a fost luată de Consiliul Municipal Chișinău la data de 1 mai 2003, când primăria capitalei avea zi liberă, fiindcă atunci sărbătorea Ziua Muncii.
Judecătorul a criticat personal modul în care autoritățile capitalei i-au acordat terenul pentru construcție. ”Am depus o cerere la primărie în 1998. Colegii mei au primit teren. Când am primit decizia de 1 mai 2003, eu singur am fost la Primarie și i-am întrebat: măi oameni buni, voi ați lucrat de 1 mai? ”, explică Ion Druță.
Procuratura Generală a inițiat în 2004 cercetări privind atribuirea ilegală a mai multor terenuri prin deciziile Consiliului Municipal Chișinău. Dosarul care vizează proprietatea magistratului s-ar fi rătăcit. „Cinstit să vă spun, nici eu nu știu unde e dosarul, pentru că am avut multe probleme. Curtea de Apel a trimis dosarul nu știu unde. Eu mi-am luat angajamentul că nu voi înstrăina terenul”, povestește Ion Druță.
Magistratul a dezvăluit pentru „Ziarul de Gardă” că a acaparat ilegal încă 3 ari de teren. Abaterea a fost provocată de amplasarea unui pilon electric. ”Acolo era un fir de tensiune înaltă și abia în octombrie anul trecut a fost scos, la insistența mea și a vecinilor. Când am primit teren, am fugit de sub stâlp. S-au lăsat vreo 3 - 4 metri. Credeți-mă că nu am venit eu să ocup Chișinăul. Ion Druță este gata să ia în arendă acest teren pe care l-a ocupat abuziv, însă legislația nu-i permite acest lucru”, a spus magistratul.
Sursa: Ziarul de Gardă
Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.
Adaugă comentariu
Articole relaționate:
Ziarul Naţional: Bogdan Zumbreanu a primit un cadou de...
Șeful Direcției urmărire penală din cadrul Centrului Național Anticorupție (CNA), Bogdan Zumbreanu, indică în declarația sa de avere, făcută publică pe site-ul Comisiei Naționale de Integritate, că a primit în dar, cu ocazia căsătoriei care a avut loc în 2011, 292 de mii de lei.
CNI, cu ochii pe averea lui Eduard Bănăruc
La 23 iulie curent, Comisia Naţională de Integritate (CNI) s-a sesizat din oficiu în privinţa eventualei încălcări a regimului juridic al declarării veniturilor şi proprietăţilor de către Eduard Bănăruc, secretar general adjunct al Guvernului. Potrivit point.md, care face trimitere la agenţia Omega, Eduard Bănăruc nu a inclus în declaraţia de avere pentru anul 2012 un apartament deţinut în oraşul Chişinău, locuinţă ce ar fi situată în centrul oraşului, pe strada A. Puşkin. La 25 iulie, CNI a iniţiat procedura de control din oficiu privind veridicitatea datelor incluse în declaraţia de venituri şi proprietate pentru anul 2012 a lui Bănăruc.
CNI a iertat încă un primar
Membrii Comisiei Naţionale de Integritate (CNI) „iartă” tot mai des persoane cu funcţii publice care s-au aflat în conflict de interese. Unul dintre ultimele cazuri de acest fel este al primarei comunei Băhrineşti, raionul Floreşti. Deşi CNI a recunoscut că Feodosia Bunescu a admis un conflict de interese, angajându-şi nepoata la Primărie, membrii Comisiei au clasat cazul.
Primul potențial candidat la funcția de președinte: dou...
Primul potențial candidat la funcția de șef al statului, deputatul Valeriu Ghilețchi, deține două case la sol în Chișinău, cote-părți în două societăți profitabile și o mașină pe care ar fi cumpărat-o cu 5 mii de lei. Deputatul spune că a cumpărat mașina „la preț restant” de la organizația „Partenerii”, la care anterior a fost director, prestând o activitate neremunerată.
Amendă pentru miniştrii care nu şi-au declarat averile
Judecătoria sectorului Râşcani din municipiul Chişinău a sancţionat cinci miniştri, deoarece demnitarii nu şi-au declarat averile atunci când au fost numiţi în funcţie în Guvernul condus de Iurie Leancă. Din cei cinci miniştri, doar doi au achitat amenda.
Familia primarului din Durleşti a obţinut 39 de terenur...
Primarul oraşului Durleşti, Nicolae Crudu, şi familia sa sunt proprietarii a 65 de terenuri, dintre care mai mult de jumătate sunt obţinute între anii 2007 şi 2014, adică de la începutul primului mandat al alesului local şi până în prezent. Primarul susţine însă că majoritatea terenurilor sunt cumpărate din banii soţiei sale, care a lucrat o perioadă în Italia.
Aici așteptăm comentariul tău!