Președintele Judecătoriei Botanica a acaparat ilegal un teren
Președintele Judecătoriei Botanica Ion Druță locuiește într-un cartier de elită din sectorul Centru al capitalei unde și-a construit o vilă cu două etaje și mansardă. Casa a fost estimată de experții imobiliari la patru milioane de lei. Accesul spre locuință este limitat, fiind instalată o barieră la o distanță de aproximativ 500 de metri de locuință.
Magistratul Ion Druță a recunoscut că locuința îi aparține și ar fi fost construită din banii soției, care este administrator al unei companii cu activități în domeniul farmaceutic, transporturi rutiere de mărfuri și comerț.
„Ziarul de Gardă” scrie că terenul pe care a fost construit palatul a fost obținut ilegal. Decizia privind atribuirea a 5,5 ari de pământ pe strada Malina Mică 1/6 a fost luată de Consiliul Municipal Chișinău la data de 1 mai 2003, când primăria capitalei avea zi liberă, fiindcă atunci sărbătorea Ziua Muncii.
Judecătorul a criticat personal modul în care autoritățile capitalei i-au acordat terenul pentru construcție. ”Am depus o cerere la primărie în 1998. Colegii mei au primit teren. Când am primit decizia de 1 mai 2003, eu singur am fost la Primarie și i-am întrebat: măi oameni buni, voi ați lucrat de 1 mai? ”, explică Ion Druță.
Procuratura Generală a inițiat în 2004 cercetări privind atribuirea ilegală a mai multor terenuri prin deciziile Consiliului Municipal Chișinău. Dosarul care vizează proprietatea magistratului s-ar fi rătăcit. „Cinstit să vă spun, nici eu nu știu unde e dosarul, pentru că am avut multe probleme. Curtea de Apel a trimis dosarul nu știu unde. Eu mi-am luat angajamentul că nu voi înstrăina terenul”, povestește Ion Druță.
Magistratul a dezvăluit pentru „Ziarul de Gardă” că a acaparat ilegal încă 3 ari de teren. Abaterea a fost provocată de amplasarea unui pilon electric. ”Acolo era un fir de tensiune înaltă și abia în octombrie anul trecut a fost scos, la insistența mea și a vecinilor. Când am primit teren, am fugit de sub stâlp. S-au lăsat vreo 3 - 4 metri. Credeți-mă că nu am venit eu să ocup Chișinăul. Ion Druță este gata să ia în arendă acest teren pe care l-a ocupat abuziv, însă legislația nu-i permite acest lucru”, a spus magistratul.
Sursa: Ziarul de Gardă
Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.
Adaugă comentariu
Articole relaționate:
Ziarul Adevărul: Soţia unui ministru democrat şi-a cump...
Agenţia Proprietăţii Publice din Republica Moldova anunţă că a reuşit să vândă Staţiunea Tehnologico-Experimentală de Procesare a Fructelor şi Legumelor “Conserv-E” contra sumei de 13,55 milioane de lei (peste un milion de dolari), preţ ce este cu circa 96.000 de lei mai mare decât a cerut. Noul proprietar este firma Moldprodinvest SRL, deţinută în proporţie de 100% de Aurica Răducan, soţia ministrului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor Marcel Răducan.
Valeriu Saharneanu a pierdut procesul împotriva CNI, da...
Fostul deputat liberal-reformator, Valeriu Saharneanu, care a pierdut definitiv procesul cu CNI, nu va fi totuși sancționat pentru nedeclararea mai multor venituri și proprietăți. Asta pentru că Procuratura Generală a refuzat să deschidă un dosar penal pe acest caz. Hotărârea prin care Curtea Supremă a dat câștig de cauză definitiv Comisiei Naționale de Integritate (CNI) în acțiunea civilă intentată de Valeriu Saharneanu a intrat în vigoare la 19 august.
Şefa Direcţiei Juridice a Primăriei Chişinău va fi trim...
Diana Gurschi este suspectată deja al doilea an de către Comisia Naţională de Integritate (CNI) că şi-ar fi tăinuit o parte din averi. După ce anul trecut CNI suspecta un eventual fals în declaraţii comis de funcţionara care nu a indicat în declaraţia de avere pe 2013 câteva imobile, în acest an şefa Direcţiei Juridice ar fi uitat să indice cotele părţi pe care le deţine într-un teren şi mai multe construcţii din capitală. Diana Gurschi spune că ceea ce a găsit Comisia este de fapt o proprietate veche şi părăsită moştenită de la străbunica sa.
Nunțile și cumetriile din 2015: cine și cât a câștigat
În declarațiile de avere pentru anul 2015, unii deputați și angajați ai administrației publice centrale au indicat venituri considerabile provenite de la evenimentele de familie, chiar dacă, în condițiile legii în vigoare la momentul depunerii declarațiilor, nu erau obligați să o facă. În prezent, când legislația a fost modificată, persoanele cu funcții publice sunt obligate să declare și banii pe care îi dețin cash. „Oricum, în ambele cazuri, chestiunea este delicată și nu putem verifica exact dacă persoana are sau nu aceste lichidități”, spune președintele în exercițiu al Autorității Naționale de Integritate (ANI), Anatolie Donciu.
Aici așteptăm comentariul tău!