Procesul de judecată în cazul Valentin Crudu vs ME decurge anevoios

Arhiva 7 iunie 2013 120
Valentin Crudu

„Clientul meu a fost demis din funcţie ilegal, iar dacă va câştiga judecata, el va fi restabilit în funcţie la Ministerul Educaţiei”. Declaraţia a fost făcută la 4 iunie curent, în cadrul unui club de discuţii, organizat de Amnesty International Moldova, de către avocatul Vitalie Nagacevschi. Acesta este apărătorul lui Valentin Crudu, fostul şef al Direcţiei generale învățământ preșcolar, primar și secundar-general a Ministerului Educaţiei.În luna decembrie a anului trecut, ca urmare a unei revizii financiare efectuate la Ministerul Educaţiei (ME), Valentin Crudu era acuzat de cheltuirea nejustificată a mijloacelor financiare oferite de UNICEF, bani ce erau planificaţi pentru reformarea sistemului rezidenţial de îngrijire a copilului şi dezvoltarea serviciilor de educaţie incluzivă. La scurt timp după finisarea acestei revizii, la 18 decembrie 2012, Maia Sandu, ministra Educaţiei, l-a demis pe Valentin Crudu, acestuia fiindu-i intentat şi un dosar penal pentru abuz în serviciu. Valentin Crudu a acţionat la rândul său ME în judecată, pe motiv că ar fi fost demis ilegal.

Şedinţă de judecată amânată

La 4 iunie curent, urma să se desfăşoare o ședință de judecată, însă aceasta nu a avut loc. „Nu se reuşeşte de ceva timp să se desfăşoare şedinţa, invocându-se diferite motive. De data aceasta, şedinţa nu a avut loc, deoarece, mai nou, Ministerul Educaţiei şi-a schimbat avocatul şi acesta a solicitat mai mult timp pentru pregătire”, a declarat Nagacevschi.

Valentin Crudu va reveni la minister?

Fostul şef de direcţie de la ME a declarat că, atunci când va câştiga procesul de judecată, va hotărî dacă va reveni sau nu la Ministerul Educaţiei. „Acum îmi las avocatul să îşi facă treaba, pe urmă mă voi gândi cum voi acţiona”, a afirmat Valentin Crudu.

Amintim că ziarul Jurnal de Chişinău a publicat anterior un articol în care menţiona faptul că Valentin Crudu ar fi angajat persoane în cadrul unui proiect UNICEF care primeau salarii de circa 8000 de lei pe lună pentru servicii „neclare”. Tot Jurnal de Chişinău a scris despre casa de „milioane” a lui Crudu, construită doar din salarii bugetare, fiindcă „şi soţia domnului Crudu este bugetară, ocupând funcţia de şefă de secţie în cadrul Departamentului general pentru educaţie, tineret şi sport (DGETS) al municipiului Chişinău”.

Lilia Zaharia

Casa lui Valentin Crudu de la DurlestiPreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Arhiva

Profil candidat: Vasile Grădinaru

Integritatea în activitate politică

04 februarie 2019
290
Arhiva

Interesele opace ale judecătorilor

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) nu face publice declaraţiile de interese personale ale judecătorilor, deşi legislaţia îl obligă să le plaseze pe pagina sa web. Experţii insistă ca instituţia trebuie să transparentizeze interesele judecătorilor.

12 iunie 2015
94
Arhiva

Profil candidat: Demian Caraseni

Integritatea în activitatea politică

01 februarie 2019
156
Arhiva

Profil candidat: Pavel Tamaciuc

Integritatea în activitatea politică

04 februarie 2019
117
Arhiva

Firma președintelui raionului Criuleni atrage banii pub...

Președinte al raionului Criuleni este democratul Iurie Andriuță, un om de afaceri care a condus până în acest an o firmă ce prestează servicii de lăcătușerie și apeduct. În acest an, firma acestuia a câștigat două licitații publice, ultima fiind organizată cu doar două săptămâni înainte de alegerea sa în funcția de președinte de raion. Democratul spune că la momentul desfășurării concursului nu știa că în viitorul apropiat va fi ales într-o funcție publică.

19 octombrie 2015
88
Arhiva

Judecători cu imobile în municipiul Chişinău doresc apa...

Doi judecători de la Curtea de Apel Chişinău (CA), Anatolie Minciună şi Nina Traciuc, solicită apartamente ieftine în Chişinău, chiar dacă au imobile în capitală. Numele lor figurează în lista magistraţilor care au solicitat îmbunătăţirea condiţiilor de trai şi pentru care în prezent se construiesc două blocuri de locuit în oraşul Chişinău, pe străzile Vasile Alecsandri şi Ceucari.

23 iulie 2015
99