Profil candidat: Ghenadie Panciuc

Arhiva 17 februarie 2019 157

Integritatea în activitatea politicăOm de afaceri din Edineț, Ghenadie Panciuc este implicat în politică de mai mulți ani, fiind membru al Mișcării Ravnopravie. În anul 2014, Ghenadie Panciuc candida la alegerile parlamentare din 30 noiembrie pe lista Mișcării Ravnopravie, indicând că este membru al mișcării politice. În 2016, formațiunea a fost preluată de Ilan Șor și și-a schimbat denumirea în Partidul Șor, astfel Panciuc a ajuns membru al acestei formațiuni. Din iulie 2018 este reprezentant împuternicit al Partidului Șor în Edineț. La alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, Panciuc a fost desemnat candidat al Partidului Șor pe circumscripția nr 3, Edineț.

În timpul campaniei electorale pentru alegerile din 24 februarie 2019, Panciuc a fost surprins de reporterii TV8 în timp ce oferea cadouri susținătorilor partidului la evenimentul de lansare oficială în campanie a candidaturii sale. Cei prezenți la eveniment au primit câte o pungă cu materiale promoționale și un ceas. Panciuc a declarat jurnaliștilor că ceasul nu este o formă de mituire, ci un suvenir, iar legislația electorală nu a fost încălcată. În cadrul evenimentului, reporterul TV8 a fost bruscat și insultat de susținătorii candidatului.

Integritate în declararea averii

Ghenadie Panciuc este om de afaceri. El și familia sa dețin un SRL, Pangar-Nord, care are drept genuri de activitate administrarea restaurantelor și comerțul produselor alimentare și al băuturilor alcoolice. În 2017-2018, compania le-a adus soților Panciuc venituri de 79 de mii de lei din salariu și alți 91 de mii de lei din activitatea companiei.

De asemenea, Panciuc este fondator al Gospodăriei Țărănești Panciuc Ghenadie, care i-a adus în ultimii doi ani venituri de aproape 38.000 de lei.

Panciuc deține în proprietate două terenuri agricole de peste 1,7 ha, 7 ari de teren pentru construcții obținuți în folosință de la Consiliul local Edineț, în 2011, și alți 33 ha de teren pentru construcții, procurat în 2001 de SRL Pangar-Nord. Pe acest teren este amplasată o construcție de 651 de metri pătrați, estimată de proprietar, împreună cu terenul, la prețul de aproape 900 de mii de lei. De asemenea, soții Panciuc dețin un apartament de 68,3 m.p., procurat în 2003 și estimat la prețul de 91 de mii de lei. Toate aceste bunuri și venituri sunt indicate în declarația de venituri pentru ultimii doi ani, depusă de candidat la CEC în campania electorală 2019.

Panciuc mai indică în declarațiw două automobile: un VAZ 2107 procurat în 1997, procurat cu 2000 dolari și un Audi Q5, din 2009, procurat în 2016 cu 20.000 euro. Soții Panciuc au contractate 2 credite bancare, unul din 2013 de 200.000 de lei, pe care trebuie să le întoarcă până în 2023, și un credit din 2016 de 17.000 dolari, care va fi restituit până în 2021.

Integritatea în gestionarea funcției publice și/sau de partid

Nu există informații despre eventuale încălcări admise de către candidat în exercitarea funcțiilor publice și/sau de partid.

Cazier judiciar

Nu au fost depistate procese de judecată cu implicarea lui Ghenadie Panciuc, în schimb compania sa GȚ Panciuc Ghenadie a fost atacată în judecată de către Inspectoratul Fiscal Edineț pentru că ar fi folosit blanchete de documente primare străine pentru livrarea a 27400 kg de folarea soarelui, în valoare de 200.000 de lei. Compania a pierdut procesul la Curtea Supremă de Justiție.

Acest articol apare în cadrul proiectului Promovarea votului informat şi conştient la alegerile parlamentare prin campania de monitorizare şi informare „Pentru un Parlament Curat 2018”, implementat de ADEPT, API, CAPC şi CIJM cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectul țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Arhiva

Găsit vinovat de fals în declarația de avere și condamn...

Fostul șef al Direcției Educație, Tineret și Sport a sectorului Buiucani, mun. Chișinău, Ion Vrânceanu, găsit vinovat de Curtea de Apel Chișinău de fals în declarația de avere și condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, a fost restabilit în funcție. Judecătoarea Tatiana Avasiloaie de la Judecătoria Chișinău a dispus marți, 23 aprilie 2019, ca Ion Vrânceanu să fie reangajat, cu plata salariului neachitat și a despăgubirilor pentru absența de la serviciu în perioada 12 martie 2018 – 23 aprilie 2019.  Solicitată timp două zile să explice cum va rezolva această situație, de vreme ce funcția este ocupată de mult timp, Direcția Educație a municipiului Chișinău a refuzat să ofere un răspuns.

24 aprilie 2019
199
Arhiva

profil candidat: Vladimir Andronachi

Integritatea în activitatea politică

19 ianuarie 2019
273
Arhiva

Au fost aleşi reprezentanţii societăţii civile în Consi...

Specialista în comunicare a Asociației Promo-Lex, Tatiana Pașcovschi și Dumitru Ţâra, fondatorul trustului media Realitatea, vor face parte din Consiliul de Integritate al Autorității Naționale de Integritate și vor reprezenta societatea civilă. Ei au fost aleși în bază de concurs dintr-un total de 7 candidați, de către o Comisie formată de Ministerul Justiției, din care au făcut parte reprezentanți ai Ministerului, ai Uniunii Avocaților și  ai societății civile.  Tatiana Pașcovschi a acumulat  24 de puncte, iar Dumitru Țâra 26 de puncte. Candidații au fost apreciați în baza CV-ului depus, al scrisorii de motivare și a interviului, care a cuprins 6 întrebări. 

26 decembrie 2016
126
Arhiva

Bani publici plătiţi pentru lustruirea imaginii preşedi...

Consiliul Raional Leova a plătit în luna iunie 6 mii de lei publicaţiei „Literatura şi Arta” pentru un articol în care i-au fost aduse laude preşedintei raionului, Efrosinia Greţu, membră a Partidului Democrat (PD). Unii consilieri susţin că banii nu erau planificaţi în bugetul local, de aceea o învinuiesc pe preşedintă că ar face abuz de banii publici pentru a se promova, dar şi pentru a face imagine partidului pe care îl reprezintă.

06 octombrie 2014
128
Arhiva

Unul dintre deputații aleși duminică are antecedente pe...

Unul dintre deputații noi aleși la 20 octombrie, socialistul Vitalii Evtodiev, a fost cercetat penal pentru falsificarea unei expertize. Ultima decizie în acest dosar a fost luată anul trecut de Curtea Supremă de Justiție (CSJ). Vitalii Evtodiev a fost recunoscut vinovat, doar că nu a ispășit nici o pedeapsă, întrucât infracțiunea s-a prescris. Deputatul nu vrea să comenteze această cauză penală, spunând că însăși durata examinării în instanțe a acestui dosar ar vorbi despre multe.

23 octombrie 2019
191
Arhiva

Una dintre firmele din dosarul licitațiilor trucate va...

Una dintre firmele care figurează în dosarul licitațiilor trucate pentru procurarea produselor alimentare în grădinițe, deschis la sfârșitul anului 2016, continuă să participe la licitații, iar acum o săptămână a obținut un contract de peste 100 de mii de lei la Spitalul de psihiatrie din Bălți. Responsabilii de la Agenția Achiziții Publice spun că firma este admisă la licitații deoarece nu figurează în lista neagră, iar urmărirea penală a administratorului nu este temei pentru descalificare. 

22 februarie 2017
125