Soacra şi nora, în funcţii de conducere la Şcoala de box din Grimăncăuţi

Interese la vedere 24 septembrie 2014 288

Directoarea Şcolii sportive republicane de box din satul Grimăncăuţi, raionul Briceni, şi-a angajat nora în funcţia de director adjunct, motivând că locul era vacant şi că nu se găsea un specialist potrivit. Comisia Naţională de Integritate (CNI) a decis că directoarea s-a condus de interesele personale, aşa că va cere instanţei de judecată anularea ordinului de angajare.Şcoala sportivă de box din Grimăncăuţi este o instituţie de învăţământ extraşcolară şi se află în subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului. La 1 noiembrie 2011, directoarea Svetlana Caduc şi-a angajat nora, pe Cristina Caduc, în funcţia de director-adjunct.

Funcţie creată special pentru noră?

Svetlana Caduc explică pentru Moldova Curată că a făcut acest lucru din necesitatea de specialişti: „Ştiţi, în mediul rural cu greu găseşti un specialist bun. De opt luni această funcţie a fost vacantă, fiindcă nicio persoană care ar fi vrut să candideze nu era specializată în domeniu”. Deşi directoarea afirmă că a căutat specialişti în domeniul sportului, nora sa, Cristina Caduc, la momentul angajării, nu avea pregătirea necesară. Tânăra are studii juridice, iar după ce a fost angajată în funcţia de vicedirector al Şcolii sportive, a făcut studii de master în domeniul sportului. Directoarea afirmă însă că despre angajarea nurorii sale reprezentanţii ministerului de resort au ştiut.

La rândul său, Ion Cebanu, fostul ministru al Tineretului şi Sportului, explică pentru Moldova Curată că Svetlana Caduc a cerut în anul 2011 instituirea unei noi funcţii în cadrul Şcolii - anume aceea de vicedirector. „Ministerul a aprobat atunci această funcţie nouă, însă nu am ştiut cine o va ocupa. Poate cineva dintre colegi a ştiut, eu însă nu am fost la curent atunci”, afirmă fostul ministru.

Nora se va conforma deciziei de judecată

CNI a constatat, în luna iulie curent, că Svetlana Caduc s-a aflat în conflict de interese atunci când şi-a angajat nora în instituţia pe care o conduce, de aceea va cere instanţei de judecată să anuleze ordinul de angajare.

Directoarea Şcolii sportive spune că a contestat actul CNI în instanţa de judecată de la Briceni, fără să ştie că această decizie poate fi atacată doar la Judecătoria Râşcani din municipiul Chişinău. „Despre ce conflict de interese este vorba, dacă nora mea nu semnează acte? Şcola este condusă bine şi acest lucru e cel mai important. Nu contează oare pentru ţară că sportivii de la noi au adus două medalii de la Jocurile Olimpice?”, întreabă Svetlana Caduc.

Cristina Caduc ne-a spus, la rândul ei, că dacă instanţa de judecată va anula ordinul de angajare, ea se va conforma şi nu va contesta decizia.

Lilia Zaharia

Cristina CaducPreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Interese la vedere

Localitatea Ghidighici, „afacerea” familiei Begleţ

„Conflict vădit de interese la Ghidighici”. Aceasta este concluzia la care a ajuns Comisia Naţională de Integritate (CNI) care s-a autosesizat în baza constatărilor Curţii de Conturi a Republicii Moldova, precum că în localitatea respectivă funcţia de viceprimar este deţinută ilegal de către Alexandru Begleţ, feciorul primarului de Ghidighici, Ion Begleţ.

29 aprilie 2013
270
Interese la vedere

Benzină de la firma soţiei

Consiliul Raional (CR) Soroca a cumpărat benzină de la o firmă adminsitrată de soţia preşedintelui raionului, Victor Său, în valoare de peste 326 mii de lei. Acum, acesta este bănuit de Comisia Naţională de Integritate (CNI) de încălcarea regimului conflictului de interese. Victor Său afirmă însă că el nu a fost implicat în procesul de achiziţii publice, comisia de selectare a câştigătorului fiind condusă de o altă persoană.

24 iulie 2014
261
Interese la vedere

Ginerele şi soacra continuă să lucreze împreună la prim...

La sfârşitul anului trecut, Moldova Curată a descoperit un conflict de interese la Primăria Pietrosu din raionul Făleşti, acolo unde primarul Ghenadie Grădinari o are în subordine pe soacra sa, care este contabilă. Comisia Naţională de Integritate (CNI) s-a autosesizat, a examinat situaţia şi a constatat conflict de interese. Alesul local a rămas însă nesancţionat, deoarece membrii CNI au clasat cazul.

12 iulie 2016
251
Interese la vedere

Silvia Volosatâi, cercetată penal, a devenit vice-direc...

Silvia Volosatâi, fosta șefă a Secției investiții capitale de la Ministerul Sănătății, este urmărită penal pentru fals în declarația de avere. Dosarul a fost deschis de procurori în luna februarie 2015, în urma unei solicitări a Comisiei Naționale de Integritate (CNI), care a constatat că Silvia Volosatâi nu a declarat mai multe bunuri. Comisia a verificat averile funcționarei în baza unui material apărut pe moldovacurata.md.

25 septembrie 2015
284