Sondaj // Amenda de 6000 de lei pentru conflictul de interese, prea mică
Majoritatea participanților la sondajul de pe Moldovacurata.md consideră că pedeapsa care prevede o amendă maximă de 6000 de lei pentru nedeclararea conflictului de interese de către un funcționar public, prevăzută în legislație, este prea mică.
Astfel, 77 la sută din cele 62 de persoane care au participat la sondaj sunt de această părere.
Totodată, 13 la sută cred că această amendă este acceptabilă, opt la sută – suficientă și doar două procente susțin că pedeapsa respectivă este prea mare.
Moldova Curată vă invită să răspundeți la următoarea întrebare plasată pe site și anume:
Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.
Adaugă comentariu
Articole relaționate:
PREȘEDINTELE JUDECĂTORIEI RÂȘCANI ȘI-A CONCEDIAT CUMNAT...
Președintele Judecătoriei sectorului Râșcani din municipiul Chișinău, Oleg Melniciuc, și-a concediat marți, 11 noiembrie, cumnata, la câteva ore după ce cazul său a fost discutat de membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Melniciuc a angajat-o în luna iulie pe sora soției sale, Ludmila Bobeică, în funcția de grefieră la instanța pe care o conduce.
Marian Lupu, cu imunitate la CNI?
Comisia Națională de Integritate refuză să verifice existența unui posibil conflict de interese în cazul fostului președinte al Parlamentului, Marian Lupu, care și-a numit nașa de cununie, Ala Popescu, în funcția de secretar general al Aparatului Legislativului.
Două cauze penale pentru îmbogățire ilicită
Procuratura Anticorupție a pornit două cauze penale în baza noului articol din legislația moldovenească - îmbogățirea ilicită. Prevederea a fost inclusă în Codul Penal în luna februarie 2014. Urmărirea penală în cele două dosare este efectuată de către ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) sub conducerea procurorilor. Despre acest lucru a anunțat joi, 11 decembrie, șeful Procuraturii Anticorupție, Eduard Harunjen, la Conferința Națională Anticorupție, organizată de CNA.
Doi conducători se angajau reciproc în funcții de adju...
Fostul director al Casei Republicane de Cultură şi Creaţie Artistică a Tineretului Studios, care a fost reorganizată recent în Centrul Național de Educație prin Artă, și adjunctul acestuia sunt suspectați ca ar fi ocupat simultan timp de mai mulți ani, câte două funcții incompatibile. Cei doi spun însă că nu au făcut decât să încerce să își suplimenteze veniturile și că nu au comis nimic ilegal.
Judecătorul Ghenadie Eni: ”Demisia mea nu are legătură...
Magistratul Ghenadie Eni, care a demisionat din funcția de judecător și de președinte al Curții de Apel Cahul la începutul lunii iulie, spune că demisia sa nu are legătură cu acuzațiile care i-au fost aduse referitoare la primirea unui teren pentru construcție de la Primăria Cahul. ”La 29 aprilie am împlinit 50 de ani. Asta e vârsta de pensionare pentru un judecător. Am decis să mă pensionez, dar să practic dreptul în continuare. Chiar ieri am depus cerere să fiu admis în profesia de avocat”, a spus Ghenadie Eni pentru Moldova Curată.
Aici așteptăm comentariul tău!