Specialist la Centrul de Tineret Cahul, angajat de Consiliul Raional fără concurs public

Alte materiale 13 martie 2020 2872
Vladimir Afanasev Sursa: Facebook.comLa Centrul de Tineret Cahul, instituție publică finanțată din banii Consiliului Raional și care în prezent nu are un director, a fost angajat recent un specialist, Vladimir Afanasev, fără concurs, contrar Regulamentului de activitate al Centrului. Dispoziția de angajare a semnat-o Marcel Cenușă, președintele raionului.

IP „Centrul de Tineret Cahul” a fost creat în anul 2017. Potrivit Regulamentului privind organizarea și funcționarea I.P „Centrul de Tineret Cahul”, angajarea directorului și a personalului Centrului se face prin concurs, organizat în conformitate cu prevederile legale de către o Comisie instituită prin dispoziția președintelui raionului, din care face parte și un reprezentant al autoritățile publice centrale de specialitate cu drept consultativ.

În acest caz, însă, concursul a fost neglijat, Vladimir Afanasiev fiind angajat prin dispoziția președintelui de raion, Marcel Cenușă. Ambii, atât Afanasev, cât și Cenușă, sunt membri activi ai Partidului Socialiștilor. Pe profilul de Facebook al lui Vasile Afanasiev, la rubrica  „Date personale”, este indicat că lucrează la Partidul Socialiștilor. În campania electorală din alegerile locale, tânărul era văzut împărțind ziare și pliante de partid. 

Sursa: Facebook.com

Întrebat de ce nu a fost organizat un concurs public pentru angajarea sa, Vladimir Afanasiev a declarat inițial că nu vrea să discute la acest subiect, deoarece nu știe cu cine vorbește și că ar avea timp să se documenteze dacă există în realitate o asemenea jurnalistă. Peste o zi, ne-a îndemnat să discutăm despre angajarea sa cu vicepreședinta raionului.

Portalul Moldova Curată l-a contactat însă pe președintele raionului, cel care a semnat Dispoziția de angajare, pentru a explica de ce colegul său de partid nu a fost angajat printr-un concurs public, așa cum cere Regulamentul. Marcel Cenușă a spus că poziția în care a fost angajat Afanasiev nu are statut de funcționar public, de aceea a fost ignorată procedura de concurs.

Poziție publică – informație secretă?

Deși Vladimir Afanasiev a fost angajat într-o instituție bugetară și va fi remunerat din bani publici, în Dispoziția emisă de președintele raionului sunt ascunse date precum numele și prenumele angajatului, funcția în care a fost numit, dar și cuantumul salariului pe care îl va ridica acesta. 

 

Vladimir Afanasiev are 29 de ani, este originar din orașul Cahul și are studii în domeniul Științelor Politice. Potrivit paginii sale de Facebook, Afanasev a studiat la Universitatea de Stat din Sankt-Petersburg, Federația Rusă.

Lilia ZahariaPreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

2020

Directorul-adjunct al Agenției TASS de la Moscova, Miha...

22 mai 2020
2631
2020

Cauza penală în privința actualei ministre a Educației...

14 noiembrie 2020
1462
2020

Primarii care își folosesc mașinile în munca la primăr...

La Bălțata, Criuleni, primarul a primit combustibil din banii Primăriei pentru propria mașină

17 februarie 2020
2078
2020

O nouă promisiune referitoare la o investiție aproape c...

27 ianuarie 2020
1639
2020

În an electoral, Igor Dodon a făcut binefacere la Comra...

14 august 2020
1814
2020

Dosarul penal pe numele fostului președinte al raionulu...

Retras de la Procuratura Anticorupție și încetat de PCCOCS

15 decembrie 2020
959