Un ofițer de investigații are HUMMER, dar nu l-a trecut în ultima declarație de avere

Avere la vedere 31 martie 2014 333
Imagine simbol: autoturism de marca HUMMER H3

Tudor Tulbure, ofiţer superior de investigaţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Râşcani, municipiul Chişinău, este dat pe mâna procurorilor, deoarece nu ar fi indicat în declaraţia de avere pentru anul 2012 un autoturism de teren. Poliţistul susţine însă că l-a trecut în declarația depusă în anul 2010, când l-a cumpărat.În luna noiembrie 2013, Comisia Naţională de Integritate (CNI) a iniţiat un control în privința lui Tudor Tulbure, întrucât au apărut suspiciuni că acesta nu şi-a declarat toate bunurile. Potrivit declaraţiei de avere, în anul 2012, singurul venit al ofițerului a fost din salariu, peste 64 de mii de lei. Tudor Tulbure nu a indicat în declaraţie niciun bun mobil sau vreo proprietate, deşi CNI a descoperit, în timpul cercetării, că el deține un autoturism de marca HUMMER H3, înregistrat în anul 2010.

Tudor Tulbure a declarat pentru Moldova Curată că a inclus autoturismul în declaraţia de avere pentru anul 2010, de aceea nu l-a mai trecut și în cele depuse în anii următori. „Eu am cumpărat maşina în anul 2010 şi atunci am declarat-o. Nu e o maşină scumpă, este un HUMMER înecat. Eu nici nu utilizez acest autoturism. Aşa le-am spus şi celor din Comisie”, susţine poliţistul. Tudor Tulbure spune însă că nu are declaraţia de avere din 2010 ca să demonstreze acest lucru.

Menţionăm că această marcă de autoturism este una dintre cele mai puternice maşini de teren, iar în anul 2010, un asemenea model valora cel puţin 30 de mii de euro.

HUMMER-ul este examinat de Procuratura Generală

Membrii Comisiei Naţionale de Integritate au decis suspendarea controlului pe numele lui Tudor Tulbure, cazul fiind trimis la Procuratura Generală (PG). „CNI verifică declaraţiile de avere din anul 2012 şi nu este de competenţa ei să examineze declaraţiile de avere din anii trecuţi. De aceea, cazul a fost trimis la PG, pentru ca procurorii să cerceteze şi să confrunte datele din declaraţiile de avere anterioare ale lui Tudor Tulbure”, spune Cristina Dumbrăvan, consultantă în cadrul Serviciului informare şi relaţii cu publicul al CNI.

La rândul său, şefa Serviciului de presă al PG, Maria Vieru, spune că acest caz este examinat în prezent de procurorii Secţiei conducere a urmăririi penale în organele centrale ale Ministerului Afacerilor Interne şi a Serviciului Vamal.

Precizăm că în cazul în care constată că există o diferenţă vădită între veniturile unei persoane, realizate pe parcursul exercitării funcţiei şi proprietatea dobândită în aceeaşi perioadă, CNI suspendă controlul şi sesizează organele de urmărire penală.


Lilia ZahariaPreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Avere la vedere

Alianţa Anticorupţie solicită CNI să ia măsuri vizavi d...

După apariţia în presă a mai multor informaţii despre faptul că liderul liberalilor Mihai Ghimpu nu şi-a trecut în declaraţia de avere pentru anul 2012 un apartament achiziţionat la finele anului 2011 în plin centrul capitalei, membrii Alianţei Anticorupţie solicită Comisiei Naţionale de Integritate (CNI) să verifice acest lucru şi să ia o decizie.

02 mai 2013
447
Avere la vedere

Judecători cu case „fără preţ” şi pământuri „fără valoa...

Câţiva magistraţi de la Curţile de Apel (CA) Chişinău, Comrat şi Bălţi menţionează în declaraţiile lor de avere pentru anul 2012, publicate pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii, că bunurile imobile şi terenurile care le aparţin nu au valoare cadastrală. Specialiştii afirmă, însă, că un imobil sau un teren nu are valoare doar în cazul când proprietarul nu le-a înregistrat intenţionat la oficiul cadastral, pentru a se eschiva de la plata impozitelor.

20 iunie 2013
467
Avere la vedere

Sistemul de publicare a declarațiilor de avere, mereu c...

După ce Comisia Națională de Integritate (CNI) a întârziat să publice pe pagina sa web declarațiile de avere și de interese ale demnitarilor și funcționarilor în termenele stabilite, nici acum cei interesați nu pot accesa documentele menționate.

28 iunie 2013
330
Avere la vedere

CNI a iertat încă un primar

Membrii Comisiei Naţionale de Integritate (CNI) „iartă” tot mai des persoane cu funcţii publice care s-au aflat în conflict de interese. Unul dintre ultimele cazuri de acest fel este al primarei comunei Băhrineşti, raionul Floreşti. Deşi CNI a recunoscut că Feodosia Bunescu a admis un conflict de interese, angajându-şi nepoata la Primărie, membrii Comisiei au clasat cazul.

20 aprilie 2016
354