Un ofițer de investigații are HUMMER, dar nu l-a trecut în ultima declarație de avere

Avere la vedere 31 martie 2014 20
Imagine simbol: autoturism de marca HUMMER H3

Tudor Tulbure, ofiţer superior de investigaţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Râşcani, municipiul Chişinău, este dat pe mâna procurorilor, deoarece nu ar fi indicat în declaraţia de avere pentru anul 2012 un autoturism de teren. Poliţistul susţine însă că l-a trecut în declarația depusă în anul 2010, când l-a cumpărat.În luna noiembrie 2013, Comisia Naţională de Integritate (CNI) a iniţiat un control în privința lui Tudor Tulbure, întrucât au apărut suspiciuni că acesta nu şi-a declarat toate bunurile. Potrivit declaraţiei de avere, în anul 2012, singurul venit al ofițerului a fost din salariu, peste 64 de mii de lei. Tudor Tulbure nu a indicat în declaraţie niciun bun mobil sau vreo proprietate, deşi CNI a descoperit, în timpul cercetării, că el deține un autoturism de marca HUMMER H3, înregistrat în anul 2010.

Tudor Tulbure a declarat pentru Moldova Curată că a inclus autoturismul în declaraţia de avere pentru anul 2010, de aceea nu l-a mai trecut și în cele depuse în anii următori. „Eu am cumpărat maşina în anul 2010 şi atunci am declarat-o. Nu e o maşină scumpă, este un HUMMER înecat. Eu nici nu utilizez acest autoturism. Aşa le-am spus şi celor din Comisie”, susţine poliţistul. Tudor Tulbure spune însă că nu are declaraţia de avere din 2010 ca să demonstreze acest lucru.

Menţionăm că această marcă de autoturism este una dintre cele mai puternice maşini de teren, iar în anul 2010, un asemenea model valora cel puţin 30 de mii de euro.

HUMMER-ul este examinat de Procuratura Generală

Membrii Comisiei Naţionale de Integritate au decis suspendarea controlului pe numele lui Tudor Tulbure, cazul fiind trimis la Procuratura Generală (PG). „CNI verifică declaraţiile de avere din anul 2012 şi nu este de competenţa ei să examineze declaraţiile de avere din anii trecuţi. De aceea, cazul a fost trimis la PG, pentru ca procurorii să cerceteze şi să confrunte datele din declaraţiile de avere anterioare ale lui Tudor Tulbure”, spune Cristina Dumbrăvan, consultantă în cadrul Serviciului informare şi relaţii cu publicul al CNI.

La rândul său, şefa Serviciului de presă al PG, Maria Vieru, spune că acest caz este examinat în prezent de procurorii Secţiei conducere a urmăririi penale în organele centrale ale Ministerului Afacerilor Interne şi a Serviciului Vamal.

Precizăm că în cazul în care constată că există o diferenţă vădită între veniturile unei persoane, realizate pe parcursul exercitării funcţiei şi proprietatea dobândită în aceeaşi perioadă, CNI suspendă controlul şi sesizează organele de urmărire penală.


Lilia Zaharia


Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Avere la vedere

Oleg Melniciuc a fost reținut. Este cercetat penal pent...

UPDATE: Ora 12.57 

27 iunie 2017
24
Avere la vedere

Apartamentul lui Ghimpu, subiect tabu la CNI?

Noul apartament cu trei camere al lui Mihai Ghimpu, situat pe strada Serghei Lazo din centrul municipiului Chişinău, nu este menţionat în declaraţia de avere a deputatului pentru anul 2012. Acest lucru este tratat diferit la CNI. În timp ce vicepreşedintele CNI, Victor Strătilă, declară că instituția examinează acest caz, preşedintele Anatolie Donciu afirmă că procesul de verificare a datelor despre apartamentul lui Ghimpu nici   nu a început.

23 mai 2013
21
Avere la vedere

Cazul averilor șefului poliției raionului Orhei urmează...

Șeful Inspectoratului de Poliție al raionului Orhei, Grigore Josan, spune că va contesta în instanță actul Comisiei Naționale de Integritate, aprobat săptămâna trecută. În document, CNI cere procuraturii să deschidă un dosar penal pe numele lui Josan pentru fals în declarația de avere. 

21 septembrie 2015
27
Avere la vedere

O nouă achitare într-un dosar de corupție la Judecători...

Directorul Direcției Educație a sectorului Buiucani din municipiul Chișinău, Ion Vrânceanu, acuzat de fals în declarația de avere și depășirea atribuțiilor de serviciu, a fost achitat de către prima instanță. Sentința de achitare a fost pronunțată la 28 aprilie de către judecătoarea Silvia Gârbu, iar cel care a condus urmărirea penală și a susținut acuzarea a fost procurorul anticorupție Dorin Compan. Sentința motivată încă nu a fost publicată. Procuratura Generală a anunțat astăzi, printr-un comunicat, că procurorii o vor ataca la Curtea de Apel. 

06 mai 2016
22
Avere la vedere

Misterul mașinilor șefului Direcției Educație Buiucani

Șeful Direcției Educaţie Buiucani, municipiul Chișinău, Ion Vrânceanu, care deține această funcție din 1997, se plimbă cu un automobil Toyota Land Cruiser produs în anul 2008 și locuiește într-o casă impunătoare la Durlești, a cărei valoare este de aproape un milion de lei. Cel puțin așa reiese din declarația sa de avere depusă pentru anul 2013. Asta chiar dacă salariul său abia de a ajuns anul trecut la 7 mii de lei lunar, iar în anul 2012 a fost și mai mic. Declarațiile sale de avere depuse pentru ultimii doi ani sunt pline de mistere. Unul dintre ele este faptul că bugetarul a vândut o mașină Toyota Rav 4 cu 9 mii de lei!

05 august 2014
17
Avere la vedere

Viceministrul Mediului, Valentina Țapiș, nu și-a declar...

Viceministrul Mediului, Valentina Țapiș, deține o avere impunătoare în suburbia Codru a Chișinăului, însă nu a indicat-o pe toată în declarația de venituri și proprietăți. Astfel, din cele două case, una cu 3 etaje și alta cu un etaj, situate una lângă alta și înregistrate la ”Cadastru” pe numele Valentinei Ţapiş, doar una a fost declarată. Mai mult, spre curțile celor două case nu poți pătrunde, întrucât familia a îngrădit o parte din spațiul public.

08 mai 2014
25