Vatra familiei Bobeica

Interese la vedere 17 septembrie 2013 479
foto simbol

Timp de doi ani, primarul orăşelului Vatra, Ion Bobeica, a fost coleg de serviciu cu fiica sa, ea fiind angajată de acesta în calitate de specialist în cadrul contabilităţii. Alesul local motivează că şi-a angajat propria fiica din cauza lipsei de specialişti. Comisia Naţională de Integritate (CNI) a iniţiat procedura de control pe acest caz, urmând să verifice dacă primarul a încălcat regimul juridic al conflictului de interese.Corina Bobeica, fiica primarului orăşelului Vatra din municipiul Chişinău, susţine că a fost angajată la primărie în urma unui concurs public, iar procedura de selectare a fost una transparentă. „Erau posturi vacante, aşa că am depus actele necesare. Acum însă nu mai lucrez acolo”, afirmă Corina Bobeica. Ea susţine că nu cunoaşte cine au fost membrii Comisiei care au selectat-o.

Nici prrimarul localităţii Ion Bobeica nu îşi aduce aminte numele persoanelor în cauză, însă spune că a angajat-o deoarece avea nevoie de specialişti. „Locul respectiv a fost vacant o perioadă. Nu au mai fost alţi candidaţi, aşa că ea a fost selectată. Vă asigur că nu a făcut-o pentru bani, fiindcă în anul 2011, salariul ei constituia 700 lei”, argumentează primarul.

Alte rude la primărie?

Un fost angajat al primăriei orăşelului Vatra, care nu a dorit să-i fie dezvăluită identitatea, a menţionat pentru Moldova Curată că o altă fiică a primarului - Rodica, a fost angajată a primăriei, însă nu a specificat ce poziţie ocupa. "Ştiu că doamna Rodica este acum în concediu de maternitate, dar a lucrat împreună cu tatăl său”, a specificat sursa respectivă. Ion Bobeica nu a dorit să răspundă la  această întrebare, motivând că este foarte ocupat.

Sursa anonimă ne-a mai spus că anul trecut primarul  a mai angajat o rudă la primărie. Este vorba de Gheorghe Bobeica, specialist în evidenţa militară. „Ştiu că îi este nepot, dar nu sunt la curent dacă e de la frate sau de la verişor”, a specificat sursa citată. La rândul său, Gheorghe Bobeica ne-a comunicat că a lucrat specialist în evidenţa militară la primăria Vatra dar, între timp, s-a concediat. Dânsul nu a dorit să precizeze dacă este rudă cu primarul, motivând că această informaţie nu poate fi furnizată la telefon.

CNI a iniţiat o procedură de control pe marginea acestui caz şi urmează să emită un act de constatare în care va decide dacă primarul orăşelului Vatra a încălcat regimul juridic al conflictului de interese atunci când a angajat persoane apropiate lui în instituţia pe care o conduce. Menţionăm că Legea cu privire la conflictul de interese defineşte persoanele apropiate ca fiind soţul sau soţia, persoanele înrudite prin sînge sau adopţie (părinţi, copii, fraţi, surori, bunici, nepoţi, unchi, mătuşe) şi persoanele înrudite prin afinitate (cumnat, cumnată, socru, soacră, ginere, noră).

Lilia ZahariaPreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Interese la vedere

Ziarul Naţional: Președinții de raioane au dat de gustu...

MOFT // Criza economică nu a tăiat din „poftele” aleșilor locali care continuă să cumpere mașini de lux de la un singur agent economic

19 octombrie 2013
406
Interese la vedere

La Nimereuca, licitaţiile publice sunt câştigate de soţ...

De câţiva ani, firma condusă de soţia primarului satului Nimereuca din raionul Soroca aprovizionează grădiniţa din localitate cu produse alimentare. Deşi toate concursurile publice câştigate de soţia primarului au fost organizate de primărie, alesul local afirmă că nu ţine minte dacă el a semnat sau nu contractele de achiziţii publice.

14 decembrie 2015
734
Interese la vedere

Neamuri de gradul întâi la primăria Ratuş

În primăria comunei Ratuş, raionul Teleneşti, soţul este primar, iar soţia deţine funcţia de perceptor fiscal. Specialiştii afirmă că un funcţionar nu poate exercita o funcţie publică, fiind în subordinea unei rude în cadrul aceleiaşi autorităţi publice. Primarul afirmă, la rândul lui, că i-ar încălca drepturile soţiei dacă ar concedia-o, fiindcă mai are puţin timp până să se pensioneze.

26 iunie 2013
395
Interese la vedere

Mai mulţi primari din Ialoveni nu au depus declaraţiile...

Câţiva primari din raionul Ialoveni sunt nemulţumiţi de faptul că autorităţile publice raionale nu i-au informat că sunt obligaţi să-şi depună declaraţiile de interese personale pentru anul 2012 până la 31 martie curent. Pentru că nu au prezentat aceste declaraţii, aleşii locali au fost citaţi la Comisia Naţională de Integritate (CNI).

28 iunie 2013
794