Vicepreședintele CEC își ascunde averile

Avere la vedere 14 iunie 2013 1206

De doi ani încoace, vicepreședintele Comisiei Electorale Centrale, Ștefan Urâtu, „uită” să indice în declarația sa de avere o casă din Chișinău înregistrată pe numele soției sale.Imobilul de 150 de m.p. se află în sectorul Buiucani al capitalei, în preajma centrului de business „Kentford”.

Casa pe care Ștefan Urâtu nu a indicat-o în declarația de avere

Potrivit datelor de la „Cadastru”, Liubov Urâtu a devenit proprietara a 2/5 din casă încă la sfârșitul anului 2011. Aceasta a primit o parte din imobil prin donație de la fiica sa.

De asemenea, nu se regăsește în declarația de avere a vicepreședintelui de la CEC nici „Lexus”-ul cu care este văzut de la un timp încoace Ștefan Urâtu.

Acesta declară că deține în proprietate doar un garaj, un apartament cu două odăi în Tiraspol, în care nu a mai intrat din 1993, și un „Nissan Micro” cumpărat încă în 2009 și înregistrat pe numele soției.

De asemenea, Ștefan Urâtu deține 100 % de acțiuni în firma „Larimaris-Lux”, a cărei valoare de cumpărare este astăzi de aproximativ 2,5 milioane de lei.

Contactat de portalul Moldova Curată, Urâtu a declarat că, din câte știe el, această casă îi aparține fiicei sale care acum este plecată peste hotare și de aceea i-a făcut procură soției pentru a putea achita unele facturi.

„Sincer, nu am știut despre acest contract de donație. Înainte de a îndeplini declarația de avere, am discutat cu soția, dar nu mi-a spus nimic despre această casă în care noi trăim pe perioada în care lipsește fiica”, ne-a spus Urâtu.

În schimb, despre „Lexus”-ul la volanul căruia a fost văzut de mai multe ori și despre care l-am întrebat, vicepreședintele de la CEC a evitat ostentativ să vorbească.

Mariana RațăPreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Avere la vedere

Cazul Arnăut: jurnaliștii și CNI au reușit ce nu au reu...

Judecătorul Curții de Apel Chișinău, Sergiu Arnăut, riscă să fie cercetat penal pentru că nu a declarat casa de câteva milioane de lei, în care locuiește împreună cu fiul său și cu soția, de care în acte este divorțat. La ședința din 5 ianuarie 2015, Comisia Națională de Integritate (CNI), bazându-se pe imaginile difuzate de Jurnal TV în care se arată că Arnăut muncește împreună cu fiul său în curtea casei și iese cu mașina de acolo, a constatat că magistratul se folosește de acest imobil luxos, deci trebuia să îl declare ca bun pe care îl are în folosință.

11 februarie 2015
1044
Avere la vedere

Viceminiștri fără locuințe, verificați astăzi de Comis...

Declarațiile de avere pentru anul 2012 depuse de șapte viceminiștri și de câțiva angajați ai Departamentului Instituțiilor Penitenciare vor fi discutate astăzi, 8 mai, în carul ședinței Comisiei Naționale de Integritate (CNI). Membrii CNI au decis să examineze declarațiile viceminiștrilor după ce Moldova Curată a publicat un articol în care am arătat că oficialii nu au indicat nicio locuință în actele completate în anul 2013.

08 mai 2014
1056
Avere la vedere

Oleg Melniciuc a fost reținut. Este cercetat penal pent...

UPDATE: Ora 12.57 

27 iunie 2017
891
Avere la vedere

Valeriu Saharneanu a pierdut procesul împotriva CNI, da...

Fostul deputat liberal-reformator, Valeriu Saharneanu, care a pierdut definitiv procesul cu CNI, nu va fi totuși sancționat pentru nedeclararea mai multor venituri și proprietăți. Asta pentru că Procuratura Generală a refuzat să deschidă un dosar penal pe acest caz. Hotărârea prin care Curtea Supremă a dat câștig de cauză definitiv Comisiei Naționale de Integritate (CNI) în acțiunea civilă intentată de Valeriu Saharneanu a intrat în vigoare la 19 august.

31 august 2015
947
Avere la vedere

Cazul averilor șefului poliției raionului Orhei urmează...

Șeful Inspectoratului de Poliție al raionului Orhei, Grigore Josan, spune că va contesta în instanță actul Comisiei Naționale de Integritate, aprobat săptămâna trecută. În document, CNI cere procuraturii să deschidă un dosar penal pe numele lui Josan pentru fals în declarația de avere. 

21 septembrie 2015
1181
Avere la vedere

Sistemul de publicare a declarațiilor de avere, mereu c...

După ce Comisia Națională de Integritate (CNI) a întârziat să publice pe pagina sa web declarațiile de avere și de interese ale demnitarilor și funcționarilor în termenele stabilite, nici acum cei interesați nu pot accesa documentele menționate.

28 iunie 2013
1101