Vicepreședintele CEC își ascunde averile

Avere la vedere 14 iunie 2013 324

De doi ani încoace, vicepreședintele Comisiei Electorale Centrale, Ștefan Urâtu, „uită” să indice în declarația sa de avere o casă din Chișinău înregistrată pe numele soției sale.Imobilul de 150 de m.p. se află în sectorul Buiucani al capitalei, în preajma centrului de business „Kentford”.

Casa pe care Ștefan Urâtu nu a indicat-o în declarația de avere

Potrivit datelor de la „Cadastru”, Liubov Urâtu a devenit proprietara a 2/5 din casă încă la sfârșitul anului 2011. Aceasta a primit o parte din imobil prin donație de la fiica sa.

De asemenea, nu se regăsește în declarația de avere a vicepreședintelui de la CEC nici „Lexus”-ul cu care este văzut de la un timp încoace Ștefan Urâtu.

Acesta declară că deține în proprietate doar un garaj, un apartament cu două odăi în Tiraspol, în care nu a mai intrat din 1993, și un „Nissan Micro” cumpărat încă în 2009 și înregistrat pe numele soției.

De asemenea, Ștefan Urâtu deține 100 % de acțiuni în firma „Larimaris-Lux”, a cărei valoare de cumpărare este astăzi de aproximativ 2,5 milioane de lei.

Contactat de portalul Moldova Curată, Urâtu a declarat că, din câte știe el, această casă îi aparține fiicei sale care acum este plecată peste hotare și de aceea i-a făcut procură soției pentru a putea achita unele facturi.

„Sincer, nu am știut despre acest contract de donație. Înainte de a îndeplini declarația de avere, am discutat cu soția, dar nu mi-a spus nimic despre această casă în care noi trăim pe perioada în care lipsește fiica”, ne-a spus Urâtu.

În schimb, despre „Lexus”-ul la volanul căruia a fost văzut de mai multe ori și despre care l-am întrebat, vicepreședintele de la CEC a evitat ostentativ să vorbească.

Mariana RațăPreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Avere la vedere

Actualul vice-ministru al Economiei și fostul director...

Actualul vice-ministru al Economiei, Vitalie Iurcu, până nu demult director al Întreprinderii de Stat Moldtelecom, deține o casă și un autoturism de lux și este implicat în mai multe afaceri, scrie Ziarul de Gardă. Potrivit jurnaliștilor publicației, o bună parte din aceste averi Iurcu le-a adunat în perioada în care a fost director al Moldtelecom, adică în anii 2009—2015.

11 septembrie 2015
394
Avere la vedere

Silvia Volosatâi ar putea fi verificată de Procuratură...

Comisia Națională de Integritate (CNI) a constatat că șefa Direcției construcții capitale din cadrul Ministerul Sănătății, Silvia Volosatâi, ar fi comis fals în declarația de avere. CNI s-a autosesizat în urma unui articol publicat pe Moldova Curată și a demarat un control. Joi, 18 decembrie, CNI a examinat rezultatele controlului și a decis să trimită dosarul la Procuratura Generală. Astfel, procurorii urmează să verifice acțiunile Silviei Volosatâi pentru a vedea dacă acestea se încadrează în art. 352 Cod Penal (fals în declarații).

19 decembrie 2014
330
Avere la vedere

Andrian Candu locuiește, de anul trecut, în apartamentu...

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a trecut cu traiul într-un apartament spațios ce aparține nașului său, Vladimir Plahotniuc, care este și președinte al Partidului Democrat. Candu indică acest lucru în declarația de avere pentru anul 2016. Locuința are o suprafață de peste 200 de metri pătrați și se află în centrul Chișinăului, în același bloc în care locuiește și familia Plahotniuc. 

11 august 2017
351
Avere la vedere

Rectorul de la Medicină, moșier la Drochia, cu ajutorul...

Rectorul Universității de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testimițanu”, academicianul Ion Ababii, deține 86 de terenuri agricole cu o suprafață totală de peste 100 de hectare în satul său natal, Ochiul Alb, Drochia, cumpărate începând cu anul 2008. Acolo, potrivit primarului satului, rectorul are și o gospodărie agricolă, ce îi poartă numele. Loturile au fost cumpărate în suprafețe mici, majoritatea de până la un hectar, și au fost consolidate. 

11 mai 2015
314