Două angajate ale Agenției Rezerve Materiale a MAI, controlate de ANI

Averi nedeclarate și conflicte de interese 19 iulie 2020 277
Sediul Agenției Rezerve Materiale a Ministerului Afacerilor InterneDouă angajate ale Agenției Rezerve Materiale a Ministerului Afacerilor Interne (ARM), despre a căror activitate Moldova Curată a scris în luna martie 2020, sunt controlate în prezent de Autoritatea Națională de Integritate (ANI).  

În articolul ”Angajați la stat cu iPhone XS cumpărate din bani publici, fără concurs de achiziții” am arătat că Inspecția Financiară a Ministerului Finanțelor a decoperit o serie de nereguli în activitatea ARM. Printre acestea – faptul că Larisa Goncear, șefă a Direcției economico-financiare a ARM, a deținut, potrivit inspectorilor IF, o perioadă, două funcții concomitent și a fost remunerată nejustificat. Ea a comentat atunci: ”Asta e opinia Inspecției, că a fost făcute neîntemeiat plăți și că pensia a fost calculată neîntemeiat. Eu consider că e intemeiat” și a precizat că ARM a contestat în instanță actul Inspecției Financiare.

Moldova Curată a sesizat Autoritatea Națională de Integritate ca să verifice dacă această situație reprezintă sau nu o incompatibilitate de funcții. De asemenea, după publicarea articolului s-a aflat că Larisa Goncear deține și funcția de fondatoare și administratoare a unei companii broker de asigurări.

Drept răspuns, ANI ne-a informat că a pornit un control în privința Larisei Goncear, pentru a verifica dacă aceasta a încălcat sau nu regimul juridic al incompatibilităților.

Într-un alt articol, publicat tot în luna martie, am arătat că Floarea Dimitriu, șefa Bazei speciale de administrare medicală a ARM, și-a acordat sieși, în anul 2018, mai multe premii în baza propriilor dispoziții, ceea ce contravine legii. Și în acest caz ANI ne-a informat că a pornit un control sub aspectul încălcării regimului juridic al conflictelor de interese și în curând urmează să emită un act de constatare. Solicitată la momentul scrierii articolului, Floarea Dimitriu nu a răspuns cererilor noastre de a comenta faptele constatate de Inspecția Financiară.

Viorica Zaharia

 Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

2020

Directorul AGEPI, Andrei Popa, s-ar putea afla în situa...

ANI a fost solicitată să pornească un control

14 ianuarie 2020
439
2020

Deputatul Grigore Repeșciuc susține că unele prevederi...

Sesizare la Curtea Constituțională

12 februarie 2020
522
2020

Achiziții costisitoare, în pofida recomandărilor de a g...

22 aprilie 2020
687
2020

Primarul municipiului Hâncești, Alexandru Botnari, risc...

09 iulie 2020
2590
2020

Un fost primar se judecă cu ANI, insistând că nu a fost...

O ploaie cu grindină i-a adus, pe lângă pierderi materiale, probleme cu inspectorii de integritate.

12 ianuarie 2020
1843
2020

Un primar și-a alocat un ajutor material prin propria d...

10 aprilie 2020
3144