Președintele CSM face precizări referitor la salariul său: „Nu am 34 de mii de lei pe lună”

Arhiva 5 aprilie 2018 283
Victor Micu

După ce Moldova Curată a publicat un articol în care s-a anunțat, în baza datelor din declarația de avere, că președintele Consiliului Superior al Magistraturii Victor Micu a ridicat în anul 2017 un salariu lunar de 34 de mii de lei, cel vizat a făcut o precizare.Victor Micu a expediat portalului Moldova Curată o copie a fișei salariale pentru luna decembrie 2017. Potrivit documentului, salariul calculat (care include și impozitele) pentru acea lună a fost de 25 420 de lei, la care s-a adăugat un adaos de 5080 de lei. Acest adaos este achitat lunar. Impozitul a constituit 4 235 de lei.

În declarația de avere și interese personale pentru anul 2017, președintele CSM a indicat faptul că în total, din salariu a avut un venit de circa 414 de mii de lei, sumă care, împărțită la 12 luni, arată că lunar Victor Micu a ridicat 34 de mii de lei, fapt menționat în articolul de pe Moldova Curată. ”Eu am vrut să indic totul, de aceea am pus în declarația de avere datele calculate, însă venitul obținut este mai mic. Acea sumă de 414 mii de lei anual este venitul calculat, inclusiv plata pentru concediu. Dacă se împarte la 12 luni, într-adevăr rezultă suma de 34 de mii de lei ca salariu, însă, de fapt, salariul de la CSM este mai mic”, a spus Victor Micu.

Lilia ZahariaPreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Arhiva

O angajată a Procuraturii Generale, trimisă de CNI la P...

Un control inițiat din oficiu de către Comisia Națională de Integritate (CNI) a scos la iveală faptul că Victoria Găulică, specialist-principal în cadrul Secției control al urmăririi penale și asistență metodică a Procuraturii Generale, a omis din declarația de avere pentru anul 2014 o serie de bunuri. Comisia a constatat și o diferență vădită dintre venituri și bunurile dobândite în acel an. Soțul Victoriei Găulică, care este avocat, și care a reprezentat-o în fața membrilor CNI, susține însă că omisiunile sunt o consecință a unor erori și a unor circumstanțe speciale. 

17 aprilie 2016
452
Arhiva

Profil candidat: Reghina Apostolova

Integritatea în activitatea politică

20 februarie 2019
606
Arhiva

Galina Bostan: Când se va adopta noua lege cu privire l...

Președintele Centrului de Analiză și Prevenire a Corupției, Galina Bostan, a acordat un interviu portalului Moldova Curată, în care a vorbit despre activitatea Comisiei anticorupție, formată recent la inițiativa președintelui Parlamentului, al cărei co-președinte este, dar și despre mersul reformelor în sectorul justiției.

27 noiembrie 2015
309
Arhiva

Profil candidat: Ilan Șor

Integritate în activitatea politică

21 ianuarie 2019
418